Arturia Drumbrute ?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od markuc » 02 srp 2017 12:43

Tahle krabice nějak prošuměla kolem audiozone bez většího povšimnutí, má to někdo ? Jak to funguje ?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od dendy » 02 srp 2017 12:58

ale ba ... tusim a-tom-x niekde na nu nadaval :-D

edit: tu klavesy/nove-analogove-syntezatory-t189 ... 28#p386628

vidim z nedostatocne sledujes diskusie s countrymentalmanom :)

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od markuc » 02 srp 2017 13:07

No jo, já myslel někoho, kdo to fakt má, před atomovými nároky neobstojí skoro nic a navíc, pokud to chápu správně, koukal jen na nějaký video ..

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od markuc » 02 srp 2017 13:30

... ale jinak pravda, diskuze s CMM fakt moc nesleduju, něco mi na tom jakoby nesedí .. :D

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od biscuit » 03 srp 2017 00:50

-
Naposledy upravil(a) biscuit dne 04 srp 2017 22:09, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od dendy » 03 srp 2017 07:58

je to treba .. napriklad na DAWless jamming... na livku ked sa chces vyhnut kompu/tabletu ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od biscuit » 03 srp 2017 14:44

-
Naposledy upravil(a) biscuit dne 04 srp 2017 22:09, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od markuc » 03 srp 2017 15:26

Tak má to někdo ?

Uživatelský avatar
markuc
Příspěvky: 645
Registrován: 02 led 2007 04:44
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od markuc » 04 srp 2017 18:28

Takže azone klasika, nikdo to nemá, ale všichni vědí, že to nehraje dobře .. aneb obrať se s důvěrou na komunitu :D

Uživatelský avatar
cmm
Příspěvky: 9
Registrován: 14 srp 2017 14:41

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od cmm » 14 srp 2017 15:10

Ahoj markuc, a všichni, koho zajímá můj subjektivní pohled: měl jsem TR-09 i Drumbrute, proti midi krámům s PCM ala samohrajky všeho typu a automaty Boss DR nebo Alesis SR je to pochopitelně oboje zvukově o level výše. Asi jako pure analog synt vs PCM imitace syntu. Zkrátka nebe a dudy zejména na live eventy :lol:

Co se týče Drumbrut a TR09, oboje má solidní a užitečné možnosti i rozsahy nastavení parametrů, přesně tak akorát user memory i audio outů pro pohodlnou práci, oboje je velice user friendly, na rozdíl např. od Elektron..

Bohužel TR-09 je tak chatrná, že si nedokážu představit dlouhodobější tahání 2-3x týdně s kapelou live, i když má naprosto pevný, razantní, průrazný a čitelný zvuk, zatímco Drumbrute je mechanicky OK, s desksaverem i na tahání v pohodě, ale podle mne nemá tak čitelný a razantní zvuk jako TR-09, spíš o něco málo zastřenější, nebo menší attack, při zkouškách v live ansámblech s TR-09 nikdo neujel z rytmu, 1:1 srovnatelné s živým bicmenem. S Drumbrute už to bylo tak na 85% přesnosti, spíše je tedy vhodnější do DJ setupů se sequencery, než jako automat do kapely. Drumbrute nemá ani zvuk 808 ani 909, spíš taková podivná kombinace mezi tím, TR-09 má naprosto neutrální zvuky co se hodí na všechno, jazz, latinu, pop, rock, electro, dance taky. Škoda toho mizernýho a mini provedení, jinak bych si to nechal. Ale jezdit na kšefty se strachem, zda jsem u toho nevylomil konektor nebo čudl, to už nedèlám, màm radēji a všem doporuçuju radéji vše na jistotu a poctivé stage provedení se 100% spolehlivostí. Možnà si ale nechám aspoñ na domácí jamy novou TR-08, pokud bude mít zvuk v kvalitě 09, bude to bomba, i když ménè univerzàlní zvukovē.

monoque
Příspěvky: 598
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od monoque » 15 srp 2017 13:16

TR-09 na jazz, latinu?

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12699
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od dendy » 15 srp 2017 13:22

monoque: ved to je zase countrymentalman .. ze to vobec citas, tie blbosti :)))

edit: sakra ten posledny odsek to uz je fakt naklad .. to vyze ako keby to len generoval nejaky nahodny generator slov :)))))

Uživatelský avatar
cmm
Příspěvky: 9
Registrován: 14 srp 2017 14:41

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od cmm » 15 srp 2017 13:48

Monoque: ano, na jazz a latin je TR-09, i Drumbrute skutečně ok. Nacvakal jsem do toho všechny jazz a latin patterny podle 606, 909, CR78 a Korgu55 a znělo vše použitelně. TR09 má daleko méně takového toho typického dance charakteru původní 909, zní jakoby uhlazeněji, má kratší attack - špičky tónu, takže jak jsem napsal, stejně jako Drumbrute jsou to spíše univerzální standalone rhytmery. Což pro široké využití napříč žánry asi i je obchodní záměr výrobce, prodat toho co nejvíc..

Apropo Dendyho bláboly taky nemusíš čítat, evidentně Drumbrute ani 09 tak důkldně jako já netestoval
, navyše k nim nepíše nic konkrétního , já ano, z praxe..

monoque
Příspěvky: 598
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od monoque » 15 srp 2017 14:12

No ja oboji taky testoval pomerne dlouho. Ale tohle urcite nebyl ucel vyrobce, kor ambice prodat toho vic,to je nesmysl:-) zni to jinak, pac je to emulace(TR-09),...na jazz/latino fakt ne...Drumbrute je klasicka Arturia, neurazi, ale nenadchne, takovy nejaky...ale fyzicky je to pekne zpracovany...Odpovida to cene. Elektron ani Tempest, nebo neaky Eurorack moduly to neni a nebude...

monoque
Příspěvky: 598
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: Arturia Drumbrute ?

Příspěvek od monoque » 15 srp 2017 18:38

dendy píše:
15 srp 2017 13:22
monoque: ved to je zase countrymentalman .. ze to vobec citas, tie blbosti :)))

edit: sakra ten posledny odsek to uz je fakt naklad .. to vyze ako keby to len generoval nejaky nahodny generator slov :)))))
Ajo...ja sem vuul...:-)

Odpovědět