Problem s Cubase 5

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Problem s Cubase 5

Příspěvek od rastika » 16 pro 2009 13:35

Zdravim vas. s kamaratom sa snazime rozchodit novy pocitac a narazili sme na vacsi problem. doteraz islo vsetko celkom hladko( instalacia karty ,cubase5)
nikde nam nezahlasilo ziadnu chybu ani konflikt pri instalaciach ,windovs xp detekuje kartu bez problemov. vst connection input output su nastavene,asio
driver pre kartu tiez zapnuty.ale problem je ze do cubase nevieme dostat ziadny signal samozrejme aj input routovanie na kanal v mixe je nastaveny.
importol som aj wavko do cubase a pustal ale zvuk taktiez cez output nepocut. napada niekoho co by trebalo este skusit? ma cubase 5 nieco specialne na
nastavenie oproti starsim verziam co by bolo treba nastavit aby to islo? alebo bude problem niekde inde?

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od Vlad » 16 pro 2009 13:46

Cubase 5 nema zadne jine nastaveni nez starsi verze
Prehrava novy pocitac v media playeru nejakou hudbu? Jestli jo, tak je spatne nastaveni bud v:
- VST Connection - treba nastavit jak input tak output na dane zarizeni (zvukovku) a na spravny vystup
- Device Setup - nastavit na zvukovku. Jelikoz jsem v praci, presne nevim kde to je, ale pohraj si se vsema moznostma.

Taky by bylo lepsi napsat, jakou zvukovku mas (OS jsi uvedl XP).
Treba ji tady nekdo ma a pouziva s Cubase 5 a poradi ti lip

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od rastika » 16 pro 2009 13:54

Zvukovka je RME DIGI 96/8. Driver existuje aj na windovs XP. on board zvukovka prehrava bez problemov

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od Kermitak » 16 pro 2009 13:56

Jak rika Vlad, mas nastaveny vystupy ve VST connections?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od delay » 16 pro 2009 13:58

Vlad se ptal, jeslti ti RME prehrava zvuk ve WIN... mp3, hry atd., pokud ne, tak je problem samozrejme jinde nez v Cubase. Pocitam, ze VST connections a devices jsi projizdel, to je zaklad...

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od rastika » 16 pro 2009 14:36

delay zatial to momentalne neviem vyskusat pocitac je u kamarata ale ma napada ze control panel/sound/audiodevices/audio/ volume zalozka je seda nie je
do nej pristup ked je aktivovana RME karta.neviem ci to je spravne. nech skusi niekto pozriet ci to ma rovnako ked ma aktivovanu svoju zvukovku.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od Neural_I » 16 pro 2009 20:41

drajvry mas instalovany z prilozenyho CD? koukni na verze a stahni aktualni. pak zkus zatrhnout ve woknech onboard zvukarnu a misto ni dej RMEcko. jeste je v nastaveni zvukarny v cubasi podokno control panel RMEcka, kde se nastavuje dost veci a ja takhle vyresil kdyz mi na RME 9652 nesel signal do SPDIFU, mel sem tam zaskrtlou optiku, koukni i tam, jestli v control panelu RMEcka neni neco blbe. pak me napada jeste ze RME ma svuj mixak, koukni i do nej, treba je tam neco mjutly, ale to uz asi blbnu, ber to jako napady

pozn: asi se nemusim ptat jestli mate v nastaveni projektu v cubasi nastavenej nejakej podporovanej format co? zkousejte laborovat v projektu na 44.1kHz a 16 nebo 24 bit
jeste pozn: kdyz hodis do cubase wavku a pustis, cuka to nebo to jede normalne? hraje to (jedou metry na savlich) nebo ne? pokud jedou metry a neni slyset zvuk ven, je neco blbe spis v routingu signalu zvukovky, pokud nejedou ani metry, je pruser v drajvrech. taky muzes mit u zvukarny nejaky kanaly neaktivni, ja mam treba u ty svy RME vetsinu kanalu nezaskrtnutejch a kdyz omylem nejakej takovej zvolim tak to taky nehraje 8)
bohuzel uz mam cubasi odinstalovanou takze jedu podle pameti, ale az neco zkusis dej vedet vysledek, treba se okruh moznosti zuzi a nejak to vymyslime, tipuju ze to bude standardni problem na jedno kliknuti, ovsem prijit na to ktery bude trvat nekolik hodin :mrgreen: klasika...

rastika
Příspěvky: 249
Registrován: 06 úno 2006 18:10

Re: Problem s Cubase 5

Příspěvek od rastika » 17 pro 2009 16:40

Zdar. tak uz je vsetko vyriesene. pred tym som pouzival este Cubase sl a na MAcintoshi.boli to klasicke somariny.prva vec bola ze teraz mam pocitac rackovej
skrini a je tam uplne opacne poradie vstupov a vystupov na karte. dalsia vec bola routing v cubase co ma dost prekvapilo ze je iny ako bolo na macu.
vsetko zatial funguje.diki vsetkym za postrehy.

Odpovědět