Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od dJR » 29 led 2015 19:40

Potřeboval bych radu od starých MIDI/Cubase bardů...

Mám několik MIDI zdrojů generovaných v Cubase (tzn. nejde o HW, tedy MIDI klávesy apod.)
Tyto MIDI zdroje se mi nabízí v MIDI Input Routing pop-up menu Track Inspectoru, např.

A - MIDI Out
B - MIDI Out
atd.

Můžu ale vybrat pouze jeden z nich.
Já bych ale potřeboval, abych ty zdroje mohl spojit.

Napadá někoho řešení?

Díky

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 led 2015 19:54

takhle z hlavy me napada virtualni midiport (midiyoke nebo loopMIDI atp.), jedna MIDI stopa ma midi out do midiYOKE. dalsi dve prazdny midi stopy, kazda ma monitoring on, jedna posila do A, druha posila do B -- a obe maji jako vstup ten midiYOKE kanal, do kteryho se posila stopa vychozi, jako prvni zminena.

ale asi by to melo jit mnohem snadneji, tohle je dost blby reseni :) moc MIDI ven nepouzivam...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2015 21:22

a neobjavia sa v tom nastaveni , kde sa zaklikava , ktore vstupy maju byt v ALL INPUTS ? tam by ich stacilo zaklikat ..

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od dJR » 29 led 2015 21:57

Pytkin: Tam se to neukazuje, protoze to nejsou HW kontrolery, ale uvnitr Cubase generované - tedy virtuální - MIDI výstupy. A i kdyby, tak takto by si mohl vytvorit jedinou "All MIDI Inputs" group a to by bylo takové nesystematické řešení...

Brooklyn: Díky za tip. Toto řešení jsem měl v záloze, ale byl jsem si jistý, že to musí jít jinak - no nejde to. Takže jsem vytvořil potřebný počet blankových MIDI stop, všem jsem dal jako MIDI Out "LoopBe Internal MIDI" a jako MIDI In každé té MIDI stopy jsme dal jeden z těch mých virtuálních MIDI výstupů. Takto jsem vlastně z "LoopBe Internal MIDI" vytvořil "MIDI merge" sběrnici a je to.

Ještěže to nejsou dráty, přátelé.... :D

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od Pytkin » 29 led 2015 22:03

myslis asi HW inputy , ne controleri ..

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od dJR » 29 led 2015 22:07

myslím, HW kontrolery ve smyslu klavesy, bici pady atd...
nemyslim CC, tedy continuos controlers ve smyslu kategorie MIDI eventu

Terminologie je někdy celkem dvojznačná...

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od MDudas » 29 led 2015 22:51

Co to za experiment? Preco chces spajat nieco, co bolo predtym zamerne oddelene?
Neda sa to obist nejako uplne inac ?

Uživatelský avatar
dJR
Příspěvky: 207
Registrován: 10 říj 2012 12:07

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od dJR » 29 led 2015 23:54

Jo víceméně šlo o experimentování. To by bylo na dlouhý výklad. Začal jsem tu jeden psát, ale potom, co jsem si ho po sobě přečetl, tak mi přišel nesrozumitelný, tak jsem ho smazal. Není to nic světaborného, o co by nikdo neměl přijít :-)

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2682
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Sloučení více MIDI zdrojů do jednoho

Příspěvek od MDudas » 30 led 2015 00:14

DJ Radil píše:.... To by bylo na dlouhý výklad. Začal jsem tu jeden psát, ale potom, co jsem si ho po sobě přečetl, tak mi přišel nesrozumitelný, tak jsem ho smazal.

:lol: :lol:
Moj clovek! Ja ked sem obcas pisem, tak sa taaaaak zamotam, ze ani sam nechapem, jak to niekto moze pochopit. Obycajne ma potom niekto uzemni 2 vetami. Takze potom ticho sedim v kute a zavidim, jak moze niekto tak kratko a trefne pisat.... :oops:

Odpovědět