synchro.. midi keyboard do nuendo
synchro.. midi keyboard do nuendo
nevím si poradit,mám nahrávku v keyboardu kde je nahrána dle tempa keyboardu a potřebuji tuto věc dát do nuenda jako midi stopu přesně na klik v tempu které mám v nuendu,nikdy jsem ještě nesynchronizoval midi s nuendem takže moc o tom nevím,prostě to chci dát do nuenda jako midi a nikdy to uplně ten start přesně nekliknu ,dík
Re: synchro.. midi keyboard do nuendo
2) z toho keyboardu nejde vyexportovat MIDI?
Nejjednodušší bude IMHO vyexportovat MIDI (jak píše Vey) z keyboardu, protože jinak budeš muset nastavit synchronizaci třeba na MTC; keyboard jako master a Nuendo jako slave (nebo naopak), jinak to nikdy netrefíš. No a než něco nastavovat, tak to máš x-krát vyexportované; nemluvě o tom, jestli vůbec tvůj keyboard bude umět pracovat s MTC.
P.
P.
mám yamaha psr-290, a vždy jsem to dělal tak že jsem si nahrál na keyboard nějaký part do paměti a pak jsem si otevřel nuendo spustil rec a na opdočítání doby jsem kliknul start na keyboardu,když jsem se přesně netrefil tak jsem si otevřel nastavení timecode a ručně to dle slechu posouval tu stopu myší ,chtěl jsem ale s tím vydrbat nějak jinak,vyexportovat midi na tom keyboardu neumím
Nebo vyzkoušet stranu 76 manuálu, zapnout External Clock na "ON" a PSR 290 by měla spouštět/zastavovat přehrávání songů dle sekvenceru (Nuendo). Takže by se vše nahrálo "v synchronu" (pravděpodobně za předpokladu nastaveného stejného tempa/metra v Nuendu).
Nápad delaye také nebude k zahození; Auto Quantize při nahrávání (s vhodně zvoleným "dělením") by to také mohla zvládnout, když se hodně dobře trefíš se začátkem, ale to by neměla být nepřekonatelná překážka
P.
Nápad delaye také nebude k zahození; Auto Quantize při nahrávání (s vhodně zvoleným "dělením") by to také mohla zvládnout, když se hodně dobře trefíš se začátkem, ale to by neměla být nepřekonatelná překážka

P.
aha...........ale to asi budu i potřebovat k keyboardu midi kabel nejen out ale i in 

ještě jedna věc, nahrávám midi přes zvukovku alesis io2 a a mám výsledek malinko spožděný,při poslechu to chápu ,ale vysledek by měl byt good a přesto není a vyrovnám to pouze posunutím stopy myší v nastavení timecode o -0,02,je to normální?dle mně ne midi by žádné latence při nahrávce nemělo přece mít
Víš co - bez té synchronizace se přece nedá mluvit o nějakém zpoždění - vůči čemu zpožděné? Spouštíš to ručně, takže tebou zmíněná diference mi přijde jako pohodová (na tenhle styl). Nebo jsem to nějak nepochopil.
P.
P.
právě že když nahrávám stopu pro změnu přímo do nuenda jako že live podle jeho kliku co jde z nuenda to znamená že již hru přizpusobuji tempu v nuendu, tak vůči tomu tempu je ta nahrávka opožděná ,to se mi když jsem dělal na zvukové kartě soundblaster nestávalo
Jo taaakhle - že by opět problém s emulovanými porty? Pytkine - "ignoreportfilter" nebo by to mohlo být i něco jiného?
P.
P.
no .. tak osobne by som si zapol nuendo na prijem MC (midi clock) .. PSR nebude vysielat urcite MTC .. nastavuje sa to v TRANSPORT->SYNCHRONISATION setup .. alebo tak dako .. nastavi sa tam port pre MC .. a potom na trsansport bare sa zaplne ONLINE .. nuendo sa potom chyti ..
Ak je alesis IO2 USB zvukovka , tak moze mat problem ako vacsina USB zvukoviek a treba to vylaborovat ..
Otestovat to treba tak , ze treba pustit nahravanie , pocuvat klik a snazit sa prepnes triafat na dobu .. akokeeby clovek bybnovak hihatku .. ak ma clovek dojem ze to bucha presne a stale je to o nejaky rovnaky interval napred , tak je to problem "ignoreportfilter" .. a treba to ladit .. ak sa to ale rozbieha , ze jedna je predrazena , jedna je po , tak to clovek len nevie presne udriet
ak toto funguje dobre , potom treba ladit ten sync ..
Ak je alesis IO2 USB zvukovka , tak moze mat problem ako vacsina USB zvukoviek a treba to vylaborovat ..
Otestovat to treba tak , ze treba pustit nahravanie , pocuvat klik a snazit sa prepnes triafat na dobu .. akokeeby clovek bybnovak hihatku .. ak ma clovek dojem ze to bucha presne a stale je to o nejaky rovnaky interval napred , tak je to problem "ignoreportfilter" .. a treba to ladit .. ak sa to ale rozbieha , ze jedna je predrazena , jedna je po , tak to clovek len nevie presne udriet

ak toto funguje dobre , potom treba ladit ten sync ..
Pytkin velké díky, mám dotaz jak se to přesně ladí ta usb zvukovka ? Mám to vždy tu nahrávku trošku opožděnou
mas to vzdy opozdene ? ja som mal skusenosti ze to byva vzdy trosku skorej .. je ta IO2 USB zvukovka ?