problém s padáním - cubase projekt v nuendu
problém s padáním - cubase projekt v nuendu
Dobrý den, potýkám se již delší dobu s problémem, se kterým si nevím rady. Když si otevřu starý projekt Cubase v Nuendu 4. Projekt lze sice v pořádku načíst, ovšem pravidlem se stává, že mi to spotřebovává mnohem více paměti než běžný nuendo projekt. Dokonce mi to padá, i pokud mám třeba jen pár pluginů nebo jeden VST instrument. Zatímco v původním Nuendo projektu mám zapnuto někdy i 10 VST intrumentu najednou a přitom to běží v pořádku. Nevíte, čím to a zda se s tím dá něco dělat?
Re: problém s padáním - cubase projekt v nuendu
nepomuze preulozeni?
Zkoušel jsi to "přeuložit" jako nuendovský projekt a znovu otevřít?
Otevřu si projekt v Cubase a pak ho uložím s novým názvem jako Nuendo projekt a otevírám pak už jen jako nuendo projekt... a stále problém.. Nicméně cubase projekty se v Nuendu chovají trochu jinak. Například když mi běží písnička a chci rychle přeskočit a pustit si jiné místo v písničce v nuendo projektu pouze kliknu (nahoře jak se ukazuje čas nebo bar-beat) a automaticky mi to začne hrát tam kde chci. cubase projekt v nuendu musím nejdřív stopnout a teprve pak kliknout na místo, odkud chci přehrávat.. což se dá přežít, nejhorší ale je, že ty cubase projekty v nuendu jsou tak náročný na počítač. Některé ani nešli otevřít, hned mi to hlásilo, že počítač to nezvládá.
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
to s tim prechodem v timeline.. takhle se to chova pri spatne nastavenym 'sync': je to tlacitko na transport baru, zkus na nej kliknout.
jinak mne se projekty chovaji stejne. v nejhorsim resamplovat do audia. nebo si zkusit ulozit celej mixak (zvolit kanaly, save selected channels) + pripadne ulozit zvlast presety vsti, jestli pouzivas, a vytvorit projekt znova. nebo si vytvorit prazdnej projekt a drag & drop stylem do nej pretahnout eventy ze staryho projektu (to se potom zaroven zkopirujou do novyho projektu vcetne insertu na kanalech, vcetne automatizacnich krivek, nastaveni VSTi instrumentu...).
jinak mne se projekty chovaji stejne. v nejhorsim resamplovat do audia. nebo si zkusit ulozit celej mixak (zvolit kanaly, save selected channels) + pripadne ulozit zvlast presety vsti, jestli pouzivas, a vytvorit projekt znova. nebo si vytvorit prazdnej projekt a drag & drop stylem do nej pretahnout eventy ze staryho projektu (to se potom zaroven zkopirujou do novyho projektu vcetne insertu na kanalech, vcetne automatizacnich krivek, nastaveni VSTi instrumentu...).
Díky Brookline, pokusím se o to 
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
jo, tim, ze 'se chovaji projekty stejne', jsem myslel, ze mne fungujou stejne pod nuendem i kubazi, tedy spravne; ne 'stejne problematicky' jako tobe.