prestal mi fungovat metronom

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

prestal mi fungovat metronom

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 12:34

teraz som si spomenul co som sa chcel dnes hlavne opytat. prestal mi fungovat v cubase metronom. hrabal som sa v jeho nastaveni a nic. ani tuk.
chova sa to napr. tak ze ked zapnem precount, tak naozaj odpocita a pocka (bez zvuku) potom ide dalej ale stale bez zvuku. neviem co s tym je :x

asymetrix
Příspěvky: 76
Registrován: 13 úno 2006 13:19

Příspěvek od asymetrix » 07 čer 2006 12:43

No, ja mávam podobný problém, mne sa navyše potom ešte aj rozsynchronizuje a chíľu ?uká, chvíľu nie... Toto sa mi stáva, keď vytvorím nový projekt. Musím ho najprv sejvnu?, zatvori? Cubase, znovu ho otvori?, natiahnu? a už to funguje. :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 čer 2006 12:45

mam dva tipy: bud si si zmazal wavko, ktore to pouziva na generovanie zvuku, alebo mas mutnutu stopu v mixeri, na ktoru posiela metronom a vsetky "preview" zvuky. ale to su tipy od uzivatela konkurencneho daw ;)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 13:12

2solarfall: nefunguje ani MIDI click ani audio click? Pro MIDI click nastavuješ výstup - občas tam "defaultně" padá MPU-401, čiže to pak samozřejmě nehraje..... audio click by měl fungovat vždy - neurčuje se tam wavko, co by se mělo přehrávat - takže tak. Nic takového se mi ještě nestalo a třeba jsi už všechno mnou popsané zkusil - nevím nic konkrétnějšího :-/

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 13:26

pavlii: skusim to pozriet.. som tam vselicim bastrngoval... skusim mrknut to mpu-401.. ak to nepojde este sa ozvem...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 07 čer 2006 13:44

2Solarfall: já mám běžně nastavený metronom click na syntezátor zvukovky (takže u mě SW1000 Synth #1 třebars) a tím se mi i ukazuje v příslušné šavli Input Console zvukovky, takže si normálně pracuju i s jeho hlasitostí a směrováním na odposlechy a tak. Tohle je ale už záležitost toho kterého HW, co je v compu.

P.

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 19:02

tak som zistil ze midi metronom mi ide... ale audio metronom nie. doteraz som tam mal nastavene bleep ale skual som aj wavy a nejde to. da sa niekde nastavit nejaka hlasitost tohoto audio metronomu?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 čer 2006 19:47

solarfall: sadisticky ta upozornujem na tlacitko "hledat" ;)

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... t=metronom

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 čer 2006 21:08

aaaaaah dakujem! :oops:

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 08 čer 2006 08:25

kruci na potřebu routování do Audition sekce jsem úplně zapomněl - to je tak, když člověk pracuje hlavně ve verzi VST :-)

P.

Odpovědět