Prodej na Bandcamp přes PayPal

Vše okolo propagace hudební tvorby
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tom Šen
Příspěvky: 359
Registrován: 14 dub 2004 10:13

Prodej na Bandcamp přes PayPal

Příspěvek od Tom Šen »

Máte někdo zkušenosti s prodejem své hudby na Bandcampu přes PayPal?

1) Na Bandcampu píšou, že je třeba nejprve udělat upgrade z klasického účtu na business. To jsem zvládl...
2) Pak a to vůbec nechápu je třeba (abyste mohli v budoucnu obdržet přes Bandcamp platbu) udělat toto:

On the Select Payment Solution page choose the free Standard tier — it has all the features you’ll need to sell your music through Bandcamp, and (just like the other two tiers) it will allow your fans to pay for your music with a credit card, as opposed to requiring them to have their own PayPal account.

The options available to you may be slightly different depending on your country. If you don’t see a “Business”-type account or PayPal as an Additional Payment Option, choose the option that includes Express Checkout.


Nic, takového jsem tam nenašel, takové možnosti nastavení...nevíte prosím někdo jak na to?

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 234
Registrován: 19 lis 2002 22:16
Vybavení

Re: Prodej na Bandcamp přes PayPal

Příspěvek od Yogi »

Já tam prodávám a stačilo tam zadat co si pamatuji email co na něj mám namapovanej PayPal. Pak už jsem nic tak hroznýho neřešil. Ve zkratce tam asi radí, jak to nastavit, aby mohli platit i lidi s kreditní/debetní kartou, aniž by museli vlastnit přímo svůj PayPal účet s nabitým "kreditem". Já tam fakt nastavil jen email a měnu, to bylo celý.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2916
Registrován: 10 bře 2007 21:43
Vybavení

Re: Prodej na Bandcamp přes PayPal

Příspěvek od demsky »

Neviem ako sa da urobit upgrade z klasickeho uctu na business, bud mate konto ako tvorca, alebo potom ako supporter/konzument hudby/fan, neda sa mat v jednom konte obidva typy naraz, takze ked chcete niekoho supportovat, musite si urobit separatne konto.

Prevod z bandcampu na paypal je v pohode, v paypale som si naposledy musel zmenit cislo Visa karty (debetnej), lebo stara vyprsala, treba pocitat s poplatkami, napriklad klasicky album stoji cca 5 eur, bandcamp berie z toho nejake to euro, takze realne dostanes styri a potom sa plati aj prevod z paypalu na ucet, takze lepsie je robit prevody tak raz za rok, ked uz je co prevadzat :)

Uživatelský avatar
Yogi
Příspěvky: 234
Registrován: 19 lis 2002 22:16
Vybavení

Re: Prodej na Bandcamp přes PayPal

Příspěvek od Yogi »

Určitě, každej fifník nepřevádět. Jinak super jsou Bandcamp Friday, kdy si Bandcamp nebere desátek z prodeje, ty dny promovat / dát akci či slevu. Ale obecně jsou prodeje digitální hudby zhruba 20% obratu z muziky, zbytek je streaming, takže asi nemá smysl věnovat tomu větší energii.

Odpovědět