problem se zaznamem MIDI II

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Poklop

problem se zaznamem MIDI II

Příspěvek od Poklop »

Ahoj, mám problém už dlouhodobý a už mě to vadí až příliš.
Problém se týká live MIDI záznamu do Cubase 5.5.2.
Nebo spíše MIDi thru protože záznam je ok, ale thru se zpožduje nebo se noty protahujou apod.
Záznam je ale vpořádku, problém je jen v tom, že když chci něco zabrnkat na klavesách, tak se to chová jakoby byl nějak full buffer nebo co a dost to blbne z hlediska časování (dost jako že i o pul sekundy) a nekteré noty mi to ani nezahraje, pak zase jo.
Týká se to jen HW synthu (všech). Dělá to na vícero MIDI kontrolerech (MIDIMAN a TAPCO).
Takže hraju a blbne to, ale noty se zaznamenají vpořádku.
Jde tedy jen o MIDI thru. Jakoby to ven už nemělo kapacitu v midi bufferu nebo co.
Někdy to chvíli funguje ok a pak se to zas zahltí.
Při hraní na SW VSTi je vše ok.

Nemá někdo podobný problém, resp. nejlépe i vyřešený?
Myslím, že v cubase 3.11 se to nedělo.

EDIT:
Jeste dulezita poznamka. Toto se mi děje jen, když se na uvedeném portu přehráva MIDI ven už na jiném kanále.
Blbě se to vysvětluje, ale jestli se to nikomu z vás něděje, tak holt bude asi problém někde u mne :-(

Pytkin
Moderátor

Re: problem se zaznamem MIDI II

Příspěvek od Pytkin »

vypni SW THRU v Cubase .. naco to posielas von .. ci mas vypnuty LOCAL ?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

nemůžu vypnout thru, to bych neslyšel co hraju. Mám moduly (Nord rack, Tetra) :-(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tak popis ako to mas zapojene .. do klaves neposielas midi spat hej ? len do modulov ?

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Klasicky:
Master keyboard Axiom61. Sice přes USB ale jen kvůli napájení. Používám jen petikolik OUT do pocitace. IN nemám zapojenej.
Potom dva moduly přes MIDI IN/OUT.

Ale pozor, teď jsem zkusil zakázat driver Axiom v devices v počítači (i když v Cubase není aktivní) a zdá se, že to jede ok.
Ještě to prověřím delší dobu a podám tady zprávu.
Znamenalo by to, že spolu moc nefunguje driver M-AUDIO MIDIMAN a M-AUDIO AXIOM :-)
Což mě už ani nepřekvapuje.
Přísahal bych ale, že jsem tuhle variantu zkoušel :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ahaaa :) tak to je jasne .. dostaval si data dvojmo .. aj portom cez USB , aj direct cez MIDI .. tie si "thru"-oval do modulov .. a vacsina zariadeni , ked dostane zahrat 2x ten isty ton , tak s tym ma jemny problem :)

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Tak to asi nebylo. Když jsem vyndal pětikolík z kláves, tak nic nehrálo. To bych poznal, kdyby tam byl double. Dokonce by se i nahrávaly dvě noty na sebe.
Tohle zavání problémem zpracování midi dvěma zařízeními od m-audio. Zřejmě tam nějaká duplicita byla, ale interně.
V Cubase jsem měl ten Axiom vypnutej, takže pomocí něj tam oficiálně přes axiom USB noty nešly - jen pomocí pětikolíku přes midiman převodník.
Ale neoficiálně zřejmě ano. No já to ještě zítra prověřím a definitivně to tady ... odklepnu.
V každém případě díky za pomoc.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Hm, tak problém je stále ten samý. Někdy to funguje a někdy ne.
Spíš tedy ne. Tzn. Když hraju na keyboard, tak mi to přehrává noty přes thru s různým opožděním, každou jinak (v případě že ze stejného portu už hrajou jiný noty na jiném kanálu.)
Prostě, nemůžu nahrát druhou stopu se stejným HW synthem, protože timming je zblázněnej. Jakoby se něco pralo, ale třeba až po chvíli.
Klávesy jsem napojil z adaptéru (a odpojil z USB), takže by neměl bejt problém s přetahováním o noty apod.) Leze to jen přes pětikolík.
Nikdo jiný nemá podobnej problém s HW krabičkou, Cubase 5 a Windows 7? (myslim, že windows v tom roli nehrajou, na XP to dělalo taky).

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

mne to robilo na M-Audio midisporte 4x4 a ultrastareho masterkey-u Fatar Studio 1100, dokonca obcas Fatar "zmrzol"
ked som nechal zapnute patch change. pri priamom vstupe do zvukovej karty cez game port (gameport to 2xDIN kabel)
ziadne problemy. Pri novsom kontroleri Fatar Studiologic VMK-188+ a pri PC3x ziadne problemy, tak neviem, obcas asi
ten M-Audio Midisport blbne alebo ma divne ovladace.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

Hm, mno mně to samé dělal Midisport 2x2 a teď to dělá 4x4, zřejmě stejné ovladače a struktura.
Ještě zkusim holt něco poměnit. Drivery jsem zkoušel snad všechny co šly a problém je pořád stejnej.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

HA, TAK PROBLEM VYRESEN !!!
Tímto tedy musím upozornit všechny majitele MIDISPORTU (asi jakékoliv verze) aby používali jen Windows midi porty v Cubase a ne DirectX midi.
Dosáhnete toho tak, že zkopírujete soubor ignoreportfilter do rootu Cubase.
Potom odkřížkujete všechny porty které nejsou Windows midi a necháte jen tyto.
S nimy to chodí ok.
Naposledy upravil(a) Poklop dne 22 dub 2011 13:16, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

S midisportami uz davnejsie som cital nejake problemy. Asi to neni uplne podarene zariadenie.

Poklop

Příspěvek od Poklop »

hm, mno až na tohle to funguje bezvadně. Měl jsem chvíli Tapco 4x4 a to nezvládlo ani SYSex zprávy ... zásek.
Obecně asi nebrat midi kontrolery, který nemaj ani svoje drivery. (Tapco má jen nějaký obecný ve windows)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

poklop : jo jasne .. ja mam Emagic AMT8 a to lieta jak vino .. ani MOTU prevodnikov by som sa nebal .. to su take klasiky .. samozrejme OPCODE ale to je uz davno MRTEF ..

Odpovědět