synchro.. midi keyboard do nuendo

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od kolonista » 10 lis 2009 12:53

nevím si poradit,mám nahrávku v keyboardu kde je nahrána dle tempa keyboardu a potřebuji tuto věc dát do nuenda jako midi stopu přesně na klik v tempu které mám v nuendu,nikdy jsem ještě nesynchronizoval midi s nuendem takže moc o tom nevím,prostě to chci dát do nuenda jako midi a nikdy to uplně ten start přesně nekliknu ,dík

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od delay » 10 lis 2009 13:21

A máš nastavené stejné tempo v HW i Nuendu? Keyboard a Nuendo record spouštíš ručně?

Uživatelský avatar
Vey
Příspěvky: 475
Registrován: 19 čer 2003 12:44

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od Vey » 10 lis 2009 13:23

2) z toho keyboardu nejde vyexportovat MIDI?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3022
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od pavlii » 10 lis 2009 13:34

Nejjednodušší bude IMHO vyexportovat MIDI (jak píše Vey) z keyboardu, protože jinak budeš muset nastavit synchronizaci třeba na MTC; keyboard jako master a Nuendo jako slave (nebo naopak), jinak to nikdy netrefíš. No a než něco nastavovat, tak to máš x-krát vyexportované; nemluvě o tom, jestli vůbec tvůj keyboard bude umět pracovat s MTC.

P.

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od kolonista » 10 lis 2009 14:19

mám yamaha psr-290, a vždy jsem to dělal tak že jsem si nahrál na keyboard nějaký part do paměti a pak jsem si otevřel nuendo spustil rec a na opdočítání doby jsem kliknul start na keyboardu,když jsem se přesně netrefil tak jsem si otevřel nastavení timecode a ručně to dle slechu posouval tu stopu myší ,chtěl jsem ale s tím vydrbat nějak jinak,vyexportovat midi na tom keyboardu neumím

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od delay » 10 lis 2009 14:24

Tak si zapni quantizaci už při nahrávání MIDI nebo to holt dorovnej ručně než pochopíš jak to synchronizovat atd...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3022
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od pavlii » 10 lis 2009 15:29

Nebo vyzkoušet stranu 76 manuálu, zapnout External Clock na "ON" a PSR 290 by měla spouštět/zastavovat přehrávání songů dle sekvenceru (Nuendo). Takže by se vše nahrálo "v synchronu" (pravděpodobně za předpokladu nastaveného stejného tempa/metra v Nuendu).

Nápad delaye také nebude k zahození; Auto Quantize při nahrávání (s vhodně zvoleným "dělením") by to také mohla zvládnout, když se hodně dobře trefíš se začátkem, ale to by neměla být nepřekonatelná překážka :wink:

P.

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od kolonista » 10 lis 2009 17:53

aha...........ale to asi budu i potřebovat k keyboardu midi kabel nejen out ale i in :oops:

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od kolonista » 10 lis 2009 20:18

ještě jedna věc, nahrávám midi přes zvukovku alesis io2 a a mám výsledek malinko spožděný,při poslechu to chápu ,ale vysledek by měl byt good a přesto není a vyrovnám to pouze posunutím stopy myší v nastavení timecode o -0,02,je to normální?dle mně ne midi by žádné latence při nahrávce nemělo přece mít

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3022
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od pavlii » 10 lis 2009 21:10

Víš co - bez té synchronizace se přece nedá mluvit o nějakém zpoždění - vůči čemu zpožděné? Spouštíš to ručně, takže tebou zmíněná diference mi přijde jako pohodová (na tenhle styl). Nebo jsem to nějak nepochopil.

P.

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od kolonista » 11 lis 2009 06:03

právě že když nahrávám stopu pro změnu přímo do nuenda jako že live podle jeho kliku co jde z nuenda to znamená že již hru přizpusobuji tempu v nuendu, tak vůči tomu tempu je ta nahrávka opožděná ,to se mi když jsem dělal na zvukové kartě soundblaster nestávalo

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3022
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od pavlii » 11 lis 2009 08:53

Jo taaakhle - že by opět problém s emulovanými porty? Pytkine - "ignoreportfilter" nebo by to mohlo být i něco jiného?

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od Pytkin » 11 lis 2009 10:34

no .. tak osobne by som si zapol nuendo na prijem MC (midi clock) .. PSR nebude vysielat urcite MTC .. nastavuje sa to v TRANSPORT->SYNCHRONISATION setup .. alebo tak dako .. nastavi sa tam port pre MC .. a potom na trsansport bare sa zaplne ONLINE .. nuendo sa potom chyti ..

Ak je alesis IO2 USB zvukovka , tak moze mat problem ako vacsina USB zvukoviek a treba to vylaborovat ..
Otestovat to treba tak , ze treba pustit nahravanie , pocuvat klik a snazit sa prepnes triafat na dobu .. akokeeby clovek bybnovak hihatku .. ak ma clovek dojem ze to bucha presne a stale je to o nejaky rovnaky interval napred , tak je to problem "ignoreportfilter" .. a treba to ladit .. ak sa to ale rozbieha , ze jedna je predrazena , jedna je po , tak to clovek len nevie presne udriet :)
ak toto funguje dobre , potom treba ladit ten sync ..

kolonista
Příspěvky: 123
Registrován: 13 čer 2005 16:31

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od kolonista » 11 lis 2009 11:09

Pytkin velké díky, mám dotaz jak se to přesně ladí ta usb zvukovka ? Mám to vždy tu nahrávku trošku opožděnou

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: synchro.. midi keyboard do nuendo

Příspěvek od Pytkin » 11 lis 2009 13:15

mas to vzdy opozdene ? ja som mal skusenosti ze to byva vzdy trosku skorej .. je ta IO2 USB zvukovka ?

Odpovědět