Šikovnej VST sample browser ?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Petr PAN » 14 kvě 2013 17:12

Nazdarky.

Hoši a holky nevíte někdo o nějakým šikovným VST sample browseru, ze kterýho bych mohl přetahovat samply do arrange window ? Ten mediabay je celkem na pic. Něco jako má Fruity nebo Ableton. Poradí někdo ?

Za navedení předem díkes.
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 14 kvě 2013 17:48

Tady máš jeden zadarmo (japonský) jen si vyber verzi OS

http://translate.google.com/translate?h ... ire.com%2F

Při skrolování dolů uvidíš na pravé straně nápis ¨MUTANT¨ Free klini na něj a pak už Downloadni verzi co potřebuješ
Naposledy upravil(a) Stan dne 15 kvě 2013 00:11, celkem upraveno 1 x.

Petr PAN
Příspěvky: 25
Registrován: 07 dub 2007 10:30

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Petr PAN » 14 kvě 2013 19:58

Dik za tip. Mutant docela ujde no, akorát mi na něm vadí, že nejde jeho okno zmenšit na šířku víc než bych potřeboval. Ale aspoň narozdíl od mediabay funguje. Zadáčo dobrý. :)
Cubase 7, Roland Fantom XR, Roland RS-70, Yamaha MO6, Alesis DM10, Edirol FA-101, Rode NT1A

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 kvě 2013 02:40

petrpan: mediabay mi (v cubase6) prijde dobrej, hlavne vst browsery nescanujou presety pluginu a instrumentu v cubase a tipuju, ze nespousti sampl synchronizovane s DAW a v rychlosti projektu (nebo neco takovyho je?). mne se ten workflow s mediabay dost libi musit rict. umel bych si predstavit vylepseni, hlavne moznost v realnym case transponovat samply, to jsem zatim videl jen u BaseHead, ale ten stoji pres $200, a to je na sample browser podle me ulet.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 15 kvě 2013 04:24

No tak já jsem pro zajímavost projel C6.5 a C7 a obě verze jsou schopny přehrát sampl v tempu projektu. Po Drag&Drop je sampl v projektu přesně na bary. Oba spouští samply synchronizovaně po zvolení ¨wait for project play¨.Tak já nevím co máš na mysli s tím Abletonem či FL. Mě se MB zdá být dost v pohodě.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od TOM-Thak » 15 kvě 2013 19:04

No podle me ma na mysli to, ze to ma zaparkovany naboku jako logic, ableton i FL a tam si browsuje v pohode a nemusi otevirat dalsi okno a ma tam ty oblibene slozky, ktere si to pamatuje. Proste takovej pruzkumnikovej styl a v abletonu i s live hledanim ve slozkach. To mi na tom workflow v cubase chybi.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 kvě 2013 19:43

tom-thank: to je pravda, zase v cubase si muzes nadefinovat workspaces, a tim je to potom naopak flexibilnejsi. mam jeden workspace na aranzovani, kde mediabay neni a nezabira misto, a potom jeden z dalsich workspacu, kde se zuzi arrange window a vedle nej se zobrazi mediabay, z kteryho jde pretahovat do projektu. v tom mediabayi muzes vyhledavat i sofistikovaneji, protoze muzes pridavat mnozstvi filtru a podminek, treba: "filetype rovna se mp3" AND "filename neobsahuje [kick]" AND "path obsahuje [mojesamply]"; a potom treba seradit vysledek podle data. co je omezujici je myslim limit 100.000 polozek, kterej mi nejak prestal stacit.

dalsi sikovna vec je, ze u jakykoliv polozky muzes kliknout pravym tlacitkem, zobrazit seznam jejich parametru (treba bitovou hloubku, nazev souboru, umisteni na disku, toninu, tempo atp.), a na zaklade toho nechat automaticky vyhledat soubory se stejnymi parametry. takze na soubor snare.wav v MB muzes pravym kliknout a zvolit 'najdi vsechny soubory 'snare.wav' v MB', nebo 'najdi vsechny soubory ve 24bitech jako tenhle soubor v MB'.


edit: a zrovna jsem to zkousel a nasel bug, kdyz se filtrujou vysledky na zaklade umisteni na disku, nejak to nejde... muzete to nekdo vyzkouset?

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 15 kvě 2013 20:30

Brooklyn: OK mrknu dnes na to.
Já jsem měl jediný problém s REX file vždy se importovaly rozsekané files a nepodporovaly timestretch. Možná to jde ale nepídil jsem se po tom. nějáký nápad či zkušenosti s REX? Já je nepoužívám ale zajímalo by mě jestli to C6.5 - 7 umí

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 15 kvě 2013 21:08

Mě tady asi vše funguje. Můžeš přesně popsat co ti nejde? Já to vyzkouším jak na C 6.5.4 Build 161 i C 7.0.2 Build 2107.

