Kvalitna kniha o hudobnej teorii
Kvalitna kniha o hudobnej teorii
O hudobnej teorii je mrte knih, avsak nie vsetky su prehladne a dobre napisane (sam nemam najlepsie spomienky na material ktory sme pouzivali v ZUS).
Preto mam otazku na par klasikov na tomto fore (hlavne Ivo, ale aj ktokolvek iny): aka kniha o hudobnej teorii v ceskom alebo slovenskom jazyku je kvalitna a prehladna?
diik
Preto mam otazku na par klasikov na tomto fore (hlavne Ivo, ale aj ktokolvek iny): aka kniha o hudobnej teorii v ceskom alebo slovenskom jazyku je kvalitna a prehladna?
diik
abc hudebni nauky - Zenkl
je kvalitna knizka, kde su velmi prehladnym sposobom napisane zaklady hudobnej teorie(aj vratane zakladov akustiky), velmi si knizku cenim
vyhoda su priklady a riesenie vzadu, ale pozor ! V tych rieseniach vzadu su chyby ! takze sa nedajte zmiest (ja mam tu knizku precitanu asi 3x a vsetky priklady vyriesene, takze viem o com pisem)
p.s. kofronovu ucebnicu harmonie moc nemusim ...
je kvalitna knizka, kde su velmi prehladnym sposobom napisane zaklady hudobnej teorie(aj vratane zakladov akustiky), velmi si knizku cenim
vyhoda su priklady a riesenie vzadu, ale pozor ! V tych rieseniach vzadu su chyby ! takze sa nedajte zmiest (ja mam tu knizku precitanu asi 3x a vsetky priklady vyriesene, takze viem o com pisem)
p.s. kofronovu ucebnicu harmonie moc nemusim ...
-Uplna nauka o harmonii /Otakar Šín - 1944/ - mam to prefotene od kamaratovej mamy-ucitelky zušky, tiez obcas prelistujem
-Encyklopedicky atlas hudby /Ulrich Michels - 2000, nakl. Lidove Noviny/ a neobvykle o akustike pojednava
-Akustika - jevy a souvislosti v hudebni teorii a praxi /Bohumil Geist, Muzikus/.
-Encyklopedicky atlas hudby /Ulrich Michels - 2000, nakl. Lidove Noviny/ a neobvykle o akustike pojednava
-Akustika - jevy a souvislosti v hudebni teorii a praxi /Bohumil Geist, Muzikus/.
knihy pro studium
ahoj dano,
souhlasim, co bylo uvedeno vyse. myslim ze kofron je pro zacatek idealni.
Pote take doporucuju: Zdenek Hula: Nauka o harmonii a taky vybornou Nauku o kontrapunktu (myslim, ze si zde clovek muze velmi pekne rozsirit melodicky potencial diky modum a vymanit se z naseho sablonoviteho dur-moll citeni
) + nauci se skladat fugu - coz je zaklad vseho, ze jo
) ahoj tom
souhlasim, co bylo uvedeno vyse. myslim ze kofron je pro zacatek idealni.
Pote take doporucuju: Zdenek Hula: Nauka o harmonii a taky vybornou Nauku o kontrapunktu (myslim, ze si zde clovek muze velmi pekne rozsirit melodicky potencial diky modum a vymanit se z naseho sablonoviteho dur-moll citeni

o formach doporucuji: Ratz E.: Einführung in die musikalische Formenlehre, 3
Wien 1973, Janeček K.: Hudební formy
Praha 1955 - o harmonii doporucuji: Janeček K.: Skladatelská práce v oblasti klasické harmonie, Praha 1973, de la Motte D.: Harmonielehre, 3
Leipzig 1981 - o kontrapunktu: Hůla Z.: Nauka o kontrapunktu, Praha 1985, Jeppesen, K.: Kontrapunkt. Lehrbuch der klassischen Vokalpolyphonie, 5 Leipzig 1971
Wien 1973, Janeček K.: Hudební formy
Praha 1955 - o harmonii doporucuji: Janeček K.: Skladatelská práce v oblasti klasické harmonie, Praha 1973, de la Motte D.: Harmonielehre, 3
Leipzig 1981 - o kontrapunktu: Hůla Z.: Nauka o kontrapunktu, Praha 1985, Jeppesen, K.: Kontrapunkt. Lehrbuch der klassischen Vokalpolyphonie, 5 Leipzig 1971
Re: Kvalitna kniha o hudobnej teorii
Také by Vás mohlo zajímat:
Václav Vlachý - Praxe zvukové techniky
Ondřej Urban - Instrumentář elektroakustického zvuku
Na českém trhu je knih z hudební tématikou stále málo. Určitě by byl zájem o konkrétní knihy, o takové, které popisují jak tvořit určitý hudební styl v DAW. Ten kdo ovládá angličtinu, tak není problém si objednat knihu v angl.jazyce a nastudovat si jak základy, tak i pokročilé hudební produkce pro různé hudební styly.
Václav Vlachý - Praxe zvukové techniky
Ondřej Urban - Instrumentář elektroakustického zvuku
Na českém trhu je knih z hudební tématikou stále málo. Určitě by byl zájem o konkrétní knihy, o takové, které popisují jak tvořit určitý hudební styl v DAW. Ten kdo ovládá angličtinu, tak není problém si objednat knihu v angl.jazyce a nastudovat si jak základy, tak i pokročilé hudební produkce pro různé hudební styly.
Zdravim, chcel by som sa opytat, ci mi viete poradit nejaku knihu o hudobnej teorii aj v slovenskom jazyku ? Na programovanie som si kupil knihu Ucebnice jazyka C v cestine a riadne ma vytrapila ..
ak sa mas striktne drzat slovenciny, tak sa vykasli na nejaku tvorivost a odbornejsie zamerane konicky. respektive zacni zakladnou pasivnou anglictinou, ktoru mas zmaknutu po 1 tyzdni kurzu a az potom sa pusti do dalsich cinnosti a to neber ako rypanie, ale ako uprimnu nalepsiu moznu radu...
a zmen si avatar, henten je fakt starsne zly ...
a zmen si avatar, henten je fakt starsne zly ...
mne sa celkom paci, necham si ho.
.. Chcel som len vediet ci je nieco aj v slovencine, ak nie je, nemam problem si kupit ceske vydanie. Tot vse, neviem co tu zbytocne filozofujes ..
.. Chcel som len vediet ci je nieco aj v slovencine, ak nie je, nemam problem si kupit ceske vydanie. Tot vse, neviem co tu zbytocne filozofujes ..
len tolko, ze ty tu mas zbytocnych otazok kvantum skrz cele forum a niekde som tam zachytil, ze mas problem s navodmi v angline... rob jak sam myslis, ze je najlepsie, ale avatara mas fakt blbeho, to je dalsi fakt.ejv píše:...neviem co tu zbytocne filozofujes ..
inak treti link google:
http://szus-dama.sk/wp-content/uploads/ ... teória.pdf
dufam, ze to neni piratcina, ak hej, ospravedlnujem sa a zmazte to.
http://szus-dama.sk/wp-content/uploads/ ... teória.pdf
dufam, ze to neni piratcina, ak hej, ospravedlnujem sa a zmazte to.
tak ejvovi to neva 

Doma mam nejake kytarove skoly od Mariana Marka, je to ve slovenstine. Neco ma i na svem webu:
http://www.marianguitar.com/index4_1.html
http://www.marianguitar.com/index4_1.html
diky za linky