začátky s MIDI Recordingem

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

začátky s MIDI Recordingem

Příspěvek od Petr_Macháně » 11 dub 2007 15:57

Ahojte

Prosim vas, chtel bych poradit s jednou veci.. Hraju uz nejakou dobu na keyboard, sice jsou to temer detské klávesy Casio ( CTK - 573 ), ale mají MIDI in a MIDI out. Chtel bych se zacit ucit tedy nahrávat Midi do Cubase, a tam jim priradit nejakej kvalitnejsi zvuk, napriklad smycce, grand piano a podobne.. Vytvorit tak nejakej svuj song, to uz si nejak poradim, jde mi ted spis o to, co budu vsechno potrebovat, takze mám Cubase SX 3, mám keyboard, ted uz mi chybí nejaky kabel. Ten si koupím a pak uz to bude fungovat? Mohli byste mi poradit jake vybaveni si mam teda poridit aby byla spokojenost na místě?

Díky

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3018
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 11 dub 2007 16:04

Proč sakra radši choděj nováčci na diskusní fórum a nenamáhají se před tím samostudováním manuálů a tak?? Holt jsem asi jiná generace :-(

Budeš potřebovat MIDI kabel, který na jednom konci bude mít konektor DIN 5-ti kolík (standardní MIDI) a na druhém konektor podle toho, co je u/v počítači: gameport=konektor Cannon 15 dvouřadý, MIDI rozbočovač=konektor DIN.

Takže záleží i na tom, co máš na straně počítače.

P.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 11 dub 2007 16:05

Potrebujes MIDI kabel, nejaky MIDI vstup na pocitaci (bud ho mas primo na zvukovce, nebo existuji konvertory MIDI -> gameport, pripadne si muzes koupit nejaky jednoduchy USB MIDI interface). Dale je vhodna zvukovka s ASIO drivery (pokud mas jenom nejakou on board, muzes zkusit asio4all drivery, pokud mas SB, muzes zkusit kx drivery) a nakonec potrebujes neco, co ti bude z tech MIDI dat generovat nejake zvuky. SX3 ma nejake VSTi syntaky, ale jestli chces smycce nebo piano, musis se poohlednout po adekvatnich nastrojich (VSTi) nebo sampleru a samplech.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 11 dub 2007 21:56

V prvom rade napis , aku mas zvukovu kartu .. Ak mas len tu co je onboard , odporucam zainvestovat a kupit si napriklad Audiophile 2496 .. Aj na midi.cz ho sem tam ludia predavaju .. tym poriesis aj midi , ktore funguje .. Aj slusne ASIO drivery ..

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 15 kvě 2007 21:45

Já mám starou Realtek Ac´ 97, nanic... sem ochoten do zvukovky investovat do 6000

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 15 kvě 2007 22:04

Tak to je dobry, to koupis dobrou...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 16 kvě 2007 20:36

mohli byste mi mozna poradit jakou, rikam, maximalne tech 6 tacu

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 16 kvě 2007 20:53

Petre hledej, resilo se to tu tisickrat.
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 16 kvě 2007 23:00

Hlavne si musis rict na co tu zvukovku potrebujes (i vyhledove). Kolik chces nahravat nastroju najednou (asi jeden tipuju). Podle toho vybirej, a myslim ze ani nemusi stat 6000, to uz je slusna castka. Mozna by se vyplatilo spis koupit levnejsi kartu a setrit na dalsi veci, mimochodem, na cem zvuk poslouchas? Jaky mas bedny? Nebo sluchatka?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Petr_Macháně
Příspěvky: 254
Registrován: 11 zář 2006 18:43

Příspěvek od Petr_Macháně » 17 kvě 2007 14:33

uplne začínám, takže bedny mam klasický 2 reproduktory maly + basovku, takze budu potrebovat koupit taky monitory, budu chtit nahravat jeden nástroj, keyboard

PS: díky ze mi radis

Odpovědět