zmena tempa audia bez zmeny vysky

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od groegaard » 16 dub 2011 17:25

Ahojte,

mam jednoduchy audio loop, ktory je vsak prirychly na moju skladbu. Ked zmenim tempo audio loopu cez Open Pool Window, zatiknem Musical Mode, tak vysledok znie dobre co sa tyka samotneho tempa, ale kvalita je uz na tom horsie (vid priloha).

Da sa zmenit tempo audio suboru tak, ze samotna vyska (pitch) ostane zachovana?

Dik!

g
Přílohy

[Přípona wma byla deaktivována a nadále nebude zobrazována.]


CliffhAnger
Příspěvky: 97
Registrován: 18 srp 2009 12:30

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od CliffhAnger » 16 dub 2011 18:40

de to, říká se tomu time stretching, myslím že většina dnešních daw to umí dobře..kdyžtak zkus google...já to moc nepoužívám a když už tak to dělám přes mpc kde mi time stretch vyhovuje....ale samozřejme to de jen na určitou změnu s mírou, nejde to o veliký skoky měnit jako třeba ze 140 na 50BPM to už prostě bude potom rozbitý chtě nechtě...v SonyAcid myslim že byl dobrej time stretching....

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od Hammond » 16 dub 2011 20:32

V akom softe to robis? V Cubase/Nuendo to spravis najjednoduchsie tak, ze spravis "Time stretch", pricom mas na vyber percentualne, alebo BPM nastavenie vysledneho tempa. Odporucam povodnu verziu zachovat a exportnut ako nove wavko... Kvalita by mala byt celkom prijatelna, ak to samozrejme nechces spomalit o nejakych 20% alebo viac...

groegaard
Příspěvky: 96
Registrován: 05 kvě 2010 11:51

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od groegaard » 17 dub 2011 12:14

Cubase 5 Essential. Potrebujem to dostat zo 160 na 120 BPM, ale cez Time Stretch uz to neznie dobre...

Uživatelský avatar
PELF
Profesionál
Příspěvky: 1974
Registrován: 12 dub 2007 12:03

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od PELF » 17 dub 2011 12:54

zkus treba jeste time factory, ale na tak velke zmene bude stretch asi znatelny i se sebelepsim algoritmem
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Uživatelský avatar
Hammond
Příspěvky: 1120
Registrován: 05 říj 2010 18:44

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od Hammond » 17 dub 2011 13:06

Fuuha... tak zo 160 na 120 je fakt obrovska zmena... to by bolo podla mna lepsie prehrat nanovo.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 22:43

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od demsky » 17 dub 2011 13:14

mne pomohol Acid s jednou skladbou zo 150 mozno na 110 BPM (na svadbu), vysledok akceptovatelny, kazdopadne o hodne lepsi nez akekolvek ine pokusy.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: zmena tempa audia bez zmeny vysky

Příspěvek od Pytkin » 17 dub 2011 15:03

160 na 120 ? ved to je pohoda .. time factory to musi zvladnut .. skusal so, 120 na 60 a ziaden problem ..

Odpovědět