Stan píše:Tak to nejsi jediny

Jinak co si muzes vyzkouset je prvne udelat hook. Tim myslim nejchytlavejsi cast (tam kde to vse jede a je to hlavni tema tvyho napadu (napr 16 stop cca 8 - 16 baru). Pak to cely zkopiruj na celou delku skladby.)
toto sa mne prave neosvedcilo.. kedysi som takto muziku robil a dost som to potom flakal, nerieisl som detaily, casto sa mi veci opakovali..
teraz to robim linearne.. proste tak ako sa skladba vyvija, ako postupne chodia napady... vnimam skladbu ako strukturu ktora sa postupne "objavuje", pribudaju prvky, casti, melodie, zvuky... proste vznika ppstupne - spravim intro, potom sa pridavaju veci, po kazdom prechode nejaka zmena - hlavne sa snazim nikde nic neriesit stylom "toto spravim provizorne a potom sa ktomu vratim" lebo viem ze uz by som sa nedonutil to doladit.. tak sa snazim aby stale priebezne to co mam uz hotove bol viacmenej final.. ked sa niekde zaseknem, strcim to do suflika a vratim sa k tomu trebars o rok

) Taketo nedokoncene veci vacsinou super funguju v obdobi ked clovek nema inspiraciu zacat s niecopim novym - prekvapivo vtedy stara nedokoncena vec cloveka nakopne...
dost ma posunulo to ze som uplne prestal riesit to mat vsetko v projekte co najvac realtime - napadne ma melodia, nahram ju do audio stopy v par variaciach, tocenie filtra a tak, a hotovo, ide sa dalej - kedze tym padom je potom uz tazsie sa vracat a nahravat to znovu keby som to chcel menit, dam si uz na prvy krat vzdy bacha aby som to mal tak aby som s tym bol spokojny

.. v podstate je to styl prace ako ked mas externe hw syntaky ale ja tak isto fungujem aj s pluginami - spravim melodiu, nastavim automatizacie, nahram vysledok do audio stopy a vyhodim plugin z projektu
znie to mozno uletene, ale mne prave toto pomaha neflahat veci tak ze na koniec uz nemusim nic dotahovat, pretoze ked sa dopracujem na poslednu miniti skladby, dokoncim ooutro - tak vsetko predtym je vlastne uz na 99% hotove.. potom si dam uz len tyzden - dva pauzu (medzitym to hodim na sc, fb aj sem na ezone nech mam feedback) a potom uz len dolazdim zvuk (comje hlavne ekvalizacia stop)