Prosba o radu s Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Rextref
Příspěvky: 7
Registrován: 13 úno 2008 22:12

Prosba o radu s Cubase

Příspěvek od Rextref » 13 úno 2008 22:26

Zdravím,

nedávno jsem si uvědomil, že jsem již odrostl Reasonovským střevícům, a začal jsem se šmajchlovat s programem Cubase LE. Všechno jsem dle manuálu pochopil vcelku rychle, ovšem mám jeden dotaz, a to ten, zdali mohu použít několik nástrojů z jednoho VST instrumentu najednou; kupříkladu zdali je možné přiřadit jeden synťák, dejme tomu Nexus, k několika midi stopám, ovšem s použitím rozdílných nástrojů pro každou samostatnou stopu (například aby v první midi stopě hrál smyčec, ve druhé bicí, ve třetí basa atd.). Zkoušel jsem přiřadit k několika midi stopám jeden VST instrument, což se podařilo bez problémů, ovšem pro všechny ostatní stopy jsem mohl použít jen jeden nástroj, ten, jenž jsem měl zrovna otevřený v browseru dotyčného synthu.

Díky za jakoukoli sugesci

Pepé

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Příspěvek od EXCOM » 13 úno 2008 22:29

Rextref : najskor skus pohladat ci uz podobna tema nie je.. pravdepodobnost ze ma niekto podobny problem ako ty je velika a urcite sa to tu uz riesilo.. pripajam ti sem trhead ohladom Cubase.. mozno tam najdes odpovede, popripade tam sa pytaj...

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... ght=cubase

Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 13 úno 2008 22:29

Tak si ten nexus proste otevri vickrat a kazdemu zvlast prirad jeden midi track, na liste nebo kde to tam je mas vst instruments, tak tam si jich nahazej kolik chces a je to.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2008 23:41

rextref : takto .. VSTinstrument moze byt multitimbralny alebo monotimbralny .. presne ako realny hardwarovy syntak .. monotimbralny znamena , ze vie hrat iba jeden zvuk naraz .. multitimbralny je taky ze hra na viacerych midi kanaloch a na kazdom moze byt iny zvuk ..

<img src="http://www.sampletank.com/Picts/product ... ce-big.jpg">

tu je priklad multitimbralneho VSTi .. v strede je BROWSER je vyberas zvuky .. vlavo je 16 partov kde do kazeho mozes dat iny zvuk .. v cubase normalne das niekolko midi stop .. vsetky nasmerujes do toho VSTi .. a kazdej stope das konkretny midi kanal .. 1 pre part 1 .. 2 pre part 2 ... atd ..

Jednoduche .. ne ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21307
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 úno 2008 23:54

rextref : aha .. zabudol som dodat .. ked mas monotimbralny instrument , tak si ho proste otvoris viac krat .. aby si do kazdeho mohol pouzit iny zvuk ..

Rextref
Příspěvky: 7
Registrován: 13 úno 2008 22:12

Příspěvek od Rextref » 20 úno 2008 07:32

OK, už mi to fachá, díky za pomoc.

Odpovědět