re-recording signálu na výstupu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

re-recording signálu na výstupu

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:14

hodně lidí využívá mně zatím zatajenou fintu nahrávání, kupříkladu vstčka, do audiostopy... a to tak že cubase nahraje zvuk až "za" masteršavlí /!!!/

proč to potřebuju:
1.hlavně proto, že u toho můžu kroutit na jakemkoliv pluginu a změny se budou ihned zaznamenávat...
klasicky jsem to dělal automatizací - pak render
2.dále to taky šetří cpu... instrument si nahrajete a vlastní plugin můžete bypassnout/vypnout (vím, od toho je v cubase funkce freeze)
3.taky proto, abych si třeba kus tracku dal hnedka do audiostopy, nemusel renderovat - a potom pracně:) imporotvat audio fajl

snad sem vysvětlil problém srozumitelně, dík za nápady
(taky uvažuju, jestli to jde na každé zvukovce, nebo jenom na té, která má nějaký interní router)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 pro 2006 15:23

co pouzivas? v qbase/nunedu kuprikladu si pres f4 (connections) v zalozce 'vstupy' jako input nastav output. potom jen pridej audio kanal, zapni record (a pripadne spust play). job done.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:26

ha s tebou už jsem to někde řešil;)
cubase 2.2... zase to jdu skusit... to sem zvědav

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 31 pro 2006 15:28

Kdyz to potrebujes nezavisle na sw, tak treba RME tohle umi pres total mix, proste si naroutujes vystup do nejakyho vstupu. S ostatnima kartama nemam zkusenost, ale prijde mi to jako docela samozrejma vec. Jinak urcite existujou programky, ktery tohle umej. Kdysi jsem zkousel total recorder, kterej nejede pod ASIO a nahrava na hdd, ale myslim ze tech variant bude vic.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:35

jj... znam hodne vstrekorderu, které nahrajou z vst nebo jine stopy audio na disk, ale potrebuju to rovnou do audiostopy v sekvenceru

juanita: kdyz si vybiram inputy tak v nabidce vidim jenom input kanaly
stejne tak v out mam navyber jenom out1 - out8

mám esi quatafire610... kámoš má taky esi kartu a jde mu to (ale nejaky terminal)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:38

dyt to umi i soundblastry:)
možná že mám v asio nastavení odšrknutou nějakou funkci, která mi to znemožňuje

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 31 pro 2006 15:38

to je divny. melo by tam byt neco jako 'mixer' nebo podobna moznost a la 'what you hear'.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:42

chapu, uz to resim dlouho... a zrovna jsem si vzpomněl, že na ezone jsem to ještě nerozžehlil
mixer mam... ja bych radši router:)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:44

seru na silvestra, až na to přijdu bouchnu šampáňo:D

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 31 pro 2006 15:54

skus toto
http://www.silverspike.com/?Products:TapeIt TapeIt verzia 1.0 je dokonca free... hodis do master stopy ako posledny plugin a das zapisat na disk..

soundlastre a low-budget multimedia zvukovy vedia nahravat "what you hear" ale paradoxne lepsie poloprofi a profi karty vacsinou nie :-)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 15:59

jo dik, todle umi i free voxengo recorder... ale nejak zvlast to nevyuziju, jedine na party, kdyz si nahravam lajfko

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 31 pro 2006 16:02

podle mě musí existovat nějaká cesta jak to té kartě vysvětlit


...anebo napichnu drat z out do in... a budu tam mit i jemny analogovy šuming:)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 02 led 2007 21:11

najde se nějaký uživatel Quatafire610, kterému "what u hear" záznam jde no problem?

Odpovědět