Vytvorenie time codu v nuende

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
endy
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2007 17:30

Vytvorenie time codu v nuende

Příspěvek od endy » 02 lis 2007 17:51

Zdravim!
Prosim o pomoc. Neviem vytvorit time code u vlozeneho audia do nuenda tak, aby pocas prehravania audio stopy mi menilo aj midi tempo.Dakujem.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 lis 2007 23:44

endy : to je taky trosku zmatok co sa tu pytas .. hovoris o timecode a zrazu chces midi tempo .. neni mi teda vobec jasne co chces ..

ked das audio do songu , tak sa ti midi tempo musi menit ..

mal by si presne vyspecifikovat o co ti ide ..

endy
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2007 17:30

Příspěvek od endy » 04 lis 2007 14:23

potrebujem zosynchronizovat audio a virtualne nastroje v nuende napr. sampletank priklad: vlozim original skladbu ako audio, ale mam aj midi podklad toho isteho songu. Ak ich naraz spustim samozrejme ze po chvylke sa to cele rozbije aj ked sa priblizim k tempu audio stopy nikdy to nebude hrat naraz. V podstate potrebujem to aby audio stopa generovala midi clik. Lebo ci ja dam midi tempo na 120 alebo na 80 audio stale hra rovnako ale midi uz nie. Pisem to velmi zlozito no inak sa neviem vyjadrit. Lepsia by bola komunikacia cez tel.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 lis 2007 16:38

endy : takto si to napisal zrozumitelne .. v nuende vies rozbit audio na male casti je tam "detekcia uderov" .. ale na celej skladbe to nemusi korektne fungovat .. mozu v nej byt pomalejsie a rychlejsie pasaze atd .. cize toto by slo na to pozit .. druha moznost je pri zmenach tempa pouzit tempo mapu .. to by ale bolo dost krkolomne ..

endy
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2007 17:30

Příspěvek od endy » 05 lis 2007 15:22

Dik za radu o tej detekcii uderov viem ale co mam nastavit aby mi reagovalo podla tych uderov midi tempo. Je to v nastaveni synchronizacie?

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 15:27

Tu detekciu uderov pouzijes na analyzu tempa ktore potom zadefinujes do Master tracku.....pokial tam su pasaze so zmenou tempa, tak Ti nic ine nezostava ako tieto zmeny odsledovat a presne v tych miestach urobit zmeny aj v master tracku......to bude trochu pracnejsie.....aky bude vysledok je otazne

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 15:41

nejde tak moc o analyzu tempa

tempo je nepodstatne .. ked rozbijes audio na slajsi , tak tie sa prisposobia zadanemu tempu ..

endy : nie .. so syncom to nic nema .. sync je vysiuelanie synchronizacie von .. nie interne audio + midi .. jednoducho ten wav otvor , stlac to tlacitko cim zapnes tu detekciu .. nastav citlivost .. a malo by sa to prisposobit tempu .. jasne ze by bolo dobre pozriet aj povodne tempo a nastavit ho ..

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 05 lis 2007 15:51

No ja som mal za to ze chce k uz existujucemu audio tracku dohravat este nejake MIDI tracky....a vtedy by som povedal ze je tempo dolezite...pokial chces este v ramci MIDI aj quantizovat resp riadit nejake parametre....rozbit audio na slajsy je samozrejme riesenie, ale opacne....audio sa prisposobi MIDI tempu....a to sa mi zdalo ze nechcel....

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 lis 2007 16:06

hubert : to je jedine mozne riesenie .. rozbit audio na slajsi .. inak budes hybat tempom kazdy jeden takt aby ti to sedelo .. a myslim ze to aj tak nikdy sediet nebude ..

Rošky
Příspěvky: 119
Registrován: 12 srp 2004 11:08

Příspěvek od Rošky » 07 lis 2007 23:58

"vlozim original skladbu ako audio, ale mam aj midi podklad toho isteho songu. Ak ich naraz spustim samozrejme ze po chvylke sa to cele rozbije aj ked sa priblizim k tempu audio stopy nikdy to nebude hrat naraz."

Je mi to asi jasný, o co ti jde. Máš nějakou skladbu, resp smíchanou skladbu v audiu a k tomu také midi tracky stejného songu. A hledáš způsob jak ty tracky (originální audio a odpovídající midi) dát do zákrytu. Popíšu postup v Cubase, ale asi to bude podobný i v Nuendu.
Začni následujícím pokusem:
vypni ty midi tracky. Najdi bod první doby prvního taktu audiostopy. Zkrať začátek audiotracku (partu- nebo z Eventu udělej Part) přesně na první dobu. Umísti to pomocí Snap na začátek nějakého (třeba druhého) taktu v Arrange okně. Zapni metronom Nuenda. Spusť Play a tak dlouho měň tempo songu, až se metronom bude přesně krýt s audio skladbou (někdy je třeba jít až do setin). Pokaždé po tvé pokusné změně tempa songu je třeba zkontrolovat, že start první doby audiostopy se vzorovým songem se snapnul na první dobu taktu v Arrange okně. Pokud se ti bude zdát, že to sedí, posuň se někam doprostřed skladby a mrkni, jestli grafická vizualizace úderů odpovídá (kreje se) s taktovými a jemnějšími čárami gridu. Kousek uprostřed skladby si přehraj. Když nesedí, dál měň tempo. Když se to začne krýt uprostřed, jdi ke konci a zkoušej totéž.
Mohou nastat dvě eventuality:1) audio skladba je nahraná na metronom, a nakonec najdeš tempo, kdy se to celé kryje: je vyhráno a midi si sedne.
2) audio skladba je nahraná živě nebo s master trackem Tempo map, tempo v audiu plave a není v celé délce přesně stejné. Pak nezbývá než to celé rozsekat na takty a použít Tempo map (absolvovat něco podobného co jsem popsal ale mnohokrát během songu), jak radí Pytkin. Je to strašná, smrtící piplačka ale jde to.
Rošky

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21306
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 lis 2007 14:14

v kazdom pripade , je to otravna robota :)

endy
Příspěvky: 6
Registrován: 02 lis 2007 17:30

Příspěvek od endy » 09 lis 2007 13:08

Dik za radu vsetkym. Myslel som si ze to bude jednoduchsie. Ak viete este niekto poradit smelo do toho.

Odpovědět