Milan Princ Beránek

Kapely, projekty, alba, hudebníci...
Odpovědět
Greyhound90

Milan Princ Beránek

Příspěvek od Greyhound90 »

Má maličkost na novém albu Milana Prince. Milan toto CD vydává tento měsíc.

jammix

Re: Milan Princ Beránek

Příspěvek od jammix »

Dobrá haluz aj textová aj muzikálna. .. vypuste beránka za ním pak ovečku ... :D super.

vasek

Příspěvek od vasek »

Myslel jsem, že už jsme to tady docela dost probrali. Tohle má asi lepší zvuk, ale jinak nic nového...nebo?

Greyhound90

vasek: nová aranž, lepší zvuk.

vasek

Příspěvek od vasek »

Mně to zní jako demo dobré písně. Základ a podstata jsou fajn, ale provedení je bohužel slabší. Jakože zvukař to smíchal a zmasteroval dobře, ale zejména ty bicí zní hodně staře. Ale i tak celkově slušný a osvěžující.

Greyhound90

vasek: bicí zní hodně staře, protože, kdyby zněly nově, tak by to bylo v prdeli. To je jako bys poslouchal třeba Johna Mayalla blues, a tvrdil, že tam zní bicí staře. To je záměr. Ne že by bubeník neuměl hrát "moderně".

vasek

Příspěvek od vasek »

Bubeník? To jsou snad samply, ne?

Greyhound90

vasek: jistě, ale myslíš že by tam samploval "modernější" bicí? Byl to jeho záměr.

vasek

Příspěvek od vasek »

Takhle to vnímám : někde kolem roku 2000 začaly být k dispozici velký samplebanky bicích včetně room mikrofonů atd. Myslím, že hodně profi i hobby producentů (včetně mě) omámily nové možnosti a hodně se věci dělaly, že se v midi napsaly bicí jako kdyby to hrál živý bubeník a zvučilo se to těma bankama. Znělo to docela dobře, ale tak jakoby RÁDOBY živě, přičemž to bylo pořád strojový. Mám dojem, že celkově došlo k vystřízlivění a spíš se dneska "přiznává sampl" než aby se člověk hnal po přirozenosti (té se dá pomoct nahráním bicích přes midi, ale napsat myší je to problém). Takže tahle skladba mi hodně připomíná tuto dobu. Ono se to nezdá, ale už je to 25 let...
Tím nechci písničku shazovat, jen vysvětluju, jak to slyším já. Kdyby to slušně přebouchal bubeník, bylo by to o level výš...

Greyhound90

vasek: díky za vysvětlení. Nelze než souhlasit se vším co říkáš. Pochopitelně živý bubeník by to vytáhl jistě o nějaký level výš, o tom žádná. Prostě živé bicí nejdou nahradit. Ale Milan měl omezený rozpočet i když o to by tak ani nešlo, ale blížil se termín odevzdání. Ne že bychom neznali výborné profi bubeníky, které by to dali levou zadní, ale prostě tak.

xdudy

Příspěvek od xdudy »

Podle mně to zní tak jak to má znít - všichni se ženou za dokonalým moderním zvukem -a všechno už zní genericky stejně - tohle má svou atmosféru a ten zvuk se k tomu hodí.

Greyhound90

xdudy: Díky za podporu. Ano, vystihl jsi to naprosto přesně.

Odpovědět