Co si pamatuju tak když jsem nainstaloval prvně Cubase 6 tak jsem měl problémy s daty na externích HD ale po reskanu bylo vše OK. Už si nepamatuju jestli jsem musel udělat něco jiného.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 15 kvě 2013 23:54

stan: s rexama je afaik porad problem (aspon ve v6 urcite). jevi se to temer jako nejakej konkurencni naschval (vs propellerheads), kterej odnasi uzivatel (neslicovany audio to umi realtimove zahrat v tempu projektu, ale predem nakrajeny rexy to nezahraje, musi se nejdriv importovat do projektu, abys je slysel ve spravny rychlosti [a prislusnej audio track musi bejt v 'musical mode']).

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 16 kvě 2013 00:48

Cool, vyzkouším a zapíšu do deníčku :)
Díkes

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 16 kvě 2013 20:53

Stan píše:Mě tady asi vše funguje. Můžeš přesně popsat co ti nejde? Já to vyzkouším jak na C 6.5.4 Build 161 i C 7.0.2 Build 2107.

Co si pamatuju tak když jsem nainstaloval prvně Cubase 6 tak jsem měl problémy s daty na externích HD ale po reskanu bylo vše OK. Už si nepamatuju jestli jsem musel udělat něco jiného.
snad je to patrny z toho videa; neprisel jsem na nic, co bych mohl delat spatne. to, co provadim, by mi melo imho najit minimalne znovu ten audio vzorek, ktery jsem zvolil (ve videu vyberu audio soubor v MB a necham vyhledat soubory, ktery se nachazi ve stejnym adresari jako vybrany soubor. logicky mi tedy musi vypadnout puvodni soubor, plus k nemu dalsi pripadny soubory, ktery se nachazi v temz adresari [a mam jich tam mnoho].)

diky!

http://lukasturza.com/temp/2Untitled.mov

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 16 kvě 2013 21:45

Rychlá odpověď: vypadá to že nemáš naskenovaný HD, možná je tam adresář přes který se to nedostane dál. Otevři si menu s cestama (nalevo ) a uvidíš jestli jsou cesy označené. Když ne tak je zaškrtni a proveď rescan. Červený a oranžový adresáře jsou problémový. To je jen z hlavy. Mrknu nato a dám vědět, ale tohle by mohlo pomoci.

Dodatek C6.5: Takže věci se mají takhle. Zkoušel jsem to tak jako ty s tím samým výsledkem, ALE... první co mě napadlo bylo podívat se na možnosti první složky kde je ¨path¨ a ¨path¨ nebyla zaškrtnuta i když je zobrazena. Po zvolení ¨path¨ našel MB sampl ihned. Takže asi předpokládají že pokaždé budeš hledat něco jiného tak si to neuchovává volby. Ještě mrknu na C7 jak je na tom.

Update 1: Tak jsem to zkoušel v C7 a tam mi to vůbec nefunguje. Jdu se mrknout na nastavení hlouběji. Není možný aby to v C6.5 fungovalo a v C7 ne.
Update 2: Tak jak bývá zvykem zašel jsem na Steinfórum a C7 má tento problém, ale 15.5.2013 vyšel update 7.0.4. který právě stahuju a o něm se vyjadřovali že tyto problémy jsou tam vyřešeny. Tak uvidíme. :) nevím jak s C6.5. na tu asi už prděj.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 kvě 2013 01:47

stan: mam c6.0.7. jinak jsi me nasmeroval, takze jsem zkontroloval, jestli je path skutecne zaskrtnuta. funny story-- neni zaskrtnuta, a vubec zaskrtnout nejde (oznacim ji, a kdyz se do seznamu promennych podivam znova, je videt, ze oznacena opet neni).

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1904
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Šikovnej VST sample browser ?

Příspěvek od Stan » 17 kvě 2013 02:10

no co je opravdu funny tak to že v C6 to alespoň nějak funguje ale v C7 to nemůže najít nic co není ve steinberg folderu. :(
Jak jsem viděl na jejich fóru tak tam o tom toho moc není a na dotazy nereaguje ani support. Napíšu přes víkend na support a uvidím s čím příjdou.
To co mám na EXHD se podle filtru ¨search for path¨ prostě neukazuje, jinak ostatní vyhledávání funguje jak má.

Odpovědět