Virus TI Desktop pres USB a Cubase SX 3.1

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Virus TI Desktop pres USB a Cubase SX 3.1

Příspěvek od magellan » 21 črc 2007 15:23

Ahojte. Prosim profiky s Virusem o pomoc. Mam problem se svym fungl novym Virusem TI Desktop. Gear vypada nasledovne: Cubase SX 3.1 (PC), Fireface 400, Nord Lead 3 a Virus TI Desktop.

Projeni nasledovne: MIDI IN/OUT NL3 vede do MIDI OUT/IN Fireface 400 (NL3 chci pouzivat jako master keyboard i pro Virus v Cubase). Analogovy
OUT L+R z NL3 vede do ANALOG IN L+R na Fireface (chci pak jeste jeden vystup Fireface pustit do INPUT na Virus kvuli efektovani, ale to az pozdeji, zatim resim dulezitejsi problemy :)).

Virus je propojeny pouze USB do PC. V Cubase mam nahraty Virus Control a v sekci "COMMON" mam MASTER OUT nastaveny na USB 1 L+R a SECOND OUT na USB 2 L+R. Doplnuju, ze mam v Cubase nastaveno Fireface ASIO.

Vytvorim v Cubase MIDI stopu (IN nastaveno na Fireface 400 MIDI), pres NL3 udelam noty a chci to pustit ven pres Virus TI (nastavim OUT - Virus TI VST). Vsechno je v pohode, NL3 mi hraje na vedlejsich stopach, MIDI data cestuji, v mixeru vidim VTI1 a VTI2 Virusu, v pohode mi funguje automatizace (tocim cutoffem na Virusu a Cubase zapisuje data).

Problem je jediny. Virus TI nevyluzuje zadny zvuk. (Pokud ho zkusim pustit soubezne ANALOG OUT do Fireface, tak hraje, i kdyz s silenym zpozdenim a obcas zvuk hraje jako kdyby mel nekonecne "release" - tzn. i pri prepnuti banky Virusu zni porad soubezne i predchozi zvuk). Co mam blbe zapojeno na tom USB spojeni?

Diky za rady, jsem ve Virusu zatim newbie ;)
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Příspěvek od magellan » 28 črc 2007 18:57

Tak uz vim v cem byl zakopany pes, pokud by se nekdo setkal s necim podobnym. Virus se evidentne nesnesl s mym onboard USB na motherboardu ASUS A8N-E. Vyzkouseno na jinem pocitaci a bezi bez problemu. Zkusim to vyresit koupi USB karty do PCI-X
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

bluem

Příspěvek od bluem » 29 črc 2007 19:53

cau - len tak pre informaciu - co mas za dosku? alebo celkovo pc? lebo to je dost silna kava, ked ti to hento robi...

magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Příspěvek od magellan » 30 črc 2007 14:50

Asus A8N-E, uz je ale nejaky ten patek stara, posledni update BIOSu je z 2005. Problem je nejspis v tom, ze primo Access uz pri instalaci rikaji, at se to neinstaluje do USB HUBu, ze to proste nefunguje. Projel jsem svoji masinu a vsechny on-board USB porty jsou propojeny do jednoho HUBu. Z trech ruznych zdroju (+Access support) mam doporucenou koupit interni USB kartu, ze to pojede. Uvidime ;)
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 31 črc 2007 00:21

magellan: az pokoupis usb pci radic, tak napis jakej, kde a za kolik si poridil a jaky jsou vysledky :-)
co jsem se pred casem docetl, byly doporucovany zejmena ty, se svabama texas instruments. docela me to zajima.. ja jsem ted s poslednim updatem tiosu docela spokojenej, ale jeste maly musky se obcas objevi.

magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Příspěvek od magellan » 09 srp 2007 13:30

Tak nakonec jsem to vyresil komplet upgradem stroje ;) Sel jsem do ASUSe P5K Deluxe (Intel Dualcore). V systemu uz se USB porty hlasi pod jednotlivymi cisly (i kdyz propojene do root HUBu) a vsechno funguje presne tak jak ma. Je mozne, ze jsem proste mel s minulou deskou smulu.
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 09 srp 2007 15:40

hmm tak to mas stejne jako ja.. ja mel treba na tyhle desce problem, kdyz jsem pripojil usb bezdratovou mys. delalo to v cubase desny veci, proto jsem premejslel o samostatnym radici pro vira. ale funguju ted na provazkovy mysi a beha to ok.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 10 srp 2007 08:45

ja sem nemel ani zasadni problem s USB na desce, jenom jeden malej, totiz ze TI-cko si surove vzalo 70% kapacity USB portu a surove to zasralo celej USB HUB, takze sem musel par veci odpojit, dokonce mys a midi rozhrani a pak to fungovalo, no tek sem doplnil na PCI USB kartu a pak uz teda problem nebyl zadnej, jeden port TIcko, druhej yamaha 01v96 a na hubu zustal akai s6000, midi a takovy ty kraviny kolem, jo TIcko nema rado HUB a nerado se deli o USB port na rozdelovaci 8)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 10 srp 2007 09:07

