Hledám nekoho schopneho ,kdo me nauci zvukovy Mastering
Hledám nekoho schopneho ,kdo me nauci zvukovy Mastering
Zdravím ,skladam si svou vlastni hudbu,klavesy,Cubase,iMac a hledam nekoho schopneho kdo by me naucli zvukovy Mastering nahravky.uz nechci si jen skladat ,ale taky bych se chtel vice dozvedet o Masteringu samotnem s nekym kdo je odbornik se svym vlastnim studiem.rychle se ucim je tady nekdo takovy?za kym bych mohl obcas prijet do studia se podivat?moc me hudba zajima,prosim ozvete se mi.dekujipokud mozno Severni Morava
Re: Hledám nekoho schopneho ,kdo me nauci zvukovy Mastering
ked citam Tvoje prispevky, chces si odkusnut vacsi kus kolaca ako si schopny zjest.
tzn skus si pozriet nejake videa o mixe na youtube. to potrebujes. na mastering sa momentalne vyser.
tzn skus si pozriet nejake videa o mixe na youtube. to potrebujes. na mastering sa momentalne vyser.
dream, ja mam tiez pocit, ze si chcel pouzit slova aranz a mix, a nie slovo mastering... 

zdravim chtel bych se o teto problematice masteringu dovedet vice ,proste me to zajima ty masiny a vse kolem .
zdravim chtel bych se o teto problematice masteringu dovedet vice ,proste me to zajima ty masiny a vse kolem .
Ak sa chces dozvediet viac, pouzi "search" tu na fore alebo google a youtube. to bude uplne najlepsie. myslim ze sa tu o tom pisalo asi miliardu krat.
nejde o to o tom jen cist,ale chtel bych se podivat a dozvedet se primo o tech Digital i analog mastering zarizenich ,cili kompresory,limitery a podobne.je tu nekdo:
proste nekdo kdo ma ve studiu neco podobneho v tomhle stylu nebo vi nazvy nekterych tech zarizenich z videa?diky moc:muj Nejvetsi Sen je taky jednou mit takove studio,proto se ptam a hlavne mi nepiste rozumy ,ze na to nebudu mit a podobne,ja se snazim a co si vydelam to davam do hudby,zdravy zaklad si myslim,ze uz mam,vim ze nejde vsechno hned,ale postupne urcite:zatim mam Apple iMac,RME zvukovku,Yamaha monitory,Shure mikrak a sluchatka,Cubase 7,plugins Waves a Izotope,synthesizer Korg,ale chtel bych si poridit i nejakou tu hardware masinu ,ktera na zvuku prida na barevnosti a na dynamicnosti:
proste nekdo kdo ma ve studiu neco podobneho v tomhle stylu nebo vi nazvy nekterych tech zarizenich z videa?diky moc:muj Nejvetsi Sen je taky jednou mit takove studio,proto se ptam a hlavne mi nepiste rozumy ,ze na to nebudu mit a podobne,ja se snazim a co si vydelam to davam do hudby,zdravy zaklad si myslim,ze uz mam,vim ze nejde vsechno hned,ale postupne urcite:zatim mam Apple iMac,RME zvukovku,Yamaha monitory,Shure mikrak a sluchatka,Cubase 7,plugins Waves a Izotope,synthesizer Korg,ale chtel bych si poridit i nejakou tu hardware masinu ,ktera na zvuku prida na barevnosti a na dynamicnosti:
Naposledy upravil(a) dream dne 03 kvě 2016 08:39, celkem upraveno 2 x.
bohuzial, na to, aby si zacal chapat zakladne principy budes musiet okrem toho citania nieco zacat aj robit. a v priebehu prace ti povyskakuju otazky, ktore sa budu tykat predovsetkym mixu. ak toto vsetko absorbujes, potom si skus dat spravit mastering niekomu. a pochopis o com je to. ak si sikovny, nepotrebujes ziadne masiny, staci ti zopar uad pluginov. ale tak zatial si v obdobi snivania ako vidim, drzim palce v realite.
Dekuji ,dekuji vidim ze alespon nekdo tady chape o co mi jde
ja vim ,ze nejde vsechno hned a taky to nechci hned,ale jsem mlady a jdu si za svym Velkym Snem.nikdo a nic me od tohoto meho Velkeho Snu neodradi.jeste jednou diky

