U vice strihu nestiha disk, co s tim?

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

U vice strihu nestiha disk, co s tim?

Příspěvek od nemo » 14 čer 2008 13:11

Zdar, delam ted doma v Nuendu nejakou premichavacku a editaci pro znameho (zkracuji song, vyhazuji pasaze..) a v mistech, kde je strih na vice stopach, vypadava zvuk, disk hrabe... nakonec to nejak nacte ale zase to vypadava v miste jineho multi-strihu..

chapu, ze ten strih pro nej znamena preskakovat najednou na vice wavkach a asi to je narocne, ale je mi to divne, disk je rychly (210 MB/s v HDTachu, WD, 16 MB RAM) komp je taky rychly, dual core, 2 GB RAM, SATA.. buffer na zvukovce (audiophile 2496) ten nejvetsi -2048 .. disk defragmentovany.. nevim, kde je chyba..

muze mi nekdo poradit, co s tim, kde mam co zoptimalizovat nebo nastavit, at je ten datovy tok plynulejsi?

Obrázek

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Příspěvek od jardatop » 14 čer 2008 14:34

Zkontroluj, jestli ti ovladac toho disku nejede v rezimu PIO. Mel by byt v rezimu Ultra DMA.
Ovladaci panely > System > Hardware > Spravce zarizeni > Radice IDA ATA/ATAPI > Primarni (sekundarni) kanal IDE > Upresnit nastaveni.
Pokud by to neslo prepnout z PIO na DMA, odeber ten ovladac a restartuj pocitac. Pri startu se nainstaluje znovu a uz by mel spravne na DMA.

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

Příspěvek od nemo » 14 čer 2008 14:40

To nebude ono, disk je na SATA radici.

Obrázek

matucha
Příspěvky: 5032
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 14 čer 2008 14:47

defragmentuj

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

Příspěvek od nemo » 14 čer 2008 14:48

Defragmentovane to je (O&O Defrag 10, vcera).
Naposledy upravil(a) nemo dne 14 čer 2008 14:49, celkem upraveno 1 x.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Příspěvek od jardatop » 14 čer 2008 14:49

Muze to byt ono. Ja mam taky jenom SATA disky, ale ovladac Primarni kanal IDE tam mam. Mozna je to proto, ze v biosu mam ten SATA radic nejakem jinem rezimu.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 20:03

Příspěvek od jardatop » 14 čer 2008 14:50

ale jinak nevim. Jeste to muze byt vadnej disk...

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

Příspěvek od nemo » 14 čer 2008 15:00

Ted jsem se dival jeste jednou utilitkou a ten disk ma aktivni rezim UDMA Mode 5 (UltraATA/100).

Neni nejake nastaveni v Nuendu, ktere by na to melo vliv?

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 19:06

Příspěvek od pateson » 14 čer 2008 15:19

SATA disk má UDMA mode 5? to je divné
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

Příspěvek od nemo » 14 čer 2008 15:59

To jsem se asi blbe vyjadril.
Utilitka mi ukazuje tohle:

Obrázek

Takze asi pro SATA disk plati to UltraATA/100 v zavorce.

Je pripojeny SATA kabelem k SATA konektoru na desce.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 14 čer 2008 18:58

to je imo akurat stara utilitka... co hovoria smart data? nainstaluj speedfan a mrkni ci je v zalozke pre zdravotny stav diskov vsetko ok, zelene a bez chyb...

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

Příspěvek od nemo » 14 čer 2008 19:09

Obrázek

to vypada ok..
vazne neni zadne nastaveni v Nuendu, ktere by to ovlivnovalo?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2008 00:13

ja by som skusil zvacsit buffre v ASIO drivery .

Uživatelský avatar
nemo
Příspěvky: 453
Registrován: 27 bře 2004 21:30

Příspěvek od nemo » 15 čer 2008 00:21

Delta Audiophile je na plny knedl - 2048..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21262
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 15 čer 2008 00:38

nemo : Tak tam musis mat nieco nedoladene .. to musi frcat , jak vinecko sudove ..

Odpovědět