Velocity v SX3

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Velocity v SX3

Příspěvek od Scout » 21 bře 2006 21:19

Zdravím. Poradíte jak vyřadit dynamiku úhozu? V tracks parameters to zatím dělám zvýšením poměru Velocity Compression. Nejde to nějak jednodušeji? V Preferences Midi Filter jsem to nenašel.Dík.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

:-)

Příspěvek od pavlii » 22 bře 2006 08:06

Vyzkoušej řešení s názvem Input Transformer:

Vše je snad vidět z obrázku, do IT se dostaneš rozkliknutím Edit té které MIDI stopy (otevře se tedy MIDI Channel Settings), zde si aktivuješ Input Transformer (na obrázku zakroužkováno; vybereš Global nebo Local - dle potřeby) a vytvoříš si logický filtr dle obrázku. Velocity na druhém řádku je vlastně "Value 2" z pop-up menu, které si rozbalíš ve sloupci "Filter Target" po kliknutí levým tlačítkem. Kdyby něco, jsem tu, tak se ptej - já to neměl možnost vyzkoušet, tak jsem zvědav :-)

P.
Přílohy
filter_velocity.jpg
nastavení Input Transformer filtru pro přepisování Velocity přijímaných not na hodnotu 127 konstantně
filter_velocity.jpg (62.52 KiB) Zobrazeno 855 x

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 22 bře 2006 12:03

:shock: Nádhera. Hned je vidět, že ta práce na prof. manuálech na Tobě zanechala následky... :wink:
Díky, odpol. vyzkouším.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 22 bře 2006 12:19

2Scout: nechval dne před večerem :-) a ta práce na "prof. manuálech" na mě zanechala následky maximálně v tom, že jsem si více upevnil anglickou terminologii.... ale jasně, že i orientaci v softu.

P.

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 22 bře 2006 18:22

Tak jsem to nastavil tady podle "manuálu" a dynamiku to nijak neovlivnilo tedy tam stále zůstává. Už se s tím ale Pavle netrap já si to vždy nastavím přímo ve stopě "růčo" už si na to začínám zvykat. :wink:
Jinak neboj pokud Ti vydrží trpělivost dotazů bude dost :)

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 23 bře 2006 07:34

2Scout: mhm.....zkusím si to na verzi VST, to je stejné....v principu by to mělo fungovat, maximálně může být chyba v definici podmínka<>akce. Input Transformer je tu sakra od toho, aby dělal to, co má (podle názvu).

P.

*** po uzávěrce: jak koukám na obrázek - nezapomněl jsi ten příslušný modul (zde "1") i aktivovat? Na obrázku aktivovaný není - je třeba zaškrtnout příslušné políčko v Active Module!!!! ***

Uživatelský avatar
Scout
Příspěvky: 83
Registrován: 27 črc 2003 23:52

Příspěvek od Scout » 23 bře 2006 08:24

Já se v tom zatím moc neorientuju, takže jsem to neaktivoval. :oops: Vyzkouším.Ď.

Odpovědět