Prevod Midi na Audio
Prevod Midi na Audio
Ahoj, potrebuji poradit s tim, jak prevest Midi stopy do Audia V Cubase LE.
Dekuji
Dekuji
Tak ze pokud to chápu správně, mám to dělat takhle manualně.
Pak je ještě mne napadla monost neotevrit Proteus modul jako Vst v Cubase ale Jako Standalone a nahrát pímo Audio track, ale Nevím zda to půjde nahrát, protoe audio track snímá pouze input vstupy do zvukovky BUS 1 a 2.
Nejsem si jist Zda li bude Audiotrack snímat standalone Modul...
Pak je ještě mne napadla monost neotevrit Proteus modul jako Vst v Cubase ale Jako Standalone a nahrát pímo Audio track, ale Nevím zda to půjde nahrát, protoe audio track snímá pouze input vstupy do zvukovky BUS 1 a 2.
Nejsem si jist Zda li bude Audiotrack snímat standalone Modul...
Divně položená otázka. K předpředchozímu příspěvku: takto to zřejmě nepůjde, ledaže by Proteus jako Standalone jel po jiné zvukovce než pojede Cubase. Není možné sdílet dvěma aplikacemi stejný audio HW, teda IMHO (případně mě opravte). Navrhuji spíš postup dořešení problému nenabízení VST nástroje v Cubase, to je dle mého prioritní problém.
Co se týče otázky na sběrnice (Bus) - nechápu dotaz. Nechápu ho z toho důvodu, že pod pojmem "tam" si lze představit leccos - od menu VST Audiobay až po VST Mixer. Je třeba přesně specifikovat!
P.
Co se týče otázky na sběrnice (Bus) - nechápu dotaz. Nechápu ho z toho důvodu, že pod pojmem "tam" si lze představit leccos - od menu VST Audiobay až po VST Mixer. Je třeba přesně specifikovat!
P.
Upresnění
Chci rict, ze: Komponuji doma instrumentalni projekt, ale netroufam si dělat mixdown doma sám. A tak do studia, kde se mixdown provede chci poslat ulozený song prímo v Cubase projektu. Ale protoze dané studio na 75 procent nebude vlastnit stejný VST modul, jako já. Tudiz musim ty midi stopy prevest do audia tak, ze by audiotrack snímal midi stopu která hraje pres VST a tak bych nahrál do samé do audia. jenom ze, v inspektoru audiotreku do kterého chci nahrát zvuk s VST, nelze nastavit jiný zdroj nahrávání, nez zmíněný BUS 1 a 2, co je vlastně stereo vstup mé zvukovky. Nevím jak to udelat...
2Lymit: zcela jasně nechápeš, co je to VSTi. Tak na vysvětlenou - Pytkin popsal proces a já jen dodávám, že VSTi, čiže VST instrument (=virtuální nástroj) sice bere jako zdrojová data MIDI stopu, ale přehrávání se děje pomocí audio engine zvukovky (na rozdíl od standardních MIDI stop, které jsou naroutovány do interních/externích syntezátorů) - takže Export Audio Mixdown provede vytvoření audio materiálu ze všech audio stop a/nebo MIDI stop, naroutovaných do VST nástrojů, které nemají stav "MUTE".
P.
P.
Ještě k tomu nahrávání - proč neotevres proteus nedas tam midi stopu a nevyrenderujes to do wavky ?
) Kdybys to chtel nahrat ze standalone tak to samozrejme pude, pokud ma tva zvukovka interni routing. V te standalone ale nesmis vyuzit asio.. a dat tam MME bo WDM driver a pak v cubase ASIO. nebo naopak.. protoze cubase ti pozere asio ovladace. Pak si je v routingu propojis.. a nahrajes. (imho dost nepohodlne reseni)

Děkuji za vysvětlení
Já jsem si doposud totiž myslel že označení VSTi je standalone, kldež to VST jde otevřít jen pod určitou platformou jako třeba Cubase.
Ale přes Solo a nasledný mixdown toho daného tracku se muj problem jistě vyřešil. Díky
Ale přes Solo a nasledný mixdown toho daného tracku se muj problem jistě vyřešil. Díky
Re: Děkuji za vysvětlení
nie, VSTi znamena vst instrument... je to len inak klasifikovany vst plugin, nie samostatna aplikacia. standalone znamena ze mas normalny .exe subor ktory ide spustit. proteus nepoznam, neviem ci ma aj standalone verziu...Lymit píše:Já jsem si doposud totiž myslel že označení VSTi je standalone, kldež to VST jde otevřít jen pod určitou platformou jako třeba Cubase.