Reason - ReWire

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Reason - ReWire

Příspěvek od elektrabel » 02 led 2011 21:43

Po přechodu z Reason 4 na 5 se mi začal "předbíhat" ReWire. Signál z Reasonu jde před signálem v Cubase (Studio 4). Stejné je to při přehrávání i při bouncingu.
Přikládám video z přehrávání/nahrávání a exportované audio. http://dl.dropbox.com/u/1407347/Cubase_ ... rewire.m4v

Máte někdo tip na řešení? Předem děkuji.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od biscuit » 02 led 2011 22:40

na tom videu pri nahravani je obcas videt, ze ten uder sedi na dobu. znamena to ze po zastaveni a opetovnym pusteni to je ok?

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od elektrabel » 02 led 2011 22:55

Srovná se to když dojde na konec smyčky a jede to znovu. Ale ne vždycky. Pak když to zase zastavím, tak se to zase rozhodí. Dělá to náhodně.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od biscuit » 03 led 2011 01:22

a zkousels treba vynechat dva bary na zacatku (takty)? nesrovna se to pak?

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od elektrabel » 03 led 2011 09:43

Zkoušel, nepomůže to. Ale srovná se to například když zapnu nebo vypnu kanál ReWire, nebo když zapnu nebo vypnu Delay Compensation. Prostě nějaký "šok", kdy se ta aplikace musí zaamyslet. Pak se to srovná. Ale pouze do dalšího zastavení.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od biscuit » 03 led 2011 11:01

covece, tak to nevim.. samozrejme mam z toho pocit, ze to je nejakej bug r5.
ja uz reason delsi dobu nepouzivam, tak ti prakticky moc neporadim :-( mozna se tu jeste nekdo najde, koho neco napadne..

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od delay » 03 led 2011 11:25

Já mohu jen napsat, že R5 + C5 jsem zkoušeli v rámci jednoho projektu, pres ReWire jdou MIDI z C5 do R5, z R5 dva kanály audia do C5. Žádnej problém není.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od biscuit » 03 led 2011 12:10

delay: jen pro uplnost, to bylo asi na pc, ze jo?

mozna by to teda mohlo souviset jen s osx verzema
docela mi to pripomina stary problemy, ktere byly s virus ti a jeho ranyma tios. casto se takhle chovaly synchronizace a bolelo to zejmena u arpegii. vyreseno to bylo az po nejake delsi dobe a updatech od access. soucasny verze tios uz maji synchronizaci temer 100% - chyba se u me obcas prihodi, jen pri vetsim zatizeni procesoru a jen malokdy.. jestli je to teda obdobnej problem napr. rewire v novy verzi reasonu, melo by to bejt ale uz asi detekovany vic lidma anekde na foru props, by o tom nejaka zminka bejt mela.. ale varim z vody ;)
Naposledy upravil(a) biscuit dne 03 led 2011 12:27, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 led 2011 12:27

reason nepouzivam, ale nedavno jsem sledoval jeden video tutorial, kde se pouzivalo na macu kombo logic a reason pres rewire a vzpomenuto bylo, ze prvni dobu obcas tohle zapojeni spousti se zpozdenim, takze to asi skutecne bude rozsireny bug.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od delay » 03 led 2011 12:46

WinXP 32bit. Nějak jsem si nevšiml, že jde o MAC.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od biscuit » 03 led 2011 14:24

podle toho videa ;)

elektrabel
Příspěvky: 70
Registrován: 16 říj 2008 11:58

Re: Reason - ReWire

Příspěvek od elektrabel » 03 led 2011 15:19

Je to na MacOS X 10.6.5. Ta pomlka na začátku tracku byla bug vždy, jak u Logicu, Cubase a asi i u dalšího SW. Tam ale nejde o chybu synchronizace, jen třeba první beat nehraje jak má. V tom mém případě jakoby Cubase začne hrát později než Reason. A na netu jsem nic podobného nenašel. Ale zase v angličtině nejsem tak znalý, abych to nemohl přehlédnout.
Dnes ještě zkusím interní zvukovku a pak asi reinstal.

Odpovědět