WaveLab 7,8 versus Cubase 7

Sekvencery Steinberg Cubase a Nuendo
Odpovědět
mipex
Příspěvky: 106
Registrován: 31 pro 2007 08:50

WaveLab 7,8 versus Cubase 7

Příspěvek od mipex »

Dnes jsem se kouknul na stránky steiberga, který oznamuje , že brzy vystaví WaveLab 8.
Byl jsem celkem příznivcem steinberga do doby než jsem si koupil Cubase 7.
Neříkám, že je špatný, ale nesdílím s některýma lidma, že je stabilní. Samozřejmě, že dosti velkou zásluhu na padání mají některá
VST, VSTi. Tím vším chci říci, že markteting od vydání Cubase 7 se nějak zadrhnul a nemůžu si pomoci, dělají si z nás vlastně betatestery což je nepřípustné alespoň pro mne.
Stačilo kdyby si vše před vydáním, řádně vyskoušeli, opravili, dali na trh a pak čekali na nějaké drobnosti, případně vyslyšeli proseb uživatelů. Ne oni vydávájí wavelab 8, která se liší opravdu od 6ky jen blbostma. Příkladem je, že v osmičce si koupili dithering od Izotope, koupili si taky něco od Sonnoxu, přitom nabízejí skoro ty samé pluginy i oni, tohle mě opravdu ser. Dobře, kdyby třeba koupili vše od IzotopOzone, myslím se, že jejich věci jsou vysoce profesionální, oni to nějak polepí vloží tak jakési nepotřebné "NOVÉ" úpravy dají tomu punc WaveLab 8 a jeto. Dost jsem se naštval, když od WaveLab 7 už nejde vložit videostopa, to byl důvod proč jsem tehdy koupil WaveLab 6, ten bohatě vystačoval. Koupí 7ky videotrack chybí , jen si tam můžeme místo videa pácnout obrázky s tím, že hromada uživatelů chtěla videostopu, oni ji nenamontovali do 8čky taktéž.
Možná je to opět marketingový tah, jakože...chceš Videotrack ? tak si kup Cubase. No jejich nynější politika je pro mne vyloženě zklamáním.
Byl jsem dlouholetý uživatel REASONu. Do Cubase jsem přešel vyloženě jen proto, že měl možnosti videostopy, ale buďme uřímní k jeho formátům, kde jich nabízí hafo, ale je posatven na engine QuickPlayeru tudíž pouze umí mov a hlavně jsem vyřešil taky přechodem z Reasonu psaní not, kde to mají na velmi dobré úrovni.
Takže shrnuto, když dají do Reasonu možnost videostopy a našel by se někdo kdo by si mou cybase koupil, vůbec bych se nerozmýšlel.
Nyní chápu proč je reason tak trochu pozadu ale stále se vyvíjí a myslím že velmi dobrou cestou.

Odpovědět