smyčka v cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 20:22

smyčka v cubase

Příspěvek od supreff » 17 bře 2011 17:48

muzikanti a zvukaři potřebuju poradit :P vytvořim smyčku nahraju potřebne instrumenty atd..,ale mam problem s midi notou,když se smyčka začína opakovat midi nota nedočte ten zbytek kterej už není ve smyčce ale začatek ty noty ve smyčce je,jak nastavit aby mi to dočetlo tu notu???vim popsal sem to trochu labilně ale mislim že mi rozumíte :oops:

Uživatelský avatar
dano
Příspěvky: 3330
Registrován: 13 kvě 2005 20:37

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od dano » 17 bře 2011 17:56

toto bolo v akej reci?

staci aby vsetky midi eventy ktore sa danej slucky tykaju zacinali a koncili v ramci nej... teda to treba popresuvat, alebo skvantizovat...

ale neviem ci som ta spravne pochopil...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 17 bře 2011 19:06

Vsecko co je mimo smycku tak na to se ti cubase vykasle, pokud prehravas nebo exportujes smycku.. jednoduche pravidlo. Pokud ti noticky presahuji, tak mas smulu a musis je dat na zacatek loopu, aby to bylo kontinualni, ale na export je to k nicemu.

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od peteness » 17 bře 2011 19:48

Vem si pěkně nůžtičky, ušmikni všechno co přečuhuje ze smyčky a dej to na začátek smyčky. Attack bude sice dvakrát, ale délka bude správná. Jinak to nejde.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od biscuit » 17 bře 2011 21:11

jak vubec muze nekoho napadnout takovahle otazka? jak se muze odehrat udalost, ke ktery casova osa nedospeje? to je tak blba otazka, jako kdyby ses zeptal, proc nemuzes bejt otcem svyho dedecka...
jinak jestli to je synth, muzes si na konci eventu, ve chvili kdy ma dojit useknuti/uriznuti, zautomatizovat release..

James L.
Příspěvky: 339
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od James L. » 17 bře 2011 22:38

Byl slušnej a jen se zeptal. Nevidim důvod ho takhle fakovat...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od biscuit » 18 bře 2011 01:22

ja nikoho nefakuju a narozdil od tebe jsem ke svemu prispevku pridal radu. to, ze se nekdo slusne zepta na blbost, tu blbost nepovysuje na neco dustojnejsiho. fakt o blbe otazce jsem zminil, protoze jsem chtel naznacit, ze neni na skodu se pred zalozenim topicu zamyslet. staci ti to jako vysvetleni?

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 20:22

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od supreff » 18 bře 2011 07:50

no biskuite jestli tohle je rada hmm,to seš asi poradce svý šefky,a nechapu proč by to nešlo když to načetlo tu notu v mistě kde to má přehávat jenom potřebuji aby dohrala jako by ve smyčce nebyla,ale asi to nejde no,takže stříhat přesouvat :roll:

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od delay » 18 bře 2011 08:07

Nevim, proč by to nešlo. V rámci projektu určitě a to tak že si ty MIDI eventy nakopiruješ několikrat za sebe (nejdřiv si ho orizni, tak jak radej ostatni) pak je lepidlem spojis a tu notu, co ti na konci nevychazi - respektive ji nechces utnout zpatky zase prodlouzis (skrze prvni doby). Cili jednoduchej loop si nevyexportujes, ale v rámci projektu si s tím určitě hrát jde.

Jinak se na tebe "biscuit" zlobí právem, protože defacto chceš něco co nejde (v rámci MIDI).
:idea: Ale ono jde všechno, protože by sis ještě mohl strihnout a exportnout jen ten kousek za hranici a primichat ho k tomu loopu na začátek a znova export, pak by to bylo tak jak potrebujes... a mel by jsi jednoduchej loop do sampleru nebo na co to potrebujes... LUK.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3853
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 18 bře 2011 09:31

Hodně bude záležet na tom k čemu to chce použít.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od biscuit » 18 bře 2011 11:13

supreff: blbe se zeptat, nepochopit radu a jeste delat chytryho, to je trojkombinace, kterou fakt nedavam. preju hodne zdaru ;)

James L.
Příspěvky: 339
Registrován: 19 dub 2010 11:13

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od James L. » 18 bře 2011 12:06

biscuit píše:ja nikoho nefakuju a narozdil od tebe jsem ke svemu prispevku pridal radu. to, ze se nekdo slusne zepta na blbost, tu blbost nepovysuje na neco dustojnejsiho. fakt o blbe otazce jsem zminil, protoze jsem chtel naznacit, ze neni na skodu se pred zalozenim topicu zamyslet. staci ti to jako vysvetleni?
Ano, já to chápu, ale podívej se jak si to napsal. :D Já už bych neměl moc chuť se sem pak vracet.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od biscuit » 18 bře 2011 14:10

hele, ja jsem to napsal a myslel ve vsi slusnosti. ja proste sdeluju veci tak, jak je cejtim, neberu si servitky, ale nikoho neurazim. a mezi nama, kdyz nekomu poradim funkcni vec s nastavenim dobehu u obalky a on to vubec neni schopnej si prebrat, tak si rikam, jestli jsem nemel bejt jeste duraznejsi.. proc radit nekomu, kdo vlastne ani moc nevi o cem je rec a jeste nad tim ohrne nos? ale to uz je na jinou diskuzi...

supreff
Příspěvky: 147
Registrován: 14 led 2011 20:22

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od supreff » 18 bře 2011 15:47

bud v klidu ty opice :lol:

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8792
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: smyčka v cubase

Příspěvek od biscuit » 18 bře 2011 16:40

a proc si myslis, ze nejsem? 8)

Odpovědět