Axiom 25 FL8

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Axiom 25 FL8

Příspěvek od Rozy » 22 říj 2008 08:51

Zdravím lidi, chtěl bych používat axiom 25 ve fruity loops, manuál mám anglickej klasika, ale hodně v tom tápu je to kurna odborný ani nevím co ty funkce znamenaj co sou tam popsaný. Chtěl bych se zeptat na asi banální věc, jak přidávám funkce v určitým programu těm např. otočným knobům, nebo padům. (na padách je vždycky automaticky zvuk kterej načtu do midi, ale ta oktáva na nich je hodně dole), jináč klávesy sou very good. Díkec za radu

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 09:02

vo fruity loops je to ta najjednoduchsia vec na svete, kliknes pravou mysou na cudlik vo FL, ktory chces ovladat, z menu vyberies "link to controler" a pokrutis na axiome knoflikom ktory chces pouzit, to je cele.

pokial chces stale pouzivat rovnake nastavenie, namapuj si cudliky v prazdnom projekte a ten si uloz a pouzivaj na vytvorenie novej skladby. tie nastavenia sa totiz ukladaju do projektu, nie do programu samotneho

Uživatelský avatar
Pastor
Příspěvky: 62
Registrován: 05 led 2005 12:34

Příspěvek od Pastor » 22 říj 2008 09:22

Zdar Rozy,manual v cestine najdes tady http://disk.cz/ ,dej vyhledat Axiom.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 09:37

na pracu s FL nepotrebujes manual k axiomu, pac FL je jedno co axiom vysiela. manual potrebujes len ku programom ktore nevedia midi learn a takych je uz dnes malo

Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Příspěvek od Rozy » 22 říj 2008 13:06

Díkec všem , manuál už sem stáhl akorát nejde tisknout je to chráněný, tak to musím luštit z obrazovky, ale zas tak neva. Už sem zkousil přiřazovat otočným knobům fce (např.hlasitost, pan,), ale co nejde je přímo že bych si vybral ten vzuk jeden a dal si ho na pad 1, další na pad 2, např. Prostě mě pady nejdou přiřazovat ke zvukům, nebo spíš ve fl8 není volba link to contoler přímo u zvuků, nevím jestli to jde teda nějak jinak ještě. Díkec za nápady

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 13:37

na pady pouzi generator FPC, ten je presne na to. kazdy pad vo FPC sa spusta nejakou notou a kazdy pad na axiome vysiela nejaku notu. vbehni do FPC, klikni v nom na prislusny "pad" a v pravej hornej casti je v okienku nota, ktora ho spusta, poklikom na to okienko sa otvori menu a v nom je uplne vlavo hore learn hit, to navol a stlac pad na axiome. tak si osetris vsetky pady a mozes ladovat sample. do fpc si mozes natiahnut lubovolne wavy, nemusia to byt bicie, mozu to byt aj nejake loopy alebo frazy. mas pritom k dispozicii absurdnych 128 dynamickych layerov, ktore mozes naplnit roznymi samplami a tymi supatkami v pravej casti nastavit dynamicky rozsah pre kazdy layer

Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Příspěvek od Rozy » 22 říj 2008 20:25

Díkec moc už sem to vyzkoušel a po sto letech testování to docela chápu :D tak ted bych se chtěl zeptat jak se v tom nahrává, když dám rec jak dávám (jak když nahrávám přes midi a ukazuje to tu křivku v paternu), tak to nic nenahrálo i když mám ten FPC drum machine v liste klasicky v paternu. A jeste bych se chtel zeptat jak se nastavuje když chcu po úhoze do padu aby klávesa hrála tak dlouho dokud pad držím nebo jen tuknu a zahrála celej zvuk. Doufám že sem to srozumitelně vysvětlil teda :wink: Opět děkuji za brzkou odpověď :idea:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 22 říj 2008 21:19

ono to musi nahrat normalne midi noty predsa... mas aktivovane nahravanie score? prava mys na tlacitko record, vybehne menu kde volis co vsetko chces nahravat (score, audio, automation)
k druhej otazke, musis vo FPC aktivovat obalku (ADSR) to je v menu pre nastavenie padu ten tmavosedy cajk vpravo dole, je tam take zafajkavatko vedla cudlikov ADSR, to treba zafajknut. ADSR cudliky nefunguju, to je taky srandovny bug vo FL, funguju ale body na tej krivecke nad tym, tie ide tahat mysou. knofliky ide ale mapovat, vtedy mrchy funguju. ak chces aby zvuk zmizol hned po pusteni padu, musis dat release na nulu. hlasitost pri drzanej klavese urcuje parameter sustain, attack a decay su zrejme z grafickeho zobrazenia

mONOGRAm
Příspěvky: 993
Registrován: 16 úno 2005 16:42

Příspěvek od mONOGRAm » 23 říj 2008 13:09

kexik: nemyslel on skor "one shot" a "note on" na spustanie samplu?

Rozy
Příspěvky: 15
Registrován: 02 říj 2008 14:05

Příspěvek od Rozy » 23 říj 2008 22:00

Tak to jde rychle učím se docela dobře to vypadá :twisted: nahrávání FPC už mě valí, odezvy a průběh zvuku kláves si podle toho grafu taky umím nastavit a nastavit klávesu dle délky podržení nebo nepodržení taky zvládám. Tak bych opět měl další otázečku, když mám nahranou smyčku v EDISONU nebo co to tam na nahrávaní, jak ju použiju přímo do playlistu nejlíp? (nevím jestli to dělám správně ale dostal sem ju do paternu kde sem musel srovnat BPM přesně na tu smyčku aby to sedělo a pak sem to tam dal jako ten patern - akorát mě přijde složitý tam dávat patern a ten vychtávat časově dle BPM aby to sedělo na délku když už stejnak ví jak to bude dlouhý přece, prostě jestli to tam nějak nejde dát líp?) Díkec opět :roll:

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 23 říj 2008 23:08

no, ja nenahravam cez edisona, ale rovno do playlistu. slucku v edisone musis najskor ulozit dakam na disk a potom otvorit v audioclip generatore, to je strasna otrava tak robit. nauc sa nahravat rovno do playlistu, ale sorry to je postup na pol strany, to si nacitaj z manualu. klucom je vyrobit si "nahravaciu" sablu v mixeri v ktorej aktivujes prislusny vstup (alebo niekolko sabiel ak chces nahrat viac stop sucasne), potom kliknes na ikonku diskety na spodu sable, otvori sa dialog pre ulozenie suboru (kam chces stopu nahrat a ako sa bude volat). potom si oznacis lokatormi miesto kam chces nahravat a ides. hore na liste je take zafajkavatko ktorer aktivuje loop recording, co je mod, kde nahravanie olokatorovanej casti bezi donekonecna a nahrate audia sa automaticky pomenovavaju a ukladaju do zamutovanych audioclip generatorov. potom mozes vyberat dobre tejky alebo ich vrstvit ci prestrihavat

Odpovědět