Problem v Cubase SX 3.1 s GR 2.0 a GR 3.0

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Problem v Cubase SX 3.1 s GR 2.0 a GR 3.0

Příspěvek od lou » 19 lis 2007 20:02

Ahoj, GuitarRig 2 verze 2.2.2 a GuitarRig 3 se mi pri otevirani skladby "kousnou". Proste CPU na 100% a zustane to stat na inicializaci GuitarRig pluginu. Takovy problem nemam s zadnym jinym pluginem. Mam Windows XP SP2. Nevite co s tim? Moc Diky.
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 19 lis 2007 20:56

Me delala obcas podobnou vec Battery3 v Cubase 4 Studio. Procet sem hafo veci na netu (udajne to nejak souvisi s Core 2 Duo) a jediny co pomahalo, bylo otevrit prazdny projekt a v nem instanci Battery3, projekt minimalizovat a pak teprve otevrit projekt, kde uz je pouzita Battery3. S updatem Cubase na 4.1 problem zmizel. Sice to je jina verze a jinej nastroj, ale za zkousku nic nedas:)

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 19 lis 2007 21:10

Pouzivam Battery v3.0.2 a ta jede v pohode, ale slysel jsem, ze nizsi verze se kousaly podobne jako GR.
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

Kiwi
Příspěvky: 6
Registrován: 23 říj 2007 00:24

Příspěvek od Kiwi » 24 lis 2007 13:46

Nazdárek potreboval bych poradit.Mám zacyklený midi v cubase sx3 a nevim jak to odcyklit nevěděl by někdo?dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 lis 2007 01:12

kiwi : a co ty si tak predstavujes pod slovom "zacykleny midi" ?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 27 lis 2007 21:32

budto chyba v pripojeni pluginu (az uz na strane steinberg nebo gtrrig) nebo jednoduse uz nestiha cpu:
otevrit nejaky backup cubase projekt, kde jeste gtr.rig neni (tim by nemel vytuhnout) a zkusit tam GRig naladovat znova. Pokud nic, tak upgrade SX3/ upgrade GRig/nebo zahodit jedno ci druhe (pouzit jiny DAW, jiny distortion/fx pro kajtru)

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 29 lis 2007 09:39

Pokud otevru skladbu, kde GR2/3 neni a vlozim jej na insert, tak vse funguje bezchybne. zatizeni CPU do 30%. Problem nastane az pri znovunacteni skladby. Jasne to vypada na chybu v GR, ale zase mi pripada divne, ze by neco takoveho vyrobce "vypustil". A to se stejnou chybou v GR 2 i 3. Jinak Cubase je se vsim ostatnim (a ze tam toho mam) absolutne stabilni. PS: Pokud volzim GR do uplne noveho projektu, tak se jej obcas podari znovu otevrit.
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 29 lis 2007 11:08

to vypada sw problem, na race-condition kolem mista, kde se ta VST plugina startuje, neni nicim dano, ze chyba je zrovna na strane GuitarRigu, muze to byt stejne tak i v Cubase SX - mas-li moznost upgrade, zkus, nic lepsiho se neda poradit

nooly
Příspěvky: 566
Registrován: 12 pro 2004 17:27

Příspěvek od nooly » 29 lis 2007 16:36

mne se pri loadovani presetu v GR3 pod nuendem3 napise chybova hlaska, jinak plugin funguje dobre...

taky asi neco mezi nebem a zemi...

lou
Příspěvky: 58
Registrován: 26 říj 2004 13:42

Příspěvek od lou » 06 pro 2007 20:51

Nechci to zakrinout, ale zda se, ze verze 3.0.1 tento problem 100% resi :-)
http://www.katatjuta.cz - Core 2 Duo, M-Audio Fireware 18/14, SX 3.1, Windows XP SP2

Kiwi
Příspěvky: 6
Registrován: 23 říj 2007 00:24

Příspěvek od Kiwi » 12 pro 2007 12:50

Pytkin: No když nahrávám midi stopu tak se mi to nahraje dvakrát přes sebe.takže když jednu notu vymáznu tak je podní ještě jedna stejná.takže musim po nahrání všechny noty přejet a vymazat aby to tam bylo jen jednou.dik

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 pro 2007 13:33

kiwi : cubase maval funkciu DELETE DOUBLES .. i ked neviem ci to ma aj SX .. dobre funkcie z neho vyhodili ..

ale k tvojmu problemu .. z toho co si napisal sa ti da tazko pomoct .. napis co pouzivas . jaky midi interface .. jake syntaky , keyboardy zvukove moduly .. ako to mas pospajane .. potom mozme hladat , kde sa to doubluje ..

Inak .. zacyklene midi ked mas , tak ked stlacis jeden ton , tak sa ti okamzite midi zahlti feedbackom a prestane vsetko hrat .. Tvoj problem je skorej v tom , ze sa ti forwarduje midi aj na daky iny port a nahravas z ALL INPUTS .. cize sa ti to zdvojuje ..

Odpovědět