Zvuk zaostáva za pluginou

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 11:09

Zvuk zaostáva za pluginou

Příspěvek od Radvan » 13 zář 2008 20:04

Zdravím,

vedel by mi niekto poradiť ako to upraviť? Vrámci tracku mám otvorených niekoľko plugin. Všetky od Noise Gatu po compresory "skáču skôr než zaznie zvuk. Rozdiel je tak sekundový. Dik

R

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Re: Zvuk zaostáva za pluginou

Příspěvek od Poshook » 13 zář 2008 20:47

Radvan píše:Zdravím,

vedel by mi niekto poradiť ako to upraviť? Vrámci tracku mám otvorených niekoľko plugin. Všetky od Noise Gatu po compresory "skáču skôr než zaznie zvuk. Rozdiel je tak sekundový. Dik

R
ak ti hudba ako celok hra synchronne, tak je to v poriadku. niektore pluginy (napriklad takmer vsetky gate) vvykazuju internu latenciu, ktora sa v ramci projektu vyrovnava cez delay kompenzaciu. delay kompenzacia sposobuje to, co pozorujes doma.

neries... alebo napouzivaj noise gate

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 04:46

Příspěvek od aum generator » 13 zář 2008 21:12

poshook: to hej. ale sekunda (>40k samplov latencia) je predsalen celkom dost...

radvan: ides cez asio drivere?
jihad on riaa & soza.

Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 11:09

Příspěvek od Radvan » 17 zář 2008 07:09

V devajsoch mam nastavený ASIO Multimedia Driver.
Rozdiel medzi pluginou a zvukom sa kráti pri drajvri ASIO Direct Full Duplex Driver, ale aj tak je zreteľná. Takmer nulový rozdiel je pri M - Audio Delta ASIO, ale z nejakých dôvodov sa následne modifikuje zvuk. Akokeby v začala hrať v pozadí zreverbovaná pišťala. Tie drajvre nejak neposkytujú veľa možnosti pre zniženie rozdielu. Asi ostanem pri tom duplexi
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 17 zář 2008 07:51

Radvan píše:V devajsoch mam nastavený ASIO Multimedia Driver.
Rozdiel medzi pluginou a zvukom sa kráti pri drajvri ASIO Direct Full Duplex Driver, ale aj tak je zreteľná. Takmer nulový rozdiel je pri M - Audio Delta ASIO, ale z nejakých dôvodov sa následne modifikuje zvuk. Akokeby v začala hrať v pozadí zreverbovaná pišťala. Tie drajvre nejak neposkytujú veľa možnosti pre zniženie rozdielu. Asi ostanem pri tom duplexi
spravny driver je m-audio delta ASIO

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 zář 2008 10:55

radvan : zreverbovana pistala ? nemal si tam spatnu vazbu ? nemal si nastaveny vstup z mixu ?

Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 11:09

Příspěvek od Radvan » 17 zář 2008 18:00

Dik za odpovede.
Nicmene začinam riešiť dalši problem. Po predchadzajucom nastaveni na Full Duplex a nasledne High kvality mi začalo Nuendo mrznuť. ..pekne..už asi dva tyždne nerobim nič ine len vyladujem mašinu /tvorba to je takych 10% celkovej roboty/ .. a teraz dalšia hohotina...
Skusim preinštalovať drajvre.. Hm?
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 zář 2008 18:06

Radvan píše:Dik za odpovede.
Nicmene začinam riešiť dalši problem. Po predchadzajucom nastaveni na Full Duplex a nasledne High kvality mi začalo Nuendo mrznuť. ..pekne..už asi dva tyždne nerobim nič ine len vyladujem mašinu /tvorba to je takych 10% celkovej roboty/ .. a teraz dalšia hohotina...
Skusim preinštalovať drajvre.. Hm?
full duplex ne.. normalne asio (ne directx asio, ne fullduplex asio).

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 17 zář 2008 18:09

Radvan píše:V devajsoch mam nastavený ASIO Multimedia Driver.
Rozdiel medzi pluginou a zvukom sa kráti pri drajvri ASIO Direct Full Duplex Driver, ale aj tak je zreteľná. Takmer nulový rozdiel je pri M - Audio Delta ASIO, ale z nejakých dôvodov sa následne modifikuje zvuk. Akokeby v začala hrať v pozadí zreverbovaná pišťala. Tie drajvre nejak neposkytujú veľa možnosti pre zniženie rozdielu. Asi ostanem pri tom duplexi
jaky mas DMA buffer? (v sw mixacku karty.)

mas nezapnuty constrain delay compensation? (vlevo nahore v project window druhy cudlik, vedle activate project.. nesmi svitit.)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 zář 2008 18:57

raqdvan : musis pouzit DELTA ASIO .. ine ani neskusaj preboha !

Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 11:09

Příspěvek od Radvan » 19 zář 2008 08:11

Zdravím,
dik za odpovede. Jakš tak sa mi to podarilo dať do pôvodneho stavu.
Poshook, Pytkin: Ked to preženiem cez ASIO Multimedia Driver tak to hra ok akurát že latencie sú posunuté - už spominane oneskorenia grafiky plagin a k tomu oneskorenia zvuku po zapnuti Play.
ked to preženiem cez M Audio Delta Asio je tam to pišťalovite skreslenie a pri dram trakoch ťahanych z Reasnu počuť namesto bicich len praskanie a sekanie.
Pytkin: Vstup z mixu? Co maš na mysli?
Brooklyn: Constrain delai.. je vypnuty a v DMA buffer je latencia 128 .. ked si sa pytal na to..

Dik
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 19 zář 2008 08:29

jasne jak vidly... dma buffer zvysit tak na 512
MUSIS IST CEZ DELTA ASIO!!!!
tie ostatne moznosti NEPOUZIVAJU asio driver!!!! (len emulaciu asia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21261
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 19 zář 2008 13:39

radvan : zacnime s cim to skusas .. podla toho co pises REASON ?

Uživatelský avatar
Radvan
Příspěvky: 23
Registrován: 10 pro 2007 11:09

Příspěvek od Radvan » 01 říj 2008 07:00

Zdravím,
takže nastavil som buffer na 512. Pišťala sa minimalizovala a neseká to. Ideálne je to na 1024. Dik kexik.
.. ale stejne by ma zaujimalo Pytkin, čo si tym myslel - napojeny na mixak. ..hej mam napojeny Reason.. V Reasne nepouživam mixak. Všetky panely napajam na zakladny panel... neviem presne ako sa volá.. je to uzky panel, ktory sa ako jedniny objaví aj ked si nastavim Empty Rack. Je na nom vyznačena rada Midi in Device a Audio Out. V Nuende si otvorím samostatné midi a audio stopy.
Zakladna doska: ASUS P5E-V/P5E-VM HDMI; Pocesor: Intel Core2Duo RAM 4GB; Zvukovka: Delta 1010 LT; Repr: Behringer Truth B2030A; AKG K66

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Příspěvek od kexik » 01 říj 2008 08:26

pytkinovi islo o to ze ti ten piskot robi spatna vazba, nejaky signal sa vracia do nejakeho vstupu, bud v ramci interneho routingu zvukovky (softverovo)
alebo cez normalny mixpult, ak ho pouzivas

Odpovědět