Synchronizace modulačních efektů v Cubase

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Synchronizace modulačních efektů v Cubase

Příspěvek od TOM-Thak » 30 bře 2006 16:02

Nevim jestli to tu jiz nekdo neresil, ale zeptam se:
Lze nejak synchronizovat efekty v cubase? konkretne treba Phaser, Flanger.
Oni totiz jak jiste vite bezi stale.. takze v ten samy okamzik na casove ose je vzdy efekt v jine poloze.. potreboval bych to udelat tak aby se mi vzdy efekt zapl na urct. miste.. ono je to totiz pak divne kdyz chcete na nejakou stopu pouzit flanger a on vam zacne od prostredka efektu a ne od zacatku pomalu flangerovat. Nezda se mi ze by v cubase toto nebylo nijak vyresene.. to by tam ty efekty byly k nicemu kdyby si zacinaly jak samy chtej :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 30 bře 2006 16:06

Tipuju dvě možná řešení:

1. Efekt vřadit do sendu, automatizace zap/vyp sendu funguje (na rozdíl od insertu :-( )

2. Použít efekt umožňující synchronizaci s MIDI/audiem.

Ještě by to šlo jinak? Nic chytřejšího mě nenapadá...

P.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4590
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 30 bře 2006 16:13

Vetsina nativnich modulacnich efektu v Nuednu/Cubase ma celkem dobre nastavitelnou synchronizaci. Ale myslim, ze zacatek synchronizacnich hodin se bude brat vzdy od zacatku skladby. Aspon jsem nenasel zpusob, jak to udelat jinak.

Pavlii:
ad 1. myslis tim, ze pri vypnuti/zapnuti efektu v sendu zacne "efektit od nuly"? To by prece pak popiralo tu synchronizaci efektu se skladbou...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 30 bře 2006 16:22

pavlii píše:Tipuju dvě možná řešení:

1. Efekt vřadit do sendu, automatizace zap/vyp sendu funguje (na rozdíl od insertu :-( )

2. Použít efekt umožňující synchronizaci s MIDI/audiem.

Ještě by to šlo jinak? Nic chytřejšího mě nenapadá...

P.
efekt, ktery se umi syncnout s midi by byl super coz, ale ty cubase neumi teda aslespon myslim :)

To vypinani toho efektu a aplikaci pres FX send by prave asi popiralo tu synchronizaci s celou skladbou. Je to ale nedomysleny.

Pocitam, ze HW efekty maji synchro pres midi :) jinak nevim jak to v tech skladbach fingujou protoze flanger je uplne bezna vec a vzdy jim tam sedi jak prdel na hrnec.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 30 bře 2006 22:44

tieto efekty moc nemavaju midi sync .. hlavne tie analogove ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 bře 2006 07:53

¨Synchronizaci s MIDI jsem myslel jako na tempo/rytmus - asi jsem se blbě vyjádřil. Jinak ohledně toho zapínání a vypínání efektu: já sám nevím, jak to funguje. Synchronizovaný efekt příkladně s tempem přece nemusí znamenat to, že všechno běží "od začátku" - když je efekt vypnutý, tak přece nepoběží nějak interně jeho synchronizace, ale snad až od zapnutí, ne? Ale tohle jsem fakt nikdy nezkoumal...

P.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 31 bře 2006 09:22

2pavlii: jenze problem je ten, ze ten efekt běží i když je vypnutý takže ti nikdy nezačne od začátku. když přepneš na zacatek songu tak ti nezacne od zacatku.. dejme tomu phaser nebo nejaka modulace aby to zaclo od 0 na sinusovce projelo to stanovenou periodu podle tempa a zase to skoncilo na 0.
Preci kdyz synchorinuzuju efekt do tempa a chtel bych naefektovat 1takt
nastavil sync 1/4 tak mi to projede 1takt 1periodou sinusovky od 0 do 0 a bude to sedet.. jenze ten efekt nikdy na 0 nezacne.. teda mozna pri prvnim spusteni. Jedine si udelat projekt dat si tam 10taktu za sebou pustit efekt a strihnout si to co chci :D jenze to jde na jednu stopu kdyz to budu chtit pouzit na 10stop v grupě tak sem kapku namydlenej.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 31 bře 2006 09:28

2Tom-Thak: aha :-/ a jen pro porovnání - HW efekty to umožňují nebo ne? Pokud ne, je zbytečné se tímto dál zabývat, protože to prostě nejde.

P.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 31 bře 2006 09:39

MobilOhm od Ohmboyz má synchronizaci na MIDI a možnost natočení fáze. Zkus si s tím pohrát. Nebo najít nějakej flanger, kterej neovládá LFO ale dá se to "ručne" - určitě nějaký free budou. Zkus KvR.

Poklop
Příspěvky: 979
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 31 bře 2006 11:08

Phaser FX, co je v Korg legacy kolekci umožňuje synchro a je v pohodě.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 dub 2006 15:51

pavli : ja som tiez samozrejme myslel tempo sync.. pri efektoch mas vacsinou midi sync taky , ze si nastavujes casy v dlzkach not .. a ten sa realne rata z tempa potom ..

Odpovědět