Problém prepojenie ext. keyboard

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 25 zář 2010 14:22

Vedel by mi niekto poradiť, chcel by som ako externé klávesy v CUBASE SX3 používať YAMAHU PSR 340. Kúpil som MIDI kábel 5-kolík (out, in)/USB zapojil ale neviem to nakonfigurovať. Našiel som video na youtube, kde by som mal ísť v CUBASE do Device/MIDI Device Manager/Install Device a vybrať typ ext. nástroja. Mám už tu problém, pretože neviem čo mám vybrať, alebo či je potrebné stiahnuť a nainštalovať ovládač k mojej Yamahe PSR 340. Následne by sa mali urobiť nastavenia v Devices/VST Connections.. atd..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od pavlii » 25 zář 2010 21:57

Toto nepotřebuješ - pokud nechceš řekněme jednodušeji přistupovat k bankám zvuků v nástroji. Pro standardní MIDI práci není třeba konfigurovat nic; de-facto nemáš-li problém s MIDI povely Program Change a Bank Select, tak MIDI Device Manager není potřeba.

P.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 25 zář 2010 22:17

Ja by som chcel Yamahu použiť len ako klaviatúru na VST-ka (napr.Hypersonic), zvuky z Yamahy nebudem používať. Vytvoril som si MIDI Track v ktorom som si nastavil VST, ktoré mi hrá cez key editor, ale cez Yamahu nie. Chcel by som tak nahrávať, aby som nemusel v key editore pracne vyťukávať tóny. Viete mi poradiť ako na to??

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 25 zář 2010 22:19

Nerozumiem, čo je Program Change a Bank Select..

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od abuse » 26 zář 2010 10:13

mas vytvorenu midistopu. vlavo od midistop by si mal mat rozbalene detailne menu pre aktualne vybratu stopu. su tam midi in a midi out policka. do midi in nastav ALL alebo midi vstup do ktoreho mas strceny midi kabel z yamahy. do midi out nastav nejaky vst instrument ktory mas aktivovany. musis mat este aktivovany monitoring, taka ikonka repracika niekde v tom poli pri nazve stopy. voila, malo by to hrat. ak nehra, ale pri stlaceni klavesy vidis vpravo od nazvu stopy nejaku aktivitu na oranzovom meraku /alebo na paneli s transport tlacitkami/, midi data z yamahi do cubase idu. ak nic neblika, nejdu nijake data do cubase. vtedy trebe skusit iny kabal ako prvu vec, jeho spravn zapojenie, a nastvenie keyboardu (povoleni midi transmit u niektorych modelov, nastavenie kanalu atd

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 26 zář 2010 12:36

Stále mi to nejde, ani negeneruje žiadny signál. Kúpil som tento kábel:
http://www.notape.net/product/show_product/23002870
Zapojený je OUT na OUT, IN na IN (aj ked IN na môj účel nepotrebujem). Vytvorená MIDI stopa v CUBASE, kde OUT mám VST a na možnostiach IN sa mi objavili okrem ALL MIDI inputs aj zvukové zarízení USB, zvukové zarízení USB(2). Prepínal som všetky tri možnosti so zapnutým Monitor ale nikde mi neindikuje signál. Našiel som aj manuál Yamaha PSR 340:
http://www2.yamaha.co.jp/manual/pdf/emi ... SR340E.pdf
Od strany 102 sa píše o MIDI, ale moc z toho múdri nie som. Neexistuje nejaký program, ktorý by mi indikoval, čí mi ide do toho USB signál z keybordu..??
Za každú radu Ďakujem.

Uživatelský avatar
dedko
Příspěvky: 785
Registrován: 14 říj 2009 18:55

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od dedko » 26 zář 2010 12:59

no tak rýchlo prehoď IN na OUT...
edit: presnejšie- MIDI kábel s označením IN daj do klávesu do MIDI OUT...

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 26 zář 2010 13:26

Ani prehodenie káblov mi nepomohlo. LED dióda na prevodníku svieti tak ten by mal fungovať.. Možno to treba povoliť niekde cez funkciu v klávesoch..

