Kanye West mě dostal fest

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Odpovědět
syncro

Kanye West mě dostal fest

Příspěvek od syncro »

Nedávno jsem se skrze kamarádův mixtape, který obsahoval pecku Heartless, dostal k desce Kanye West: 808s and Heartbreak a padla mi čelist. Tahle deska, ačkoli pochází ze světa úplně mimo můj obvyklý rank, tak mě úplně zabila. Atmosféra, zvuk, aranže, texty - všechno je vysoko nad tím, co bych od amerického MTV umělce čekal.

Největší zážitek mám z prvoplánově hitového singlu Heartless, který se mi ale asi brzy oposlouchá. Další highlights jsou pro mě Love Lockdown a Bad News. Ta atmosféra je neuvěřitelně intimní, depresivní, studená a zároveň emocionální. Prostě něco, co pro mne zbořilo hranici plytkého popu. Zvukově se olizuji, ač nejsem příznivcem chladných syntezátorů. Tady je to ale smícháno opravdu grandiózně.

Příznivcům BIOhudby tuhle desku nedoporučuji, je plná elektroniky, autotune, distorzí a tak. Příznivcům hudby obecně ale poslech doporučuji, přinejmenším je to něco jiného, než obvyklý černý raper v nasládlém cukrátkovém klišé nebo naopak v pseudogangsta bouráku.

Jen můj názor, Saša

http://www.amazon.com/808s-Heartbreak-K ... B001FBIPFA
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

doufam, ze to myslis jako vtip. vic nez par minut se to neda vydrzet. nastesti mu to doslo a dela uz na dalsi desce.

syncro

Příspěvek od syncro »

brooklyn: Ne, myslím to úplně vážně. Slyšel jsem tu desku tak sedmkrát a pořád se mi to moc líbí. Z mého pohledu seriózní a kvalitně udělaný pop (se skoro všemi plusy a jen málo mínusy tohohle žánru).

Je to asi hodně kontroverzní věc, buď tě nadchne (jako mě) nebo ji zatratíš (jako ty). Viz. kritiky na http://www.metacritic.com/music/artists ... heartbreak

Jen můj názor, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

upman
Vybavení

Příspěvek od upman »

synth_synth_synth_synth píše:zda se ze autotune je hodme v mode :-)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TNSBK8QV ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JEJeu7MK ... re=related[/youtube]

Atd..
Tak ten prvni me fakt dostal :)

2 Sasa: souhlas, velice kvalitni popik, prijemny na poslouchani.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Skoro me az dojalo, jak hezka hudba se da delat z jako "srackovych" zdroju... a rozhodne chci vyzkouset, ze neco lezerne "odzpivam" mozna i v jednom tonu do mikrofonu a pak to hrube naladim Melodynem... super napad

wire

Příspěvek od wire »

Cyril píše:Skoro me az dojalo, jak hezka hudba se da delat z jako "srackovych" zdroju... a rozhodne chci vyzkouset, ze neco lezerne "odzpivam" mozna i v jednom tonu do mikrofonu a pak to hrube naladim Melodynem... super napad
takhle ja delam vetsinu vokalu :D
a rikam tomu "styl" :D

Venti

Příspěvek od Venti »

Pre mna je to jeho uplny pokles... dosla mu inspiracia a zacal robit taketo... nazvem to slusne.. experimenty... sak to ako keby JM Jarre objavil rap a spravil rapovu platnu. Cim nechcem v ziadnom pripade z mojho uhla pohladu ponizovat ziadnu inu hudbu...
Kanye robil skvelu hudbu.. ale toto zabil. Mne to pripada jak keby mu z toho koksu a ostatnych sraciek preplo, pustil si staru Cher a objavil Autotune.
Ked Kanye a jeho hudba.. tak potom Alicia Keys a You Don't know my name.
Najhorsie ze magor dava autotune vsade na svoj hlas, ked sa objavi.. kazdy featuring, vsetko... debil :)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

Venti píše:Pre mna je to jeho uplny pokles... dosla mu inspiracia a zacal robit taketo... nazvem to slusne.. experimenty... sak to ako keby JM Jarre objavil rap a spravil rapovu platnu. Cim nechcem v ziadnom pripade z mojho uhla pohladu ponizovat ziadnu inu hudbu...
Kanye robil skvelu hudbu.. ale toto zabil. Mne to pripada jak keby mu z toho koksu a ostatnych sraciek preplo, pustil si staru Cher a objavil Autotune.
Ked Kanye a jeho hudba.. tak potom Alicia Keys a You Don't know my name.
Najhorsie ze magor dava autotune vsade na svoj hlas, ked sa objavi.. kazdy featuring, vsetko... debil :)
autotune beru jako estetickou figuru, kdyz se pouzije na efekt, ale presne jak rikas, tady je to pouzity pausalne. a navic - a to mi prijde fakt nestastny - je nekdy spatne nastaveny a dolazuje na noty, ktery neladi s toninou skladby. nevim, jak k tomu doslo, ale jako cloveku otevrenymu vsem experimentum mi to prijde jako minimalne nezabavny. :]

Odpovědět