Tvarování automatizačních křivek v CUbase

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
flajtr23
Příspěvky: 16
Registrován: 20 bře 2012 00:09

Tvarování automatizačních křivek v CUbase

Příspěvek od flajtr23 »

Dobrý den, chci se zeptat ohledně kreslení automatizace v cubasu. Nedá se nějak CUbase nastavít, aby se automatizace dala jednoduše kreslit jako na obrázku zde"

http://howtomakeelectronicmusic.com/wp- ... e-Full.jpg


Jde mi o to, abych mohl nakreslit třeba parabolu a pak ji chytl za střed a pohybem toho bodu akorát měnil zaoblení... v CUbasu už i když kreslím parabolu prvně, tak se mi akorát nanese jako pár spojených bodů po sobě jdoucích, takže už to není vlastně parabola jen jakesi spojení bodů na ní ležících.... Nedej bože když to chci pozdějí upravovat, tak to už musím přikreslovat další body, aby se stím vůbec dalo pracovat.... V FL studiu stačilo krásně chytnout prostředek paraoly a tvarovalo se to automaticky... Mám něco teda špatně nastavené nebo takovou editaci Cubase nepodporuje?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Tvarování automatizačních křivek v CUbase

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

bohuzel, to nejde.

resp. jestli mas cubase 6, tak tam to jde o fous lip, ale porad to nejsou ty 'bezierovy krivky', ktery mas asi namysli, ale jen sled diskretnich bodu za sebou. ono to asi v cubase vic odpovida realite, ale ty vyhlazeny krivky ve FL jsou fakt hezci a to bezierovsky tvarovani cubase znacne chybi.

tak treba pockej na sedmicku...

v ty sestce se da alespon zvolenej kus automatizace skalovat ( http://tinyurl.com/cu3kd3g )

PS: to, jak moc se po nakresleni tvaru automatizacni krivka 'zjednodusi', zavisi na nastaveni 'reduction level' na automatizacnim panelu.

flajtr23
Příspěvky: 16
Registrován: 20 bře 2012 00:09

Re: Tvarování automatizačních křivek v CUbase

Příspěvek od flajtr23 »

jo diks za doplnění terminologie, to je co mám na mysli....

To jsem myslel, že není až takový problém, když to mají implementované i některé pluginy třetích stran... To jsou teda kluci ze Steingbergu pozadu, ta editace pouze bodů je pro mě totálně nepraktická. ach


To scalování je sice krok dopředu, ale není to ono :-(

Odpovědět