Problém s riadením externého modulu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Problém s riadením externého modulu

Příspěvek od dano » 01 úno 2006 12:50

Ked som este pouzival Atari 1040STFM (co nie je tak davno - asi rok dozadu), tak som v Cubase na zaciatku kazdej skladby v 1 stope vytvoril jednotaktovy part, v ktorom som mal napisane tri Program Change, ktorymi som zapol ziadany Performance v JV1010.

Ked som si teraz tie skladby (midi) natiahol do SX/SE, nieco program sice prepne, no nie je to spravne. Nepodarilo sa mi ani prist na to, co vlastne prepina a kde je chyba.

Netusute v com moze byt zadrhel? Ved predsa v tomto sa jednotlive sequencere nemozu lisit, proste vyslu povela a stane sa...

Diky

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 01 úno 2006 13:31

zalezi na tom co prepne - nemas tam nahodou nastaveny cislovani 0-127 namisto 1-128 resp. obracene?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 01 úno 2006 13:31

a to same v cislech banku
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2006 15:25

a.tom.x píše:zalezi na tom co prepne - nemas tam nahodou nastaveny cislovani 0-127 namisto 1-128 resp. obracene?
aj nad tym som uvazoval, no neprepne ani o jednu perf dopredu ani dozadu... jednoducho to hodi niekam do piace...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 01 úno 2006 15:28

když pošleš přímo program change do cubase a nahrajes to prepnuti do stopy co se ti tam objevi?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 01 úno 2006 15:43

Ja ked som robil s Rolandami alebo Alesisom tak som nepoužíval P change ale rovno som si do jednej stopy vyhral SysEx performance......keď som otvoril patričný projekt tak som najpr. zapol len tuto stopu a poslal ju do nástrojov...potom mutol a pracoval.......je to možno trochu pracnejšie ale akúkoľvek zmenu v efektoch a panoramach si tak zapíšeš a neukladáš zbytočne do pamati nástroja....

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3353
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Příspěvek od dano » 01 úno 2006 15:52

a.tom.x píše:když pošleš přímo program change do cubase a nahrajes to prepnuti do stopy co se ti tam objevi?
teraz nie celkom dobre rozumiem otazke...

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 01 úno 2006 15:53

zapneš nahravanie na stope v cubase a zachytiš to co vysle modul ....ak nieco vysle......

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 01 úno 2006 15:55

ale co tak si v track inspectore priamo navolit patricne MSB a LSB a P change...?

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 01 úno 2006 16:09

Dík Hubert - přesně tak jsem to myslel :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 01 úno 2006 16:18

IMHO by neměl být rozdíl mezi tím, co nacvakáš v Inspektorovi a tím, co je v MIDI stopě.... Ale alchymie je alchymie - třeba mě to taky někdy v budoucnu čeká :-) zatím mi to interně na zvukovkách šlape jak hodinky, MIDI eventy v jednotlivých kanálech, SysEx v "Any".

P.

Odpovědět