Velocity v SX3

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
Scout

Velocity v SX3

Příspěvek od Scout »

Zdravím. Poradíte jak vyřadit dynamiku úhozu? V tracks parameters to zatím dělám zvýšením poměru Velocity Compression. Nejde to nějak jednodušeji? V Preferences Midi Filter jsem to nenašel.Dík.

pavlii
Moderátor

:-)

Příspěvek od pavlii »

Vyzkoušej řešení s názvem Input Transformer:

Vše je snad vidět z obrázku, do IT se dostaneš rozkliknutím Edit té které MIDI stopy (otevře se tedy MIDI Channel Settings), zde si aktivuješ Input Transformer (na obrázku zakroužkováno; vybereš Global nebo Local - dle potřeby) a vytvoříš si logický filtr dle obrázku. Velocity na druhém řádku je vlastně "Value 2" z pop-up menu, které si rozbalíš ve sloupci "Filter Target" po kliknutí levým tlačítkem. Kdyby něco, jsem tu, tak se ptej - já to neměl možnost vyzkoušet, tak jsem zvědav :-)

P.
Přílohy
nastavení Input Transformer filtru pro přepisování Velocity přijímaných not na hodnotu 127 konstantně
nastavení Input Transformer filtru pro přepisování Velocity přijímaných not na hodnotu 127 konstantně

Scout

Příspěvek od Scout »

:shock: Nádhera. Hned je vidět, že ta práce na prof. manuálech na Tobě zanechala následky... :wink:
Díky, odpol. vyzkouším.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Scout: nechval dne před večerem :-) a ta práce na "prof. manuálech" na mě zanechala následky maximálně v tom, že jsem si více upevnil anglickou terminologii.... ale jasně, že i orientaci v softu.

P.

Scout

Příspěvek od Scout »

Tak jsem to nastavil tady podle "manuálu" a dynamiku to nijak neovlivnilo tedy tam stále zůstává. Už se s tím ale Pavle netrap já si to vždy nastavím přímo ve stopě "růčo" už si na to začínám zvykat. :wink:
Jinak neboj pokud Ti vydrží trpělivost dotazů bude dost :)

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Scout: mhm.....zkusím si to na verzi VST, to je stejné....v principu by to mělo fungovat, maximálně může být chyba v definici podmínka<>akce. Input Transformer je tu sakra od toho, aby dělal to, co má (podle názvu).

P.

*** po uzávěrce: jak koukám na obrázek - nezapomněl jsi ten příslušný modul (zde "1") i aktivovat? Na obrázku aktivovaný není - je třeba zaškrtnout příslušné políčko v Active Module!!!! ***

Scout

Příspěvek od Scout »

Já se v tom zatím moc neorientuju, takže jsem to neaktivoval. :oops: Vyzkouším.Ď.

Odpovědět