co do studia, shit nebo kvalita?

MIDI Master keyboardy, syntezátory, digitální piána, varhany... a příslušenství
bokonon

co do studia, shit nebo kvalita?

Příspěvek od bokonon »

ahoj, momentalnejen hraju na klasicke pianino petrof (ale zanedlouho o nej prijdu). chtel bych si vytvorit takove ministudio a potrebuju radu, jak ho efektivne poskladat zhruba do 30 000,-. V cene by mela byt externi zvukovka k notebooku, master keyboard s hammer mechanikou a studiove monitory. hammer mechaniku bych rad kvuli tomu, ze budu prevazne klasicky hrat. az v druhe rade neco mixovat v sonaru. jsem amater.

zatim mam vybrano Fatar Studiologic VMK 188 plus, jeste uvazuju o CME UF80. repro KRK RP6, zvukovka EMU 0202 USB (mozna 0404 USB).

dnes jsem se byl poradit s jednim prodejcem audiotechniky. radil mi, ze mam koupit M-audio keystation 88, ze pry pokud nejsem vyborny pianista, tak rozdil moc nepoznam, osobne me vsak odrazuji reakce na tento kousek a pry mizerna mechanika. dal mi vytknul ty KRKy, ze bud koupit nejaky dalsi M-audio shit, a ze jsou ty KRKy moc silne, .. nebo pak az M-audia se subwooferem (abych pry mohl i s mensi hlasitosti). co se tyce te zvukovky, prakticky bych jen rad nizkou latenci a dobry zvuk. o emu 0404 usb uvazuju jen kvuli moznemu budoucimu rozsireni (mikrofon atd.)

co si myslite? je ten muj vyber rozumny, nebo ma pravdu prodejce? pripadne hodte nejake tipy, co naskladat do tech 30k.

ten muj tip jsem vybral na zaklade dlouheho procitani techto for, recenzi a podle osobni preference.

a nezlobte se, jestli je tohle nejaky castejsi otravny dotaz :wink:

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Vzdycky je nejdulezitejsi, co s tim chces delat. Jestli budes nekdy neco nahravat, tak bych koupil e-mu 0404, ktera ma narozdil od 0202 fantomove napajeni pro kondenzatorovy mikrofon. Mam takovy tuseni, ze se ti to bude casem hodit. Krky si klidne kup (urcite radsi nez m-audia se subem), s klaviaturou ti neporadim, snd jen to, ze rozdil poznas a nektera ti muze sednou lip, nektera hur a nektera (jako treba CME) se taky muze za par let rozpadnout. Takze nejlepe vyzkouset.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Jak to jako myslel, ze jsou KRKy "moc silny"?

bokonon

Příspěvek od bokonon »

Cyril píše:Jak to jako myslel, ze jsou KRKy "moc silny"?
myslel to tak, ze je treba trochu vybudit a to se nehodi do mensi mistnosti ... pry proto je dobry se subem, ze takova sestava je vernejsi pri mensi hlasitosti... ale podle me to neni moc smyslupne vysvetleni.

jinak co se tyce tech klaves, do tech 30ti stejne nejake kvalitni neporidim, a co jsem cetl, tak jedinou sanci v kladivkovych ma snad ten cme a fatar.

edit: jeste k tomu fataru .. da se sehnat v cesku? postrehl jsem, ze je to nedostatkove zbozi. jeste jsem si vsiml, ze u nemeckeho thomanna to vuchazi vse mhohem levneji, nevite, jestli to posilaji i do cech (pripadne slovenska)?, i s postovnym by se to vyplacelo.
Naposledy upravil(a) bokonon dne 09 čer 2008 14:03, celkem upraveno 2 x.

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

Cyril píše:Jak to jako myslel, ze jsou KRKy "moc silny"?
Nechci se toho chytat, ale nekteri lide jsou opravdu jenom "podavaci" :) ... Kdyby mi nekdo rekl, ze tyhle bedny jsou moc silny, tak je vezmu tuplem ... :P

bokonon

Příspěvek od bokonon »

judik píše:
Nechci se toho chytat, ale nekteri lide jsou opravdu jenom "podavaci" :) ... Kdyby mi nekdo rekl, ze tyhle bedny jsou moc silny, tak je vezmu tuplem ... :P
no ja mam zase pocit, ze chce hodne prodavat M-audio a takove nestandartni zalezitosti jako ja chci se mu nechce shanet. Pry KRKy od nej jeste nikdo nebral a Fatar taky ne.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Nebyl ten prodavac nakej kytarista zvyklej na lampovy aparaty? :)))

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj M-audio bych opravdu nebral, Ani CME, ten fatar bude kvalitou nejdál. Jinak zvukovka od EMU je o dost lepší než M-audio. Vem rovnou 0404, to se vyplatí...

bokonon

Příspěvek od bokonon »

pan prodavac je kytarista ano :), ale rikal, ze hraje na vsechno ...

kdyztak jeste nekdo pokud mate zkusenost s tim nemeckem, pripadne dostupnosti toho fataru. diky :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

bokonon: nakup u thomanna se tu resi snad kazdej druhej den, hledej...

judik
Vybavení

Příspěvek od judik »

bokonon píše:
judik píše:
no ja mam zase pocit, ze chce hodne prodavat M-audio a takove nestandartni zalezitosti jako ja chci se mu nechce shanet. Pry KRKy od nej jeste nikdo nebral a Fatar taky ne.
Abych jenom nebrblal :) ... M-Audio controller jsem mel a sel pryc. Fatar se mi take jevi nejlepsi z toho co jsi nabidl. Zvukovka EMU je v pohode a dostanes k ni i prima software - Cubase Le, Proteus (zni fakt dobre) atd... Trochu si prihreju polivcicku a doporucim i zvukovky od Echoaudio. Sam mam Audiofire 2 (asi tyden :)) a zvuk je spickovej...

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

bokonon: se subem budes mit vic problemu nez uzitku (chce to mit perfektne poresenou akustiku)

bokonon

Příspěvek od bokonon »

Cyril píše:bokonon: nakup u thomanna se tu resi snad kazdej druhej den, hledej...
ok ok ok :) uz jsem poucen, posilaji do cr i sr, treba objednavat z nemeckych stranek, zaplatim pres paypal a na dostupnost jsem se uz zeptal (mailem) :oops:

fova

Příspěvek od fova »

Sub pouze do akusticky upravene mistnosti.

Co se tyce masterkeyboardu: zkus VMK Fatar, M-Audio bych nebral.
Zvukovka a monitory - tam je skoro jedno co vezmes v tehle cenove kategorii, takze bych koupil to, co mas v uvodnim prispevku.

bokonon

Příspěvek od bokonon »

diky za prispevky, vypada to, ze jsem vybral dobre :)

Odpovědět