Coke studio
Coke studio
Dávám zde link jako možnou inspiraci - něco z indického MTV. Coke studio je MTV projekt, který začal někde v Brazílii, potom běžel úspěšně v Pákistánu a teď běží v Indii. Jedná se o live vystoupení různých hudebníků především z bollywoodskýho průmyslu (taková bolly obdoba "na klouboučku") V současné době v Coke studiu běží písně produkované skvělým zpěvákem a hudebníkem (zde nezpívá, ale hraje na kytaru) Clintonem Cerejoem
http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... cI3VYhHtqs
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne 21 črc 2012 15:15, celkem upraveno 2 x.
Re: Coke studio
Jsem rád, že si toho někdo všiml.. Skvělý muzikanti, ale především ten zpěvák Vishal stojí víc než za zmínku je to nejen extratalentovaný zpěvák a také mimořádný skladatel.
no nejsem z toho buhvijak na zadku, ve smyslu srdecniho zasahu (a to posloucham world music fakt dost). ale kazdopadne, ta holka je jak ladicka, cela ta banda je chladnokrevne husta, zpevak solidni a hlavne celkove ta hudba - kdyby se takovej mainstream poslouchal u nas, vubec bych to slovo pak uz nepovazoval za sprosty..
Proč tady hovořit o world music ? Vždyť je to normální západní pop a ta Indie je jen v těch koloraturách ve vokálech a možná v té mandolíně, nebo co to je. Ale jinak to píšeš přesně, kdyby to takhle někdo uměl odvést tady, bylo by líp ...
no jo, zijeme v globalizovanem svete
ja na to rad zapominam 

Taky z toho nejsem nějak na zadku ... Lehce profláklé klišé pár popových akordů a k tomu (pro změnu) zpěv s prvky indické klasické vokální techniky (a tím typickým filmovým delayem). Celkově pro mě unylé, prázdné - i když zazpívané čistě a zahrané v rytmu. K těm Indům se tohle nějak obecně moc nehodí ... Pokud to není jen kvůli videu a opravdu to nahrávali takhle naráz (a ne po česku po nástrojích a po taktech), tak aspoň to je fajn ...
Když už nějakou indickou fúzi, tak mám osobně raději něco pořádného
např.
apod.
Když už nějakou indickou fúzi, tak mám osobně raději něco pořádného

apod.
Shakti, tak to je také superIvo píše:Když už nějakou indickou fúzi, tak mám osobně raději něco pořádného

Ano, Shakti je občas dost zdlouhavá exhibice , to je pravda
Taky bych to nemohl poslouchat dlouho.
Ale klasika je klasika

Ale klasika je klasika

Klasice se těžko něco vyrovná o tom se nedá pochybovat, ale protože jako hudebník podprůměrný je pro mě indická klasika nedostižná, beru si inspiraci i od té lehčí hudby
miluji ale také jednoduché bhadžany (ne ty se smyčcovýma syntezátorama), nebo pandžábskou sufijskou hudbu i to je pro mě ryzí hudba

-
...jenom okrajem,nedělá jim sponzora AKG ?...bez jednoho všichni mají K171mkIIDžirka píše:Dávám zde link jako možnou inspiraci - něco z indického MTV. Coke studio je MTV projekt, který začal někde v Brazílii, potom běžel úspěšně v Pákistánu a teď běží v Indii. Jedná se o live vystoupení různých hudebníků především z bollywoodskýho průmyslu (taková bolly obdoba "na klouboučku") V současné době v Coke studiu běží písně produkované skvělým zpěvákem a hudebníkem (zde nezpívá, ale hraje na kytaru) Clintonem Cerejoem
Vůbec netuším, ale mohu se zeptat
ale asi to bude tak, že jim to prostě na živý hraní vyhovuje nejvíc

vyzera, akoby to tam dali zfleku nazivo, to potom klobuk dole, lebo slapu jak hovado. hudba pekna, aj to ma fasa zvuk...
zfleku to není pár dnů před tím to zkouší
to je mi jasne, myslel som to tak, ze je to hrane live, vyzera ze bez strihu a dotacania...