Rozházené midi

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Rozházené midi

Příspěvek od gu-staff » 12 zář 2008 01:26

Ahoj, mám problém s nahráváním midi stop. Mám EMU X-Board zapojený midi kabelem do EMU 0404, a když chci nahrát něco z kláves do Cubasu, tak při následném přehrání je stopa rozházená, jako by to hrálo 3letý dítě, některé noty dřív, některé zpožděné. Latenci na ASIU ovladači od EMU mám 7.8. Zkoušel jsem již laborovat s různými ASIO ovladači, emulovanými / neemulovanými midi inputy, ale beze změny. Díky za každou radu.

ksr
Příspěvky: 155
Registrován: 25 úno 2005 12:31

Příspěvek od ksr » 12 zář 2008 01:48

7.8 milisekund? Jestli, tak to je docela dost, zkus to snizit v nastaveni te zvukovky tak na 2-3ms, to by mohlo byt lepsi.

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Příspěvek od Vlad » 12 zář 2008 11:35

taky se koukni jestli nemas zapnutou automatickou kvantizaci - na panelu je to v levo dole Auto Q. To ti noty rovnou hazi podle nastavene kvantizace (napr. muzes mit 1/16)

gu-staff
Příspěvky: 10
Registrován: 12 zář 2008 01:20

Příspěvek od gu-staff » 12 zář 2008 12:09

Zrovna jsem chtěl napsat, že to bylo opravdu tou kvantizací, přišel jsem na to procházením video tutoriálu pro Cubase. Takže pro stejný lamy, jako jsem já, Vlad má pravdu! Díky za rady.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2008 13:27

nepises zasadnu vec .. EMU 0404 USB ? alebo PCI ? podla druhu problemov by som povedal ze USB .. a plati potom vsetko co sme tu popisali o USB midi prevodnikoch ..

Ahh .. nakoniec je to teda autoquantize ?

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 14:51

Pytkin píše:.. a plati potom vsetko co sme tu popisali o USB midi prevodnikoch ..
Mozes pls dopisat link, kde sa to rozobera? Obcas aj mne toto blbne, ale nie vzdy a rovnako, to je problem a mam USB kartu. Dakujem

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2008 14:53

hupox : nechce sa mi to hladat .. rozoberalo sa to v roznych temach ..

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 14:54

Ved ano hladam to tu na forach. je ale aspon nejake riesenie? Aby som nehladal zbytocne.
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2008 15:02

hupox : pouzi klucove slovo IGNOREPORTFILTER

Hupox
Příspěvky: 114
Registrován: 22 zář 2003 09:11

Příspěvek od Hupox » 12 zář 2008 15:47

Dakujem
MacBookPro 2.3 GHz Intel Core i5, M-Audio ProFire, MainStage 3, Nord Electro 5 74, Novation Mininova

Odpovědět