CME UF6 - ovládácí tlačítka sekvenceru - FL Studio

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
Odpovědět
Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

CME UF6 - ovládácí tlačítka sekvenceru - FL Studio

Příspěvek od Jindy2 » 07 kvě 2008 17:22

Zdravím,

koupil jsem si právě CME UF6 a jsem s nimi velmi spokojen, za ty doprodejové peníze.
Je ale (známý) problém, že ve FL Studio nefungují tlačítka stop, play a record. Já právě tyto tři docela využiji, ostatní jsou mi jedno (ty nejdou taky, celá tahle sekce). Mělo by na to být nějaké řešení, protože FL Studio nějak nechápe ty příkazy, co dostává (třeba v Cubase to asi jde, ale já potřebuji aby to šlo ve FL Studio).
Nevím ale sám řešení, postup z ofic. angl. fóra nechápu.

Poradíte prosím?

Shodan
Příspěvky: 620
Registrován: 20 pro 2006 22:33

Příspěvek od Shodan » 07 kvě 2008 17:26

Mě to nejde ani v Cubase. Měl jsem potíže s USB driverem, tak jsem to připojil přes MIDI a po tom ten transport control nechodí vůbec. Hoď link na ten postup na fóru, omrknu to...
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 07 kvě 2008 17:43

http://www.cme-pro.com/forum/viewthread ... a=page%3D1

no a pro Cubase jsem někde viděl snad nějakej template preset...možná, že tam by to bylo jednodušší rozchodit...

jinak všechno funguje ok, a to, co jsem od toho čekal, to splnilo na max...za 5500 taková (fungl nová se zárukou) pětioktávová hliníková kráva, to je skoro zadarmo :)

hubert
Příspěvky: 1298
Registrován: 13 lis 2002 13:12

Příspěvek od hubert » 07 kvě 2008 18:14

Prikazy Transport sekcie to vysiela vylucne do USB...takze cez MIDI OUT to nepojde....a su to standartne MMC prikazy takze ak ich program pozna a podporuje tak tam nieje ziaden problem...ako je na tom FL to netusim.

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 11 kvě 2008 23:59

no, objevil jsem další menší problém, ale ten jsem si úspěšně opravil sám - 8 knobů bylo nastavených tak, že fungovaly jenom čtyři, ty ostatní byly duplicitní, tedy 1 knob fungoval na stejném kanálu, jako pátý a tak dále...ale v pohodě, přes UF Editor jsem to přenastavil a jede to jak má...

ale ta tlačítka na ovládání sekvenceru se mi zatím nepodařilo přenastavit....prý je to kvůli tomu, že když do Fruity dělali podporu pro UF Omnipotent Masterkeyboardy, tak dostali od CME nějaké specifikace...jenže potom, co to do Fruity integrovali, to v CME změnili a proto to teď nejde...

tady je jeden z návodů, ale je na UF80, takže to asi nebude fungovat na můj...přes ten UF Editor nevím, jak to mám nastavit, protože tam mi to dovolí poslat do keyboardu nové nastavení faderů a knobů, na ty ostatní věci jsem nepřišel....
________
Follow these steps in order to use the transport buttons to operate the FL Studio transport panel buttons.
For all I know, this solution will work with the UF (50/60/70/80) series. I've only tested it with the UF-80 (works with WIDI).
(And yes, I know someone out there already figured this out, but this is for those who couldn't get it to work)

1. On the UF-80 Keyboard you must assign new CC# for the sequence remote.
Here are the CC#'s that you must use:
CC73: RTZ
CC74: REW
CC75: FF
CC72: REC
CC76: STOP
CC77: PLAY

To apply these new #'s, press [SHIFT] (problém, to tu vůbec nevidim) below your display panel, and press D#1 [Assign Controller] on your keyboard.
Next, press the transport button you are going assign the new CC# and press [Enter].
Now using the data dial, change the CC# that corresponds to the transport button you are applying on.
Finally, set the channel (default: 1) and press [Enter].

2. Repeat Step 1 for all of the buttons.

3. Now all we have to do is make a quick configuration in FL Studio. Very Happy

Open FL Studio.
Press F8 (shortcut to MIDI settings) on your computer keyboard.
-or manually-
On the top menu bar, go into [Options] and select [MIDI settings].
In the MIDI input box, highlight 'USB Audio Device' (or whatever your keyboard shows up as) and under controller type, select [UF Omnipotent Master Keyboard].
________

jestli někoho něco napadne, budu rád, ale jinak na to asi kašlu, všechno ostatní už funguje, tak nějakých 6 tlačítek mi může být ukradených...mám to připojený přes USB...
myslím si, že je jedno, že je to pro novější řadu...jde jen o to, nastavit tyhle CC hodnoty těm tlačítkům, potom by to mělo jít...ale čím a jak je nastavit, to netuším, prostě v tom UF Editoru se mi to nepodařilo...

Shodan: budu rád, jestli se na to mrkneš...to nastavení pro Cubase je nějaký template nebo co, je to normálně ke stažení na stránkách CME...to ti asi nepomůže...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 00:26

skusil som zvolit tento profil a nastavit CC77 atd na par knobov, co tu mam... transport funguje... takze preluskaj navod k cme ako sa prestavuje CC, potom ti to BUDE fungovat

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 12 kvě 2008 00:29

kexik: díky...nj, asi budu muset ten návod prostudovat, snad to tam najdu...uff, to ruční nastavování ale fakt nesnášim :(

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 12 kvě 2008 01:10

na mojom kontroleri musis vbehnut do rezimu pre nastavenie CC (treba stlacit dve tlacitka sucasne), potom nastavit pozadovane CC pomocou tlacitiek up/down a nakoniec pohnut/stlacit pozadovany cudlik, ktory ma dane CC vysielat, nakoniec pockat par sekund. nieco podobne by som ocakaval aj u konkurencie. ak mas problem s anglictinou, tak nazdielaj navod na net

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 12 kvě 2008 01:48

kexik: s anglictinou ani ne, spis to zatim v tom manualu nemuzu najit...ani zminku o CC tam nevidim, jestli je to channel number, tak to je zase nejaky divne kratky, nerozumim tomu...

manual je tady - http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/jindy/ ... nglish.pdf

asi bych na to mozna casem prisel sam, ale tak kdyby nekdo povolanejsi (treba ty ;) ) reknul, co mam zmacknout, bylo by to fajn :)

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 19 čer 2008 08:51

Tak já jenom hlásím, že ve FL Studio 8 ta tlačítka fungují úplně všechny, takže to v Image Line už předělali podle CME, to mám radost.

Odpovědět