Přidání MIDI Device

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 15:19

Přidání MIDI Device

Příspěvek od Atoss » 14 zář 2010 19:44

Ahoj všem hudebníkům,
zjistil jsem, že když přidám v Cubase své HW klávesy přes funkci "Devices -> MIDI Device Manager", tak si vytvořím zařízení, které se chová jako VSTi. Nemusím pak pracovat s klasickou MIDI stopou, ale můžu přidat Instrument Track, které jako výstup přiřadím to přidané HW MIDI zařízení. To má pak výhodu v tom, že lze použít funkci Audio Mixdown. Tím pádem nemusím nejdříve složitě převádět MIDI stopu do WAV=Audio stopy a pak teprve dělat Audio Mixdown.

Jak ale takové MIDI zařízení přidat, když není v předdefinovaném seznamu, který Cubase v rámci funkcionality "Devices -> MIDI Device Manager" nabízí? Konkrétně mám klávesy Roland Juno G.

Díky za Tipy
Atoss

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3009
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od pavlii » 14 zář 2010 21:25

Vytvořit si vlastní Device profile. Je to .XML soubor a teoreticky by se dal udělat i ručně, prakticky by se na to mohl dát někde na netu třeba i sehnat editor, občas by to mohlo být k dispozici od výrobce už hotové.

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od a.tom.x » 15 zář 2010 11:44

Normálně dáš define new, pojmenuješ si ho a hotovo. Samozřejmě můžeš si k tomu naprgat kompletní kontrolní panel, aby to vypadalo jako VSTi, ale to už musíš umět sysexy a pod.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 13:17

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od MonkeyFighter » 16 zář 2010 21:08

Kdyz uz je tu tenhle topic, kdyz dam define new obevi se okno kde je jmeno a pod tim identical channels a individual chanels moc sem nepochopil k cemu to slouzi ale at to nastavim jakkoliv novy mididevice mi vysila na kanalu jedna at delam co delam,tusi nekdo kde nastavim kanal?kdyz uz mam device vytvorenej da se nastavit jen midi output kanal nikde nevidim...diky (kdyztak mam C4 ale predpokladam ze to bude stejny i v 5ce)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2692
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od a.tom.x » 17 zář 2010 15:50

no tak to je taky muj problem a nikde jsem na to neprisel. Resim to tak ze ve VST devices si pisu nazvy typu "MKS50 (ch16)" a pod. abych nezapomínal nastavovat MIDI kanál pokaždý znova na ten správnej kanál a nedivil se proč mi to zase nehraje :(
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Atoss
Příspěvky: 165
Registrován: 31 pro 2006 15:19

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od Atoss » 18 zář 2010 11:38

pavlii píše:Vytvořit si vlastní Device profile. Je to .XML soubor a teoreticky by se dal udělat i ručně, prakticky by se na to mohl dát někde na netu třeba i sehnat editor, občas by to mohlo být k dispozici od výrobce už hotové.

P.
Tak jsem ještě trošku pátral našel jsem na disku nainstalovaný následující 2 soubory:
http://leteckaposta.cz/712321188

Daly by se nějak využít? Nebo není tu někdo, kdo by měl XML soubor k JUNO G?

Atoss

montek
Příspěvky: 47
Registrován: 16 kvě 2007 23:01

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od montek » 18 zář 2010 12:44

MonkeyFighter píše:Kdyz uz je tu tenhle topic, kdyz dam define new obevi se okno kde je jmeno a pod tim identical channels a individual chanels moc sem nepochopil k cemu to slouzi ale at to nastavim jakkoliv novy mididevice mi vysila na kanalu jedna at delam co delam,tusi nekdo kde nastavim kanal?kdyz uz mam device vytvorenej da se nastavit jen midi output kanal nikde nevidim...diky (kdyztak mam C4 ale predpokladam ze to bude stejny i v 5ce)

Podívej se pro inspiraci na : cykong.com
Roland BK-5, Presonus FireStudio,Cubase 7.5,Studio One 2,BCF2000, etc ..

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 13:17

Re: Přidání MIDI Device

Příspěvek od MonkeyFighter » 21 zář 2010 20:22

tam vidim jen spousta vytvorenejch mididevice ale kde nastavis midikanal jsem tam nevystoural...
a.tom.x píše:no tak to je taky muj problem a nikde jsem na to neprisel. Resim to tak ze ve VST devices si pisu nazvy typu "MKS50 (ch16)" a pod. abych nezapomínal nastavovat MIDI kanál pokaždý znova na ten správnej kanál a nedivil se proč mi to zase nehraje :(
aha koukam ze u klasickyho midikanalu to nastavit jde,aspon ze tak, u instrument kanalu bohuzel ani takhle:/ jako by bylo tak tezky vedle selectu s midivystupama udelat este jeden s kanalem...

Odpovědět