Registrácia Cubase - problém

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 04 říj 2014 11:48

Ahoj,
márne sa pokúšam zaregistrovať CUBASE LE4 na steinberg.net
Po kliknutí na "mysteinberg" z neznámych dôvodov vyskočí hláška (viď Prt Sc)
Opätovne začínam poškuľovať po telefóne, že privolám osobného psychiatra, poprípade
otvorím slivovicu.
Vie prosím niekto poradiť? Ďakujem.

Obrázek

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od pavlii » 04 říj 2014 19:57

To bude zatrojanovany počítač :-D

P.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 05 říj 2014 09:22

To sa mi nezdá..
NTB čerstvo preinštalovaný. WIN XP OEM, Cubase LE4. Z iného PC sa na svoj account na steinberg v pohode prihlásim.
Skôr šípim problém medzi stoličkou a LCD. Podozrievam nejaký certifikát, čomu nerozumiem..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od TOM-Thak » 05 říj 2014 12:01

Nemas zaply anonymni rezim v prohlizeci???

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 05 říj 2014 13:20

Je tam IE7 a chrome. Nastavenia by mali byt default.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 07 říj 2014 12:31

Problém stále nevyriešený. Z iných PC sa do svojho account prihlásim. Z tohto nie.
Našiel som nejaké nezrovnalosti (viď obrázky), ktorým však nerozumiem. Vyzerá však, že nemôžem ísť nikde, kde je https.
Inak NTB funguje normálne, chcel som toho nainštalovať čo najmenej.. Ako ďalej? Ď.

Obrázek

Obrázek

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od W.Cable » 07 říj 2014 12:48

Mas nainstalovany SP3?

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 07 říj 2014 12:56

myslím že nie. kde ju môžem vziať? (je to starý NTB, win XP bol k nemu)

edit: v mycomputer/properties je win SP2. Takže 3ku nemám.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 07 říj 2014 15:48

Ahojte, problém konečne vyriešený.
V prvom rade som doinštaloval SP3 (vďaka za radu).
Náhle šlo prihlásiť sa na môj account na steinberg.net.
Po spustení e-licencer a zadaní aktivačného kódu k LE4 však vždy vybehlo chybové hlásenie, že nie je možné pripojiť sa
k steinberg.net - nech skontrolujem pripojenie... Zase som špekuloval.
Nainštaloval som novšiu verziu (uvedená ako posledná pre XP a VISTU) e-licencera.
Spustil som - ale zase to nešlo. Mal som skontrolovať dátum a čas na svojom NTB. Pozerám, je tam správny čas, aj dátum.
Prekontroloval som nastavenie časového pásma - dal som ho na (Belehrad, Bratislava atď...).
Po opätovnom reštarte a spustení nového e-licencera registrácia prebehla úspešne.

Akože prežiť toľko ceremónií s registráciou jedného CUBASE..
Vďaka za postrehy a rady.

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 08 pro 2014 12:45

Ahoj, tak mám zase problém.. :evil:
Znovu potrebujem preregistrovať/reaktivovať Cubase na iný NTB.
Nainštaloval som cubase, spolu s ním automaticky aj syncrosoft/e-licencer.
Po prihlásení na moje konto na steinberg.net a po stlačení "reactivate" mi vypíše hlášku:

"Please select the Soft-eLicenser you intend to reactivate. You will receive new Activation Codes for all contained product licenses to download them again via the eLicenser Control Center after a reinstallation of the operating system or the switch to a new computer."

Čo zas robím zle? To je fakt taký problém preregistrovať software na iný NTB?
Vďaka za postrehy..

EDIT: Vyriešené.. tak počítačový "mág" Klingáč nakoniec zvládol aj tieto peripetie.. V podstate len systémom klikanie "pokus-omyl"..
Zadával som do e-licencera starý activation code, tak to nešlo.. Moja nepozornosť.
Aj tak vďaka.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2014 13:08

to nemas kluc ? sak licencia je v kluci a do kereho pocitaca ju das , tak tam pojde .. to netreba prelicencovavat .. ci ?

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 08 pro 2014 14:55

No ja mám tutok na doma verziu Cubase LE4, ktorú som kúpil spolu s nejakým železom, tuším s Alesis Multimixom. Tzn. mám original CD-čko s inštalačkou. Po nainštalovaní treba software registrovať cez vlastné konto na steinberg.net. Inak ti pôjde iba ako demo, resp. na niekoľko spustení. Ak chceš počítač preinštalovať, alebo chceš prejsť fyzicky na iný počítač, musíš cez konto reaktivovať e-licencer, dostaneš nový activation code a potom ti to pôjde. Inak nie. Fyzický kľúč nemám, ani k tomu nebol. Preto také peripetie.. 8)
Na to moje hrajkanie tu mám pomerne slabý komp, takže po nejakej novšej verzii ani nepozerám, táto je pomerne jednoduchá, nemá veľké nároky na hardware.. a zatiaľ som tam našiel všetko, čo som potreboval..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2014 14:58

klingac : jasne .. kluc sa da kupit za 19 eur .. ale neviem ci sa do neho da dat licencia na Cubase LE .. ak by to slo , mozno to stoji za tych 19 eur .. vyhodou je , ze to potom mozes prehadzovat medzi X pocitacmi .. kde zastrcis kluc , tak to ide spustit ..

klingáč
Příspěvky: 408
Registrován: 08 pro 2010 11:36

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od klingáč » 08 pro 2014 15:02

Aha, to by som aj kúpil, bolo by to potom výrazne jednoduchšie.. Vieme to nejak zistiť? Zišlo by sa..
Fungoval som inak pomerne dlho na jednej inštalácii, len v poslednej dobe som to 2 x prehadzoval a vždy bol nejaký problém..
Chápem to tak, že budem mať fyzický USB kľúč, a tam kde nainštalujem z môjho CD Cubase a strčím kľúč, tam to pôjde, hej?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Registrácia Cubase - problém

Příspěvek od Pytkin » 08 pro 2014 17:26

volal som pecimu do suntequ a ze to neni problem .. v elicenceri pretiahnes licenciu na kluc a je to ..

Odpovědět