Podle toho jak se vyjadrujes jsem presvedcen ze mas dost zkreslene predstavy. Zadny masteringovy mag nenapravi skody nepachane spatnou arangi a spatnym mixem. Zacni se ucit s tim co mas (pluginy) a na HW v teto fazi zapomen, a to co se naucis pak muzes aplikovat na HW. Pokud se naucis ze nekolik let mixovat pak se muzes po ocku poohlizet po masteringu jako dalsim odvetvi. Ve tvem pripade se ptas na to jak behat a pritom si se jeste nenaucil chodit.
diky za nazor,mas pravdu ja pouze skladam hudbu a tato problematika masteringu me ,ale neobycejne zajima a to stale vic a vicjinak letat nemusim staci kdyz skacu 

Mozes si pozriet ci neexistuje nejaky kurz, ktory by mal tematiku podobnu tej ktora Ta zaujima.
Osobne si ale nemyslim ze by ktokolvek kto tuto pracu robi ti len tak ukazal svoje knowhow. Do autoservisu tiez nejdes s tym nech ti ukazu ako robia svoju pracu...
Osobne si ale nemyslim ze by ktokolvek kto tuto pracu robi ti len tak ukazal svoje knowhow. Do autoservisu tiez nejdes s tym nech ti ukazu ako robia svoju pracu...
Ja delam elektroniku 12let a stridam ruzne zanry a vystridal jsem kupu gearu a u par lidi ve studiu jsem byl a od kazdeho veci alespon okrajove veci chapu a i tak me stale tady na foru lidi presvedcujou, ze v podstate skoro nic nevim takova je realita
Kdysi jsem se honil za tim, ze musi byt neco blbe a ze musi byt zaruceny postup "jak to vsichni delaj", ale on takovy postup neexistuje. Je to totiz souhra vseho dohromady a obvzlast u elektroniky. Hlavne co se tyka zvuku, tak tam vsecko zacina uz u samotneho zdroje zvuku, pak nasleduje aranz, pak mix a az hodne daleko za tim mastering. Kdyz budes mit poskladaou vec z blbych samplu, pak to jeste chybne zaranzujes, tak to pak neumichas a mastering ti uz v nicem nepomuze. Doporucuju zainvestovat cas do cteni knizek a tutorialu na webu a k tomu zauvazovat treba o PointBlank online apod. Zmenit pohled na vec je imho tezsi, nez pochopit nejake tutorialy. Ja jsem nikdy nemel nejake ofiko hudebni vzdelani a tak sem zjistil, ze je dobre vzit to od zacatku, i kdyz uz mas zkusenosti a navyky. Zacnes na veci koukat uplne jinak. Dalsi dobra rada, jak se do toho vpravit je, zkouste kopirovat cizi veci a zjistovat, jak to "udelali". Samozrejme neodrazuju te od investic do gearu. Na necem to musis zkouset... takze investice do plug inů, DAW, solidnich monitorů, prostorové akustiky atd. to se rozhodne vyplatí. Domaci pokojik v panelaku ti dovoli dosahnout urcite urovne zvuku, ale dal uz te nepusti, pokud neco neudelas s akustikou a s monitoringem.
Doporucuju taky ramcove zajit na Decart kurz ke Kakaxovi, kde alespon castecne mluvi o tzv. "critical listening" aneb "jak poslouchat, na cem a co v tom hledat".

Doporucuju taky ramcove zajit na Decart kurz ke Kakaxovi, kde alespon castecne mluvi o tzv. "critical listening" aneb "jak poslouchat, na cem a co v tom hledat".