CME UF5 mLAN

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

CME UF5 mLAN

Příspěvek od sparX » 18 led 2006 09:51

<img class="imgnews" src="http://www.disk.cz/disk/img/OBRAZKY-WEB ... n_9090.JPG">

Máte někdo ? Znáte někdo ? UF5 mLAN
( MIDI (UF5) + AUDIO (UF400e) = UF5 mLAN )

Resp třeba i odděleně , hlavně mě zajímá ta audio část ....


Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 18 led 2006 11:38

ten isty audio codec je v gine3g...

Uživatelský avatar
komor
Příspěvky: 112
Registrován: 09 dub 2004 13:06

Příspěvek od komor » 18 led 2006 12:45

ja mam uf5 bez mlan, jako masterkeyboard mi to vyhovuje, ale jako midikontroler to trochu kulha, maj problemy s ovladacema, ale ted vypustili verzi 1.5 a maj ted i editor midi zprav, jeste sem se k tomu nedostal to vyzkouset, co se zlepsilo.

prvni kusy mely nektery vadnej rom chip, ale da se od nich nechat poslat a vymenit.

jinak ta zvukovka by mela bejt odvozena od terratec phrase....

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 18 led 2006 12:54

Pánové díky díky :wink:

komor : právě z ovladačů mám docela velkej strach . Tak to testní :wink: Dík

Hodně se mi líbí , že to má S/PDIF a dva sluchátkové výstupy .. to je super .

Uživatelský avatar
komor
Příspěvky: 112
Registrován: 09 dub 2004 13:06

Příspěvek od komor » 18 led 2006 13:11

sparx: ja sem s ovladacema pod win2000 problem nemel, ale na xp se mi obcas objevovaly tzv. hanging notes, tzn. zacly mi hrat noty pres sebe a chaoticky i pri zastaveni prehravani v sx3. po reinstalaci systemu se mi to uz neobjevuje 8-).na diskusnim foru cme jsou vsechny problemy popsany a zaroven postupy pro odstraneni, i template pro cubase, sonar, reason atd.

super sou ty remote control cudle na ovladani play, stop, rwd, ffd....

ale sou lidi ktery na to nadavaj a vracej to.....tak nevim.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 23 led 2006 17:24

Taky mam UF5, bez audio karty.
Jsem celkem spokojen, ale hodne lidi na foru CME nadava na usb drivery a radsi keyboard pripojujou pres midi. Me to obcas taky zablbne, pustim cubase a klavesy delaj jako ze nejsou pripojeny.
Nekomu by mozna mohlo vadit ze jsou docela tuhy klapky a ze maj minimalni moznosti programovani (zadny user presety).

Se zvukovkou bych je rozhodne nekupoval, ta firma je evidentne jeste dosti nezkusena a obaval bych se predevsim problemu s driverama.

Uživatelský avatar
sparX
Příspěvky: 328
Registrován: 21 kvě 2003 08:52

Příspěvek od sparX » 24 led 2006 09:54

Vuid píše:Se zvukovkou bych je rozhodne nekupoval, ta firma je evidentne jeste dosti nezkusena a obaval bych se predevsim problemu s driverama.
Ano Ano , souhlasím , bez pořádného driveru do toho určitě nejdu …
Mám ted Ozone od M-Audio .... updatoval jsem si driver na nejnovější verzi ( updatovanou pro používání s M-Powered ) a je to báseň ....

OFF : pokud má někdo Ozone doporučuju určitě updatovat . Panel zůstal stejnej , ale subjektivně mám pocit mnohem větší stability a snad i lepšího zvuku ... zajímavé je , že se driver v systému hlásí - NE - jako "Ozone" ...ale jako "M-Audio USB driver" ....

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 12 srp 2006 11:59

Malá dynamika kláves. Stačí do toho drnknout a hned jste na 127.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 12 srp 2006 16:47

Poklop píše:Malá dynamika kláves. Stačí do toho drnknout a hned jste na 127.
? Ja mam uplne opacnej pocit....jakou mas verzi UF?
Na mych UF5 mam nastavenou velocity curve "co nejostreji", a 127 tam dostanu jen kdyz do toho dost busim.
Horsi je to s cernejma klapkama, jak jsem rikal maj dost malej zdvih takze se to tezko odhaduje.
Nastesti nejsem zadnej klavesak tak mi ta gumova klavesnice nevadi:)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 12 srp 2006 17:22

? Ja mam uplne opacnej pocit....jakou mas verzi UF?
Tak to je teda záhada. Já sice nejsem klávesovej virtuóz, ale když nejsem schopnej hrát 10 sekund klidně a pak 10s na max a při tom klidnym (rozuměj low velocity) mi každá 3nota "ujede" na hodnoty 120-127, tak mi to dost vadí. Možná je to moje neschopnost, ale například muj starej keyboard Yamaha AN1x je z tohohle pohledu naprosto ok. Samozřejmě, že do toho musíš bušit, když chceš max velocity, ale u tohohle UF6 stačí zvrknout prstem. Prostě je umění zahrát to tak jemně, aby nějaká z not neulítla do maxima. Křivky tomu ale nepomůžou, protože ony jen mění chování mezi minimem a maximem, ale NEPOSOUVAJ maximum vejš, takže to nic neřeší. Pouze to způsobí, že hraju low velocity a nic neslyšim :-) Pak jen mírně přitlačím a jsem na max.

Je to záhada, třeba se to liší kus od kusu ?!

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Příspěvek od Vuid » 12 srp 2006 21:17

Poklop:
Tak jsem si zkusil zahrat klidne, coz normalne vubec nedelam a musim uznat ze to fakt moc nejde (na jakoukoli velocity curve).
Proste tam obcas skoci vysoka hodnota velocity presne jak pises. Zvlast u cernejch klapek je to hodne spatny.
Takze muj predchozi prispevek ber jako prispevek totalniho neklavesaka kterymu jsi prave odhalil dalsi slabinu CME-UF5.
Sypu si popel na hlavu a o klavesach uz nic nepisu:)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 13 srp 2006 10:38

Tak jsem si zkusil zahrat klidne, coz normalne vubec nedelam a musim uznat ze to fakt moc nejde
Dík, žes to zkusil, alespoň je to potvrzený alespoň to ostatní budou brát vážně. Nicméně, elektronikům to podle mě zas tolik nevadí. Většinou se tam tak moc dynamicky nahraje nebo se to dělá křivkou v sekvenceru. Suma sumárum jsou UF fakt pěkný a nebejt tý dynamiky tak je beru.

Odpovědět