Zvukova stopa

Sekvencery Cubase VST / SX a Nuendo
Odpovědět
oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Zvukova stopa

Příspěvek od oldcable » 19 lis 2014 15:57

Vcera som nahraval niekolko stop, ale jednej zasibalo, alebo mne. Jednoducho signal (vocal)do stopy neukazoval nic, ale ked som to prehral tak to bolo nahrate. Na stope neukazuje vobec nic, ale zvuk ide. Potom som to prehodil do inej stopy a to iste. Nechapem co sa stalo.

Liquid Sound
Profesionál
Příspěvky: 1075
Registrován: 17 čer 2002 17:39

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od Liquid Sound » 19 lis 2014 19:52

Tak to neni akorát vykreslený. O jaký daw jde?
Sound engineer & producer
Smecky Music Studios | CoPPO | IMDb | ALLMUSIC | ARTIST direct

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od oldcable » 20 lis 2014 07:12

DAW je Cubase 7,5, napojene mam do Steinberg MR816x
24 XLR = Input 3x MR 816X
ouput z 3x MR 816X do staruckeho 24x mix analogu
z mixu idu 4x sluchatka

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2014 09:49

v cubase by mala byt daka funkcia , ktora znova vytvory peak file .. ale ho treba zmazat a vytvori sa sam pri otvoreni ..

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1953
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od Stan » 20 lis 2014 11:27

Cubase vytvari grafickou formu stopy a ta je ulozena v projektu ve folderu "images" s koncovkou .peak. Pokud tento soubor vymazes Cubase ho vytvori automaticky znova. Snad ti to pomuze.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od pavlii » 20 lis 2014 12:42

Vy jste teda radilové :-D zkuste nejdřív číst popis problému. Reálnější příčina je omylem vypnutá volba "Create Audio Images During Record" - v dialogu Preferences.

P.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1953
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od Stan » 20 lis 2014 12:53

Ale jemu to udelala jen jedna stopa. Proto si myslim ze je to .peak Ta funkce co uvadis je snad jen na celkove vykreslovani pri nahravani. Pokud je funkce vypnuta tak se obraz vykresli az po ukonceni nahravani. Tady jde o to ze se jedna stopa nevykresli ani po presunu na jinou stopu. Ja se stimhle problemem setkal jen snad u 2 projektu v C6 a vymazani tohoto souboru pomohlo. Obcas se to muze stat pri PUNCH IN.
Naposledy upravil(a) Stan dne 20 lis 2014 13:40, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od Pytkin » 20 lis 2014 13:04

tiez to vidim ako stan .. raz sa mi to tiez stalo , ked som mal problemy s dikovym polom .. audio tam bolo , ale vlna prazdna .. pomohlo zmazat peak file ..

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3021
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od pavlii » 20 lis 2014 14:23

Aha - ono jde taky vlastně o to, jak se srovnat s "...pak som to prehodil do inej stopy...". Samozřejmě vykreslování peaků ex-post funguje tak, jak jste popisovali.

P.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od oldcable » 20 lis 2014 21:16

Kurnik sopa po Nitransky, zajtra idem do studia a kuknem na to, ako sa vlastne zvukovky medzi sebou poprehadzovali. To nastavenie je velmi zlozite. To Vas nebudem zatazovat. Makal na tom Bolas. Dik, zatial Caf.

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1953
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od Stan » 21 lis 2014 00:53

to neni zvukovkama, nic nestuduj jen vymaz .peak a otevri session. Cubase je vytvori znova. Pak by se mela stopa zobrazovat normalne.

oldcable
Příspěvky: 173
Registrován: 07 led 2012 11:17

Re: Zvukova stopa

Příspěvek od oldcable » 21 lis 2014 14:54

Dik, v pondelok dam vediet ci to ide.

Odpovědět