Prevod Midi na Audio

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Prevod Midi na Audio

Příspěvek od Lymit » 27 lis 2007 11:50

Ahoj, potrebuji poradit s tim, jak prevest Midi stopy do Audia V Cubase LE.
Dekuji

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 11:51

lymit : pustis ich do syntaku (ci uz SW alebo HW) a nahras to ..

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 27 lis 2007 12:41

Tak ze pokud to chápu správně, mám to dělat takhle manualně.
Pak je ještě mne napadla monost neotevrit Proteus modul jako Vst v Cubase ale Jako Standalone a nahrát pímo Audio track, ale Nevím zda to půjde nahrát, protoe audio track snímá pouze input vstupy do zvukovky BUS 1 a 2.
Nejsem si jist Zda li bude Audiotrack snímat standalone Modul...

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 27 lis 2007 12:44

Kdy tam je jen ta monost Bus 1 a 2

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 13:24

lymit : musis presne povedat co pouzivas , aby sme hovorili kontkretne .. ak mas VSTi , tak tu midi stopu nasmerujes do VSTi a potom staci spravit audio mixdown .. a vyrenderuje sa ti wav ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 lis 2007 13:27

Divně položená otázka. K předpředchozímu příspěvku: takto to zřejmě nepůjde, ledaže by Proteus jako Standalone jel po jiné zvukovce než pojede Cubase. Není možné sdílet dvěma aplikacemi stejný audio HW, teda IMHO (případně mě opravte). Navrhuji spíš postup dořešení problému nenabízení VST nástroje v Cubase, to je dle mého prioritní problém.

Co se týče otázky na sběrnice (Bus) - nechápu dotaz. Nechápu ho z toho důvodu, že pod pojmem "tam" si lze představit leccos - od menu VST Audiobay až po VST Mixer. Je třeba přesně specifikovat!

P.

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Upresnění

Příspěvek od Lymit » 27 lis 2007 13:59

Chci rict, ze: Komponuji doma instrumentalni projekt, ale netroufam si dělat mixdown doma sám. A tak do studia, kde se mixdown provede chci poslat ulozený song prímo v Cubase projektu. Ale protoze dané studio na 75 procent nebude vlastnit stejný VST modul, jako já. Tudiz musim ty midi stopy prevest do audia tak, ze by audiotrack snímal midi stopu která hraje pres VST a tak bych nahrál do samé do audia. jenom ze, v inspektoru audiotreku do kterého chci nahrát zvuk s VST, nelze nastavit jiný zdroj nahrávání, nez zmíněný BUS 1 a 2, co je vlastně stereo vstup mé zvukovky. Nevím jak to udelat...

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 27 lis 2007 14:02

Ještě jedna věc, pokud by pi kliknutí na MIXDOWN vyexportoval track i s midi daty prehrávané ve VST, tak by to bylo to nejjednodušší. Ale mam doměnku, ze takhle to nejde a pri zadani mixdown, cubase vyexportuje pouze audio, nikoli MIDI. Tak opravdu nevím

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 27 lis 2007 14:55

lymit : ak to je vst nastroj .. jednducho das solo na ten midi track (ktory je nasmerovany do toho VST instrumentu) .. a das audio mixdown .. pri nom si rovno daj vygenerovat audio stopu .. a pribude ti nova stopa s vygenerovanym audiom z toho syntaku .. a tak postupujes so vsetkymi midi stopami ..

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 27 lis 2007 15:14

Jo jo díky Pytkin díky moc...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 27 lis 2007 15:51

2Lymit: zcela jasně nechápeš, co je to VSTi. Tak na vysvětlenou - Pytkin popsal proces a já jen dodávám, že VSTi, čiže VST instrument (=virtuální nástroj) sice bere jako zdrojová data MIDI stopu, ale přehrávání se děje pomocí audio engine zvukovky (na rozdíl od standardních MIDI stop, které jsou naroutovány do interních/externích syntezátorů) - takže Export Audio Mixdown provede vytvoření audio materiálu ze všech audio stop a/nebo MIDI stop, naroutovaných do VST nástrojů, které nemají stav "MUTE".

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 28 lis 2007 09:27

Ještě k tomu nahrávání - proč neotevres proteus nedas tam midi stopu a nevyrenderujes to do wavky ? :)) Kdybys to chtel nahrat ze standalone tak to samozrejme pude, pokud ma tva zvukovka interni routing. V te standalone ale nesmis vyuzit asio.. a dat tam MME bo WDM driver a pak v cubase ASIO. nebo naopak.. protoze cubase ti pozere asio ovladace. Pak si je v routingu propojis.. a nahrajes. (imho dost nepohodlne reseni)

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Děkuji za vysvětlení

Příspěvek od Lymit » 28 lis 2007 10:34

Já jsem si doposud totiž myslel že označení VSTi je standalone, kldež to VST jde otevřít jen pod určitou platformou jako třeba Cubase.
Ale přes Solo a nasledný mixdown toho daného tracku se muj problem jistě vyřešil. Díky

Lymit
Příspěvky: 33
Registrován: 26 lis 2007 16:27

Příspěvek od Lymit » 28 lis 2007 10:37

To víte Cubase nemá, ami týden a s midi jsem nikdy nepracoval, asi se budu ptát ještě dlouho i přesto, že mám knížku Cubase SX:-)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Děkuji za vysvětlení

Příspěvek od kexik » 28 lis 2007 10:44

Lymit píše:Já jsem si doposud totiž myslel že označení VSTi je standalone, kldež to VST jde otevřít jen pod určitou platformou jako třeba Cubase.
Ale přes Solo a nasledný mixdown toho daného tracku se muj problem jistě vyřešil. Díky
nie, VSTi znamena vst instrument... je to len inak klasifikovany vst plugin, nie samostatna aplikacia. standalone znamena ze mas normalny .exe subor ktory ide spustit. proteus nepoznam, neviem ci ma aj standalone verziu...

Odpovědět