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od abuse » 26 zář 2010 15:16

ten tvoj midi usb prevodnik co volas kabel, by mal mat nejaku >indikácia aktivity na jednotlivých portoch.

to znamena ze by ti malo nieco blikat na tom prevodniku, ked sa deja nejaka aktivita.

to ze svieti nejaka dioda, asi znamena ze zariadenie je spravne nainstalovane, co asi je, kedze tie porty vidis aj v cubase. mal by si vidiet v cubase 2 nezavisle USB porty oznacene priblizne ESI USB 1 a ESI USB 2, alebo ROMI 1, 2.

neviem ako je to oznacene na koncovkach tych kablov, ale ten kabel ktory je oznaceny nejako ako USB IN 1, treba strcit do MIDI OUT na keyboarde

na midi stope potom musis nastavit port 1. alebo port 2, ale potom musis do keyboardu zapojit kabel IN 2

na keyoarde nastav RemoteCh 1 - 16, napr. 1 - rovnaky kanal nastav potom v cubase na midi in stope... a KbdOut ON...mas to popisane v manuali niekde na strane 106

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 26 zář 2010 18:05

V Keyboarde bol Remote ch. off, nastavil som na 01. Káble sú označené ako Input1, Output1/ Input2, Output2. Zapájam Input1, Output1 do keyboardu. Zapojené z keyboard MIDI OUT na koncovku INPUT 1. Naozaj sú na prevodníku ešte 4 LED diódy, ktoré nezablikali ešte aktivitou. Problém bude asi v nastaveniach keyboardu, ale neviem čo to môže ešte blokovať.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od pavlii » 27 zář 2010 09:22

V KBD nemusíš nastavovat nic - viz strana 107 manuálu, parametr KbdOut defaultně nastavený na "On". Takže pak bych viděl problém mezi KBD a PC, čili špatně zapojené kabely (prohození jsi zkoušel, takže zde asi problém nebude) nebo špatná funkce MIDI/USB kabelu. Nejjednodušší ověření správné funkce na straně KBD by bylo připojení klasickým MIDI 5ti kolíkem do MIDI In zvukovky (opět MIDI 5ti kolík); tím se zúží problém čistě na ten MIDI/USB kabel + jeho ovladač.

Remote Ch je na něco jiného - ovládání KBD z externí klaviatury.

P.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 27 zář 2010 15:45

V KBD som nastavil KbdOut na "ON" (vlastne som všetky funkcie MIDI nastavil na ON). Aj s prehodením káblov žiadny signál, ale podarilo sa mi z Cubase dať VST na MIDI out a rozblikala sa mi LED dióda na strane od USB. Tento signál som skúšal dostať do KBD aj do pedálu Whammy zo vstupom MIDI (5 pin. DIN) ale cez ten prevodník to asi neprechádza. Ešte som prepojil káble prevodníku OUTPUT1 na INPUT2, vtedy sa mi rozblikala LED-ka aj na druhej strane. Len teraz neviem, či som tým prepojením obišiel prevodník a preto sa rozblikala, alebo ozaj je MIDI aj na výstupe káblov a ja som ho poslal späť. Niekedy mám pocit, že nám technika veci viac komplikuje ako uľahčuje.. Ak vás niečo nenapadne tak mi dajte vedieť, ja to zatiaľ balím, lebo som už vyskúšal všetky možnosti prepájania..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od pavlii » 27 zář 2010 16:53

Já moc těmhle "kabelům" prostě nevěřím :roll: jako tutovka je nějaký osvědčený MIDI Interface (od M-audio třebas). Nebyl by to první případ nefunkčního MIDI/USB kabelu, se kterým jsem se setkal; tento je zatím nejkomplikovanější (2 MIDI okruhy), co jsem kdy viděl. Neměl by mít u sebe také něco jako ovládací panel (umožňující třebas jakási nastavení)?

P.

gilmour
Příspěvky: 28
Registrován: 25 zář 2010 14:09

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od gilmour » 27 zář 2010 17:10

Je vyrobený v Číne, tak čo dobré môžem čakať..
Ďakujem za trpezlivosť..

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Re: Problém prepojenie ext. keyboard

Příspěvek od abuse » 27 zář 2010 17:16

ja mam od ESI midimate 2 (potreboval som nieco super male na prepojenie zvukovky a VJ notebooku) a funguje absolutne bezproblemovo

Odpovědět