Rozdíl mezi Send a Insert

Harmonické postupy, rytmické grify,...
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Rozdíl mezi Send a Insert

Příspěvek od Tamango » 01 úno 2005 11:35

Aký je rozdiel medzi Sendom a Insertom?

Som strašná lama tak mi to niekto po lopate vysvetlite ...

dík ...

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 01 úno 2005 11:49

jo a dost velkej:

SEND, je od poslat... takze ty aniz bys prerusil sinal na savli posilas libovolne velky mnozstvi signalu do nejakyho efektu nebo na nejakou dalsi savli. Vetsinou se to pouziva na reverby, delaye, phasery, flangery, ale i na kompresi. Tyhle kompresi se rika paralelni komprese a je dobra tam, kde chces neco zahustit, ale pritom nechat spicky bejt.

INSERT je od "vlozit" a je to jako kdyz pred nebo za savli das kompresor eq nebo cokoli.

Uživatelský avatar
pm
Příspěvky: 267
Registrován: 04 čer 2002 15:19

Příspěvek od pm » 01 úno 2005 12:11

No treba u tech modulacnich efektu bych bral insert jako mnohem "standardnejsi" umisteni nez send.. protoze posilat vic veci do jednoho fejzru je podle me dosti specialni pripad a je skoda si tim zasirat aux..

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 01 úno 2005 13:03

No kdyz mas ~ nekonecno auxu.... tak... no ja to tak delam treba kvuli tomu, ze mam flanger>echo>verb na jednom FX kanalu. A poustim do toho ruzny veci... nevim, to me vyhovuje. A cistej flanger taky, ale send automatizuju...

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 01 úno 2005 14:19

matucha píše:jo a dost velkej:

SEND, je od poslat... takze ty aniz bys prerusil sinal na savli posilas libovolne velky mnozstvi signalu do nejakyho efektu nebo na nejakou dalsi savli. Vetsinou se to pouziva na reverby, delaye, phasery, flangery, ale i na kompresi. Tyhle kompresi se rika paralelni komprese a je dobra tam, kde chces neco zahustit, ale pritom nechat spicky bejt.

INSERT je od "vlozit" a je to jako kdyz pred nebo za savli das kompresor eq nebo cokoli.
No konečne v tom mám jasno (aspoň si myslím). Ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. Doma vyskúšam rozdiely ...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 01 úno 2005 22:57

tamango : este by som dodal jednu vec .. tyka sa jak HW efektov a mixu , tak aj softwarovych efektov a softwarovej mixaze .. jeden SEND z kazdeho kanalu posiela signal do jedneho efektu .. cize staci mat 1 efekt a pouzijes ho na viacej kanalov .. INSERT sa vklada do jedneho kanalu .. Cize ked ho chces mat na viacerych kanaloch , musis aj tolko efektov pouzit .. pri hardwari ich musis mat fyzicky .. Pri softwari musis tolko efektov zapnut , cize to zozerie n krat viac procesoru , ako jeden efekt ..

Uživatelský avatar
Pavel Vantuch
Příspěvky: 1278
Registrován: 23 úno 2003 12:07

Příspěvek od Pavel Vantuch » 02 úno 2005 08:41

Nehlede na to, ze SEND jde v pripade nedostatku AUXu pouzit i jako monitorova cesta (treba na podiu), coz s INSERTem nejde

Uživatelský avatar
safa
Profesionál
Příspěvky: 2851
Registrován: 12 říj 2003 18:37

chor

Příspěvek od safa » 02 úno 2005 12:58

pm píše:No treba u tech modulacnich efektu bych bral insert jako mnohem "standardnejsi" umisteni nez send.. protoze posilat vic veci do jednoho fejzru je podle me dosti specialni pripad a je skoda si tim zasirat aux..
... mmno u phaseru jo ale treba chorus si davam do AUXu a pouzivam ho na vic veci, treba chorusim stejnym chorisem jak kytary tak treba trochu sbory.
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

Odpovědět