RTAS A VST plug-in

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Kroula
Příspěvky: 1
Registrován: 09 říj 2010 17:56

RTAS A VST plug-in

Příspěvek od Kroula » 09 říj 2010 18:03

ahoj,
jsem úplnej začátečník a prosím o vysvětlení jaký je rozdíl mezi VST A RTAS plug-iny.
Díky za radu
Honza

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 09 říj 2010 19:59

RTAS je format real time-ovych pluginu pouzivanych v Pro Tools. Vst je format pouzivany prave v Cubase nebo Nuendo a mozna dalsich DAW, ktere bohuzel neznam. :wink:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od Pytkin » 09 říj 2010 21:27

VST pouzivaju v podstate vsetci okrem Protools .. RTAS pouziva asi len Protools ..

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 09 říj 2010 21:32

Ani Logic nepouziva VST. Pouziva AU. :wink: Ak sa nemylim tak ani DP (Digital Performer).
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od Pytkin » 10 říj 2010 00:41

jo to je fakt :) pod "vsetci" som myslel skorej ten Gatesovsky svet ..

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 10 říj 2010 08:27

Ale i tam (v Gatesovskom svete) existuje okrem VST este aj DX nebo li Direct X. Je to ciste Windows zalezitost pre SOund Forge, ACID Pro, Cool Edit . . .
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od Pytkin » 10 říj 2010 14:48

Jo to hej. Ale o tom nebola v tejto téme reč.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 10 říj 2010 15:20

Reagoal som na tvoju poznamku, ze VST pouzivaju vsetci okrem Pro Tools. Ty si na moje priklady zase reagoval poznamkou o "Gatesovskom svete", tak som uviedol priklad z tohto sveta.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od TOM-Thak » 10 říj 2010 17:30

Když už je tady to téma... co podporuje Cubase pod MAC OSX ? AU ? Audio Units / MAS ? přeci pod MAC OSX VSTi nejsou?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od biscuit » 10 říj 2010 17:39

au, jestli se nepletu

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 10 říj 2010 17:47

VST.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od TOM-Thak » 10 říj 2010 18:32

Takze DMG instalacni fajly obsahujou pak i VSTi verze pro cubase.. pokud to ten soft umoznuje.. ja pocitam, ze jo protoze napriklad PSP stereopack jsem koupil ve verzi pro MAC a PC VSTi.. ale zase by to pak bylo nepouzitelne kdybych mel LOGIC s AU.. nebo by ten plug in musel podporovat jak AU tak VSTi.

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 10 říj 2010 20:10

VSTi je virtualni instrument ve formatu VST. PSP stereo pack jsou pravdepodobne VST pluginy a ano budou tudiz pod Mac OS X fungovat v Cubase. Vetsina installeru pro Mac OS X obsahuje RTAS VST a AU verze. Nektere pak jeste taky TDM a nebo MAS. Kazdy vyrobce to uvadi minimalne na svych strankach a pri instalaci je mozno zaskrtnout format, ktery potrebujes.
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od TOM-Thak » 10 říj 2010 20:13

Jasne.. uz to chapu.. no jelikoz Steinberg maji ve VST / VSTi docela monopol na PC, tak jsem tohle nemusel nikdy resit. Na MACu, kde mas Logic AU, RTAS Protools a VST Cubase tak je to slozitejsi. To budu muset jeste pred prechodem na Meka omrknout, kde vsude mi jake plug iny pobezi.

Díky

Uživatelský avatar
120BPM
Příspěvky: 537
Registrován: 04 zář 2005 15:47

Re: RTAS A VST plug-in

Příspěvek od 120BPM » 10 říj 2010 20:17

Ja se taky konecne vracim zpatky k Macovi. :lol: Snad te to bude bavit vic nez na PC. Me teda rozhodne a taky je tam spousta veci, ktery nemusim resit a muzu se soustredit na dulezitejsi veci. Omlouvam se predem vsem kteri pracuji na PC a jsou spokojeni. Nechtel bych to tady zvrtnout na PC vs. Mac. Je to koneckoncu kravina. Neco jako Pro Tools vs. Cubendo, nebo RTAS vs. VST. :lol:
Mac Pro "Nehalem" Quad-Core 2.66GHz, 10GB RAM, Mac OS 10.10.2, Pro Tools HD 9.0.6, Logic Pro 10.0.0, MOTU 828 MK2

Odpovědět