zmena chovani cubenda pri zatizeni cpu

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

zmena chovani cubenda pri zatizeni cpu

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 21 lis 2008 19:00

od jiste chvile - nevim, jestli a co jsem pripadne menil v nastaveni pocitace - se pri chvilkove zatezi (pridavani / odebirani narocnejsiho pluginu s latenci, pridavani / mazani stop atp.) zacne na chvili sekat vystup, dokud se plugin nenahraje / kanal neodebere atp. driv se sice cpu taky na chvili zapotil, ale vystup ven hral plynule. nevite, cim by to mohlo byt? (buffer mam porad stejnej.)

dik.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3010
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 21 lis 2008 23:46

Mno - já jsem tohle nikdy neřešil; přesněji - pluginy nahrávám zásadně při zastaveném přehrávání, vyhnu se tak spoustě problémů :-)

P.

Osobně si nemyslím, že zrovna nad tímhle bys měl trávit čas přemýšlením.....ale zase na druhou stranu to chápu, když se něco začne "samo od sebe" chovat nějak jinak, nasadí to brouka do hlavy :-D

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 23 lis 2008 00:41

Co se týče DAW, tak skoro veškerý výkon cpu žerou pluginy. Vlastní režie procesoru při přehrávání je proti tomu zanedbatelná (pokud se bavíme o přiměřeně výkonném hardware, samozřejmě).
Možná se ti někam něco nainstalovalo a někde v pozadí běží nějaký pěkný třeba toolbar a v tichosti užírá CPU. A co dělá CPU v okamžiku nahrávání pluginy - třeba task manager - lze tam vyčíst špičku?

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 12 pro 2008 22:41

vras píše:Co se týče DAW, tak skoro veškerý výkon cpu žerou pluginy. Vlastní režie procesoru při přehrávání je proti tomu zanedbatelná (pokud se bavíme o přiměřeně výkonném hardware, samozřejmě).
Možná se ti někam něco nainstalovalo a někde v pozadí běží nějaký pěkný třeba toolbar a v tichosti užírá CPU. A co dělá CPU v okamžiku nahrávání pluginy - třeba task manager - lze tam vyčíst špičku?
ano, jedna se hlavne u narocny pluginy, co maji interni delay. on se system ve chvili, kdy se loadovaly, zatizil stejnou merou i predtim: rozdil je jen v tom, ze zatimco predtim se v danou chvili prerusilo na tu cca vterinu audio, ted misto toho do monitoru leze koktajici audio, coz neni prijemny, kdyz clovek zrovna micha nahlas.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Příspěvek od vras » 16 pro 2008 12:02

A kdyz docasne povypinas ostatni VST pluginy (tj. maximalne odlehcis CPU), tak se load teto pluginy taky zakokta? Jeste pripadne zjistit - pokud ta plugina taha na startu kvanta souboru z disku, tak jestli neni chyba nekde v zadani path a netaha jich treba zbytecne moc, dale zkusit defrag nebo presun dat na jiny rychly disk. Pokud stale nic, zkousit vyloucit hw problem na sbernici aspon tim, ze zavolas "load bios defaults", dale kartu prehodis do jinych PCI slotu, pokud mas zvukovku PCI...atd. atd. Ale pokud to jen zakokta pri loadu a vse ostatni pak jede bez potizi, tak bych se s tim radsi fakt smiril:-)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 16 pro 2008 12:16

brooklyn: no tohle mi taky celkem udivilo pac pri reinstalaci mi to na zacatku temer vubec nedelalo, zadny dropy pri nacitani pluginu a tet mi to dela presne jak pises... no nekdy to zakucka s audiem nekdy je vetsi drop... co mne nejvic vadi ze kdyz chci treba bypasnout filtr na internim EQ v Cubase, tak vtom taky lehce praskne a to i kdyz bypasuju nejaky VSTi, VST.... divny ze na zacatku mi to tolik nedelalo... ale da se to furt prezit...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 16 pro 2008 13:30

ekeaze, brooklyn: Taky mi to dělá kuci, radsi se s tim smirit, ikdyž ty dropy jsou obcas neprijemny... Co sem zaregistroval, tak to nedalaji jednojadrove procesory... Rekl bych ze se jedna o nejakou nevyladenost C2D nebo C2Q, alespon v FL, kde se da vypnout multithread ten rozdi vnimam.

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 16 pro 2008 14:36

ableton to vubec nedela treba... ten jede cistounce jedna basen...

Odpovědět