Coke studio

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Džirka

Coke studio

Příspěvek od Džirka »

Dávám zde link jako možnou inspiraci - něco z indického MTV. Coke studio je MTV projekt, který začal někde v Brazílii, potom běžel úspěšně v Pákistánu a teď běží v Indii. Jedná se o live vystoupení různých hudebníků především z bollywoodskýho průmyslu (taková bolly obdoba "na klouboučku") V současné době v Coke studiu běží písně produkované skvělým zpěvákem a hudebníkem (zde nezpívá, ale hraje na kytaru) Clintonem Cerejoem

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... cI3VYhHtqs
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne 21 črc 2012 15:15, celkem upraveno 2 x.

markuc

Re: Coke studio

Příspěvek od markuc »

To je slušný ... dokonce hodně slušný, výkony muzikantů na jedničku.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Jsem rád, že si toho někdo všiml.. Skvělý muzikanti, ale především ten zpěvák Vishal stojí víc než za zmínku je to nejen extratalentovaný zpěvák a také mimořádný skladatel.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no nejsem z toho buhvijak na zadku, ve smyslu srdecniho zasahu (a to posloucham world music fakt dost). ale kazdopadne, ta holka je jak ladicka, cela ta banda je chladnokrevne husta, zpevak solidni a hlavne celkove ta hudba - kdyby se takovej mainstream poslouchal u nas, vubec bych to slovo pak uz nepovazoval za sprosty..

markuc

Příspěvek od markuc »

Proč tady hovořit o world music ? Vždyť je to normální západní pop a ta Indie je jen v těch koloraturách ve vokálech a možná v té mandolíně, nebo co to je. Ale jinak to píšeš přesně, kdyby to takhle někdo uměl odvést tady, bylo by líp ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no jo, zijeme v globalizovanem svete :-) ja na to rad zapominam ;)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Taky z toho nejsem nějak na zadku ... Lehce profláklé klišé pár popových akordů a k tomu (pro změnu) zpěv s prvky indické klasické vokální techniky (a tím typickým filmovým delayem). Celkově pro mě unylé, prázdné - i když zazpívané čistě a zahrané v rytmu. K těm Indům se tohle nějak obecně moc nehodí ... Pokud to není jen kvůli videu a opravdu to nahrávali takhle naráz (a ne po česku po nástrojích a po taktech), tak aspoň to je fajn ...

Když už nějakou indickou fúzi, tak mám osobně raději něco pořádného :wink: např.
apod.

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Ivo píše:Když už nějakou indickou fúzi, tak mám osobně raději něco pořádného
Shakti, tak to je také super :D I když v podstatě tou náladou je tam zase západní hudba, jen z té druhé strany. Mimochodem ten jak s Shakti zpívá se také velkou měrou podílí na tom pořadu coke studio a jen tak pro zajímavost jako zpěvák a hlavně skladatel je zodpovědný za většinu bollywoodské scény. John Mc Laughlin je oceňovatel současné bollywoodské hudby, co vím. Miluje zvuk indických studiích a považuje si je víc než těch v New yorku. Prý také často jezdí nahrávat do Purple Haze studia v Mumbaii, kde se natáčí valná většina indického popu. Můj osobní názor je však, že Shakti, ač mám k nim velký respekt, nemůžu to poslouchat příliš dlouho, je tam na mě příliš mnoho ukazování se, jak dobře a rychle umím hrát. Což je také zábavné poslouchat, ale dávám přednost písničkovější jednoduší a emocionální hudbě.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, Shakti je občas dost zdlouhavá exhibice , to je pravda :) Taky bych to nemohl poslouchat dlouho.

Ale klasika je klasika :)

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Klasice se těžko něco vyrovná o tom se nedá pochybovat, ale protože jako hudebník podprůměrný je pro mě indická klasika nedostižná, beru si inspiraci i od té lehčí hudby :wink: miluji ale také jednoduché bhadžany (ne ty se smyčcovýma syntezátorama), nebo pandžábskou sufijskou hudbu i to je pro mě ryzí hudba

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Džirka píše:Dávám zde link jako možnou inspiraci - něco z indického MTV. Coke studio je MTV projekt, který začal někde v Brazílii, potom běžel úspěšně v Pákistánu a teď běží v Indii. Jedná se o live vystoupení různých hudebníků především z bollywoodskýho průmyslu (taková bolly obdoba "na klouboučku") V současné době v Coke studiu běží písně produkované skvělým zpěvákem a hudebníkem (zde nezpívá, ale hraje na kytaru) Clintonem Cerejoem

http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... cI3VYhHtqs
...jenom okrajem,nedělá jim sponzora AKG ?...bez jednoho všichni mají K171mkII

Džirka

Příspěvek od Džirka »

Vůbec netuším, ale mohu se zeptat :) ale asi to bude tak, že jim to prostě na živý hraní vyhovuje nejvíc

rastis

Příspěvek od rastis »

vyzera, akoby to tam dali zfleku nazivo, to potom klobuk dole, lebo slapu jak hovado. hudba pekna, aj to ma fasa zvuk...

Džirka

Příspěvek od Džirka »

zfleku to není pár dnů před tím to zkouší

rastis

Příspěvek od rastis »

to je mi jasne, myslel som to tak, ze je to hrane live, vyzera ze bez strihu a dotacania...

Odpovědět