...to plati o vsetkych usb zvukovkach s vyssimi datovymi tokmi... musi, na rychle audio musis mat na zbernici exkluzivitu

magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Příspěvek od magellan » 12 srp 2007 22:39

Kdyz uz jsme u Vira propojeneho pres USB, je nejaka jednodussi moznost jak nastavovat (nejen) automatizaci pro jednotlive z jeho 16ti kanalu zvlast? V Cubase totiz vidim jen VT1 + VT2 v mixeru i v hlavnim okne tracku. Rad bych si treba equalizoval jednotlive tracky v Cubase a ne ve Virus Controlu (to same treba CUTOFF na jednotlive kanaly). Je mozne v mixeru Cubase videt vsech 16 kanalu Viru a ne jen komplet USB1 nebo USB2? To same pro jednotlive kanaly v hlavnim okne.
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 12 srp 2007 23:33

magellan píše:Kdyz uz jsme u Vira propojeneho pres USB, je nejaka jednodussi moznost jak nastavovat (nejen) automatizaci pro jednotlive z jeho 16ti kanalu zvlast? V Cubase totiz vidim jen VT1 + VT2 v mixeru i v hlavnim okne tracku. Rad bych si treba equalizoval jednotlive tracky v Cubase a ne ve Virus Controlu (to same treba CUTOFF na jednotlive kanaly). Je mozne v mixeru Cubase videt vsech 16 kanalu Viru a ne jen komplet USB1 nebo USB2? To same pro jednotlive kanaly v hlavnim okne.
to co pises mi nejak nedava smysl.. zrejme to mas trosku popleteny. pokusim se vysvetlit.

virus ma po usb dva nezavisle stereo kanaly (plus prenos midi a ridicich povelu) - to jsou ty vt1 a vt2, ktery se ukazujou v mixu. tech 16 kanalu v rozhrani virus control, jsou vlastne jen midi kanaly. u kazdyho partu (midikanalu) mas moznost si vybrat audio vystup - bud usb1, usb2, nebo nekterej z analogovejch vystupu.

automatizace potrebuje virus control. ne vsechny parametry jdou automatizovat (mam na mysli vst automatizaci).

snad vsechny funkce jdou ale ovladat pomoci midi. tady uz virus control neni treba ;) treba uroven partu/midikanalu lze ovladat pouze pomoci midi prikazu

magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Příspěvek od magellan » 29 srp 2007 19:23

jo to mas pravdu. ruce na klavesnici byly rychlejsi nez hlava, takze i ten dotaz je uplne mimo ;)

Kazdopadne mam dalsi problem s USB ;) Predpokladam ze asi to same co reportuje Neural_I. Pokud pustim v Cubase vice zvuku z TIcka najednou (5+), zacne se mi to zvukove kousat - nektere zvuky prestanou hrat uplne, jine jsou vselijak distorted, nektere maji echo, aniz bych ho nastavoval.... Tipuju spravne na zahlcenej HUB nebo kolize s ostatnima USB zarizenima? Asi me stejne nemine koupe samostatneho PCI radice.
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 29 srp 2007 20:35

jdi do radice, ja to taky chystam.. jinak je ted beta verze 2.5 virus controlu, mam nainstalovano a v pohode - ma to "funkci" live, ktera by mela vychytavat nektery problemy - vyzkousej

magellan
Příspěvky: 12
Registrován: 02 pro 2002 12:41

Příspěvek od magellan » 03 zář 2007 19:25

Tak reportuji, ze jsem poridil 4portovy USB edimax do PCI za 200,- a Virus bezi jak hodinky. To USB je vazne voodoo, osobne nechapu proc tam zrovna nedali firewire - meli by si v Accessu vzit priklad z RME :)
http://www.olmiq.com
myspace.com/olmiq

track Semtex vysel u Bonzai Music.
na Monster Tunes vychazi track Termix 07.2008 (MONDIG009)

Odpovědět