Behringer vc340 + fl studio

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
mcelectro
Příspěvky: 2
Registrován: 19 srp 2021 15:40
Vybavení

Behringer vc340 + fl studio

Příspěvek od mcelectro »

Zdravím všechny, jsem tu nový, a mám takový dotaz, pořídil jsem si analogový vocoder Behringer vc340
a problém je ten, že moje karta presonus 96 nemá dostatek vstupů a výstupů, tak mám v plánu dokoupit Behringer UMC404HD.
Jsem naprostý amatér co se týče hardware, i přesto, že tvořim hudbu už více jak 15let ve stylu freestyle 80s, eurodance a oldschool electro.

Stále si nevím rady, jak lze propojit Behringer vc 340 (analog) se zvukovkou a PC, popřípadě jaké všechny kabely a zvukovku potřebuji k zprovoznění vocoderu do FL Studia.
Jde mi o to, že mám připravené existující vokály přímo v FLku a zároveň mám připravené i noty pro melodizaci hlasu, a netuším jak pak tedy nastavit abych nemusel naživo používat klaviaturu behringeru ale jen si to naklikával přímo v FL. Dalo by se říct, že chci Behringer vocoder využít místo Vocodexu.


Jsem už celkem zoufalý, stačila by rada jaké kabely si pořídit, a jaké vstupy či výstupy bych měl jak obsadit.
Jsem už celkem zoufalý a doufám, že jsem téma dal do správné kategorie.
Všem moc děkuji předem za trpělivost a děkuji předem za případné odpovědi.

Děkuji vám

s pozdravem Roman

biscuit
Příspěvky: 10635
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Behringer vc340 + fl studio

Příspěvek od biscuit »

romane, víš jak vocoder funguje?
vždycky moduluješ jeden zdroj jiným zdrojem zvuku. v tom nejobyčejnějším případě ti jeden zvuk vyrábí přímo tahle věc po stisknutí klávesy (carrier) a moduluje zvuk, který přichází do mikrofonního vstupu (modulator). k tomu abys udělal co popisuješ musíš tedy dostat nahraný vokál do vstupu nástroje a poslat do něj zároveň midi noty, aby se choval, jako když mačkáš klávesy. budeš muset poreferovat s manuálem, jestli modulator může být kromě mikrofonního vstupu i ext synth in, nebo jestli ext synth in slouží naopak pro externí carrier signál...

mcelectro
Příspěvky: 2
Registrován: 19 srp 2021 15:40
Vybavení

Re: Behringer vc340 + fl studio

Příspěvek od mcelectro »

Ahoj, dlouho jsem tu nebyl, samozřejmě, že vím jak funguje, v FLku jsem vždy ho uměl nějak nastavit, to je ok, ale to byl všechno software. Nyní už mám všechno zapojené a sehnal jsem i jinou zvukovku "scarlett 18i20" midi už mi v FL funguje, takže melodii hlasu si mohu předklikat podle nápadu. Ovšem stále netuším jak nastavit v FL midi, pokud chci použít existující vokál.
Vstup na mikrofon, který je na vocoderu, tak jsem použil nástrojový kabel a ten vede do scarlettu do třetího výstupu, 1-2 = monitory. Akorát nevim jak to nastavit v FLku v MIDI nastavení. Protože nikde není tutorial přímo na tento způsob propojení vocoderu. Máš popřípadě FB nebo jestli je někdo kdo umí přímo v FLku, přes to dělám většinu produkce a v jiném programu by to byla pro mě přítěž. Jinak svatý software, co se týče nastavení, ale snad se to povede, už se s tim plácám dlouho. Naživot nahrávat mohu, ale na existující vokál ne a ne nastavit. Díky

hzsrtnn
Příspěvky: 191
Registrován: 28 úno 2020 21:50

Re: Behringer vc340 + fl studio

Příspěvek od hzsrtnn »

ahoj,
nahraty vokal posles do mic in na vocoderi (naroutujes si tu stopu s vokalom nanejaky iny output ako hlavny) a midi noty posles bud cez usb midi alebo do usb in vocodera.

Odpovědět