Prosba o radu ohledně propoojení Cubase a Reason

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Rextref
Příspěvky: 7
Registrován: 13 úno 2008 22:12

Prosba o radu ohledně propoojení Cubase a Reason

Příspěvek od Rextref » 14 kvě 2008 22:31

Zdravím,

snažím se (zatím bezvýsledně) propojit Reason 4 s Cubase LE. Prohlédl jsem několik tutoriálů na toto téma a postupoval jsem v souladu s nimi, tedy

1. spustit Cubase
2. vytvořit prázdný projekt v Cubase
3. spustit Reason
4. v Cubase nastavit v Devices Reason, potom vybrat kanály pro Rewire

Ovšem tento postup neustále selhává, poněvadž nemohu, aniž bych věděl proč, dostat do Cubase Rewire-stopu, která se má objevit pod audiostopou, jak jsem viděl ve výše uvedených tutoriálech.

Jinak když spustím Reason, tak se rozeběhne posuvník v sekvenceru Cubase, a naopak, akorát nejde nahrávat.

Nemohl by mi, prosím, někdo poradit, kde dělám chybu?

Díky za jakoukoli sugesci.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 kvě 2008 23:14

ma CUBASE LE podporu REWIRE ?

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 15 kvě 2008 11:50

pokud si pamatuju, je tam v cubase na revire reason left a right, coz je stereo vystup z reasonu a pak tam mas dalsich 64 kanalu. v reasonu si musis jednotlive nastroje napojit kabelama do jednotlivych rewire vystupu a pak je POZAPINAT v cubase v tom rewire setupu. Pak by se ti ty stopy z reasonu mely objevit jako stopy v cubase a muzes je libovolne efektovat a dalsi....

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 16 kvě 2008 16:51

presneji receno, kabely co ti dou do mixu musis prepojit rovnou do hardware interface.

Rextref
Příspěvky: 7
Registrován: 13 úno 2008 22:12

Příspěvek od Rextref » 19 kvě 2008 18:32

Díky za snahu pomoci, nicméně stále mi to nefachá. Dole na obrázku je zachyceno propojení, tak třeba z toho někdo pozná, co vlastně dělám špatně.

http://img237.imagevenue.com/img.php?im ... _259lo.JPG

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 19 kvě 2008 19:26

pockaj... nemas nahodou kroky 3 a 4 prehodnene ?? mne sa zda ze to treba zapnut a aktivovat PRED tym nez spustis reason.. aby cubase vedelo ktore outputy z neho si ma naroutovat...

... len tipujem, skusal som to raz v zivote uz hodne davno... :)

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 19 kvě 2008 20:42

Jeste me napadlo jestli neni v cubasu treba odskrtnout release asio in backround. Je to v Devices>>Device Setup

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16

Příspěvek od dendy » 19 kvě 2008 21:34

ano to urcite nesmie byt zaskrtnute - lebo potom ked sa prepnes do rezna tak sa mutne ASIO driver pre cubase a pochopitelne nehra von nic ...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 19 kvě 2008 22:15

skoda ze nespravili Reason ako VST modul... to by celkom stalo za zamyslenie...

TommyK
Příspěvky: 83
Registrován: 18 bře 2006 09:33

Příspěvek od TommyK » 19 kvě 2008 23:06

zdarec... tak tohle propojeni pouzivam pri kazdym projektu, takze bych ti snad mohl i poradit...

1. spustim cubase

2. spustim reason

3. vytvorim novej projekt jak v cubase tak v reasonu

4. v reasonu si naroutuju audio in kanaly podle poctu nastroju, ale nepouzivam kanal 1 a 2, ale az 3 az 44..52..55..atd z duvodu pozdejsiho routovanu do group v cubase pro lepsi efektovani apod..

5. v cubase si aktivuju veskery kanaly, ktery mam naroutovany do cubase

6. vytvorim midi track do kteryho uz si to nastavis jako by jsi chtel vsti..

7. doporucuju mrknout na rewire kanaly v cubase a jednotlive kanaly nastavit do patricnych stran, aby ti nehrali porad mono...pak uz muzes vesele tvorit a routovat atd.....

tak snad ti muj strucnej popis pomuze

Rextref
Příspěvky: 7
Registrován: 13 úno 2008 22:12

Příspěvek od Rextref » 20 kvě 2008 21:43

Díky všem za snahu pomoci,

prubnul jsem ten způsob, co udává TommyK, a konečně posun k lepšímu, protože zvuky z Reasona konečně slyším v Cubase a do Cubase sekvenceru můžu zapisovat jednotlivé noty toho kterého nástroje z Reasonu. Nicméně pořád mi nejde v Cubase nahrát smyčky nástrojů z Reasona; jinými slovy, když si pustím smyčku, kupříkladu bicích, v Reasonu, oba posuvníky v Cubase i Reasonu se rozjedou, bicí jsou slyšet, ale nemůžu tento zvukový vzorek zaznamenat v Cubase sekvenceru jako audio.

Díkes za jakoukoliv sugesci či ideu na daný problém.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 21 kvě 2008 00:45

rextref " staci spravi mixdown .. alebo freeze ..

Rextref
Příspěvky: 7
Registrován: 13 úno 2008 22:12

Příspěvek od Rextref » 21 kvě 2008 20:41

Díky za pomoc, již jsem poměrně v obraze. Once more thanx a lot!

Odpovědět