CME U-Key

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Razorator
Příspěvky: 12
Registrován: 08 zář 2010 17:04

CME U-Key

Příspěvek od Razorator » 18 zář 2010 17:18

Dobrý den , chci se zeptat jestli když si zakoupím ten to midi keyboard,tak jestli to jen připojim do repro / sluchátek a mlžu hrát... myslím tím jestli to má nějaké zvuky už v sobě.... dočetl jsem se , že to mám zvukový modul ... ale o zvukách nikde nic neříkají tak pls.... Děkuji za rychlou zprávu :cry:
http://kytary.cz/cme-u-key-blue/HN099589/

Uživatelský avatar
mario.severin
Příspěvky: 127
Registrován: 02 úno 2007 15:08

Re: CME U-Key

Příspěvek od mario.severin » 18 zář 2010 18:15

Kytary.cz říká:
"Výběr z různých druhů etnické hudby"

Audiotek říká:
"• Vestavěný vysoce kvalitní zvukový modul mobilního telefonu"

Tak si vyber... :D

Razorator
Příspěvky: 12
Registrován: 08 zář 2010 17:04

Re: CME U-Key

Příspěvek od Razorator » 18 zář 2010 19:39

njn...ale mě se jen jedná o to jestli tam budu mít nějaké zvuky v tom piáně??

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 12:50

Re: CME U-Key

Příspěvek od Sonority » 19 zář 2010 04:00

mam to doma. nejaky zvuky to ma. Neco co ma pripominat klavir, pak nejaky pipani a tak. Pak nejaky bici smycky a zespodu dva repráčky. zapnes a hrajes. Jak normalni samohrajky. Ale diru do sveta s tim asi neudelas.

Razorator
Příspěvky: 12
Registrován: 08 zář 2010 17:04

Re: CME U-Key

Příspěvek od Razorator » 19 zář 2010 11:13

a pls kolik to má tak přibližně zvuků? Já to budu mít jen jakoby na přenášení ,když hraje se skupinou,jinak na velký hraní mám něco lepšího ( Yamaha -PSr 1100 ) ....jen se mi jedná abych k tomu nemusel nosit pc /nb a jestli tam bude nějaký synt.zvuk..??

Sonority
Příspěvky: 209
Registrován: 06 led 2005 12:50

Re: CME U-Key

Příspěvek od Sonority » 20 zář 2010 00:51

128 celkem. v manualu jsou i popsany jmenem. Jsou tu vychytavky jako violin, violin 2, harpsichord, kalimba, tenor sax, banjo, xylophone, santur, pad 1, pad 2..... Lead 1, lead 2... a tak dal. nezni to ani z tech repracku kdovijak spatne. Ale sou to proste zvuky, ktery uz urcite nekoho napadlo pouzit v hudbe.

Razorator
Příspěvky: 12
Registrován: 08 zář 2010 17:04

Re: CME U-Key

Příspěvek od Razorator » 20 zář 2010 22:03

Děkuji za vyčerpávající odpověď a ještě bych se chtěl zeptat , jaké jsou rozdíly mezi verzí 1 a 2??

Razorator
Příspěvky: 12
Registrován: 08 zář 2010 17:04

Re: CME U-Key

Příspěvek od Razorator » 20 zář 2010 22:04

Sonority píše:mam to doma. nejaky zvuky to ma. Neco co ma pripominat klavir, pak nejaky pipani a tak. Pak nejaky bici smycky a zespodu dva repráčky. zapnes a hrajes. Jak normalni samohrajky. Ale diru do sveta s tim asi neudelas.
A pls jak už ho máš tak dlouho ?

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: CME U-Key

Příspěvek od TAP » 07 úno 2016 19:44

Pořídil jsem si tyto klávesky. Pro moje potřeby jsou skvělé. Ve win 10 mi ale nekomunikují s u_brain. Nemáte na to řešení? Než si vytvořím comp s XPčkama, radši bych to zkusil podobrém

EDIT: Téměř přesně po roce jsem se přiměl to vyzkoušet na XPčkách :-) - Funguje to!!!

Uživatelský avatar
TAP
Příspěvky: 448
Registrován: 20 črc 2004 10:04

Re: CME U-Key

Příspěvek od TAP » 12 úno 2017 23:53

Celé to začalo mým "hračičkovstvím"
ale vidím, že MIDI nerozumím tak jak jsem si myslel.

Do U-key je možné poslat midi soubor ve kterém je pomocí midi markerů označeno osum loopů, které se po zmáčknutí jednoho z osmi padů přehrávají.
Když tam pošlu soubory, které jsem stáhl z webu CME, http://www.cme-pro.com/proline/styledemo.ziptak to pěkně funguje, ale když zkusím vytvořit vlastní za dodržení pravidel, které určují http://www.cme-pro.com/proline/the_rule ... 06-021.zip tak to zahraje pouze první loop a pak nic.

Snažím se o to s reaperem a mám dojem, že reaper ani v seznamu eventů nezobrazuje všechno. Třeba event tempo nebo time signature se v něm nezobrazí. (že tam jsou vím z midiQuickFix )http://midiquickfix.sourceforge.net/

dotaz 1. Neví někdo ze zkušených MIDIstů kde by mohla být chyba?
dotaz2. Nemůžete mi poradit MIDI editor, který prostě zobrazí a umožní editovat veškerá MIDI data? (když už to teda REAPER neumí)

P.S. Proč to dělám? Kvůli pár taktům nějaké "srandičky" nemá cenu brát a zapojovat na akci počítač. Tohle by mohl být takový jednoduchý sekvencér a s mým zvukovým modulem by to mohlo hrát pěkně.

KDYBY TO FUNGOVALO.
EDIT: Vyřešeno. Skutečně to chtělo MIDI editor, který nic nepřidává, neubírá ani nemodifikuje, ani neposunuje. Vyzkoušel jsem jich z netu asi sedm.
Vítěz je tento http://openmidiproject.osdn.jp/Sekaiju_en.html (v *.ini doporučuju přepnout z japonštiny na angličtinu :-) )

Odpovědět