Sampletank v Cubasi - nastavení výstupů

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Sampletank v Cubasi - nastavení výstupů

Příspěvek od xdudy » 13 říj 2008 08:36

Obrázek

Mám prosbu - používáte někdo Sampletank v Cubasi SX3?

Muj problem: - při aktivaci Sampletanku v Cubasi si tento vst nástroj vytvoří
další výstupy (viz obr. je to vidět i v mixu - vytvoří se fejdry SampleTank2.x1, SampleTank2.x2 atd. ) .
Ale i když zvolím aby nastroj co hraje v Sampletanku na Midi kanále 2 hrál do Fejdru "SampleTank2.x2" tak stejně hraje furt do jedničky.
Potřeboval bych aby se mi jednotlivé nástroje ze Sampletanku routovali každej do jínýho - Ty fejdry (outputy) se chovaj jako klasický audio fejdry a můžu je tudíž i jako audio efektovat, což u midi fejdrů nejde.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 říj 2008 10:26

tak si u toho full cathedral zvol v sampletanku vystup 3+4 myslim tim audio vystup, ne midi!!! midi s tim totiz nema nic spolecnyho ;)

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Příspěvek od xdudy » 13 říj 2008 12:01

jo jo já vym, co jsou midy a audio- jen mi teda neni jasný proč si Sampletank vytvoří virtuální outy, (žlutě zakroužkovaný na tom obrázku) když to pak do nich nejde poslat.

i když pošlu v nastavení Sampletanku nástroj 2 na fizickej výstup zvukovky 2+3 jak říkáš, tak ani pak to tam neleze - furt to stejně hraje z výstupu 1+2 - myslim fizicky - ze zvukovky

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Příspěvek od xdudy » 13 říj 2008 13:06

jo čoveče měls pravdu - já sem měl sice v preferencích Sampletanku nastavený outy, ale jsem netušil, že ještě musim přímo u toho nástroje změnit vystup a nenapadlo mne, že se to dělá kolečkem myši.
no mněl jsem pročist manuál k ST - takže omluva za zbytečnej dotaz

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 13 říj 2008 13:43

manualy nas nebavi cist asi nikoho ;) hlavne jsem rad, zes moji radu vzal vazne a patral a ja se nemusel rozcilovat, ze se to nastavuje primo na gui sampletanku :-D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 13 říj 2008 15:58

Dudy : Este treba doplnit , ze v preferenciahc si nastavis kolko vystupov chces mat .. ale na to si asi prisiel ..

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Příspěvek od xdudy » 14 říj 2008 10:19

Jo Jo přišel - Musí se spustit Sampletank jako samostatná aplikace(bez Cubase) a v preferencích se dá nastavit počet virtuálních výstupů až 16.

Pak se dá přimo v okně ST měnit na kterej out pošleš jednotlivé nástroje, ve sloupečku "OUT" klik držet levý tlačítko myši a táhnout, nebo kolečkem - no a to sem právě nevěděl - pořád jsem do toho klikal a nadával, že to nejde změnit - no banalita :-)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 14 říj 2008 15:08

Dudy : nie .. mozes to spravit rovno aj v Cubase .. alebo ne ? samostatne som sample tank nikdy nespustal .. ale viem ze sa to dalo nastavit v plugine ..

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 14 říj 2008 15:25

Sampletank 2.0 nebežal Stand-Alone, ale Sampletank 2.5 už môže byť spustený bez Host-a ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

xdudy
Příspěvky: 262
Registrován: 12 led 2003 23:50

Příspěvek od xdudy » 14 říj 2008 17:49

jo jo mluvil jsem o v.ST 2.5
já to nastavil tak jak jsem psal - takže víc jsem to nezkoumal, (myslím počet outů , to routování nástrojů už pak samozřejmě v gui pluginu) je možný, že to jde i přímo v pluginu.

Odpovědět