Dead Can Dance
- Greyhound90
Dead Can Dance
Nevíte náhodou na jaké klávesy hrají DCD živě na jejich vystoupeních? Všichni mají stejné, pokud se podíváte na YouTube. Děkuji za odpověď.
Re: Dead Can Dance
lisa hraje na yangqin a brendan na kytaru :-p
btw. kdo jsou vsichni? protoze dead can dance je duo.
btw. kdo jsou vsichni? protoze dead can dance je duo.
- Greyhound90
biscuit: mám samozřejmě na mysli jejich doprovodné muzikanty - viz jakýkoliv live záznam na YouTubu...
...podle videí to vypadá, že klávesáci mají v těch hardcasech zabudované pouze masterkeyboardy ... u basáka je to stejné, tam jde dokonce zjistit, že to je Novation
...co tím ale ovládají těžko říci (někde jsem se dočetl, že dříve Brendan používal moduly od E-mu - Virtuoso 2000, Vintage Keys a Proteus 2500 + MPC-čko)
ps: a klávesačka (Astrid W.) hraje běžně na NORDy, takže to může být vodítko

ps: a klávesačka (Astrid W.) hraje běžně na NORDy, takže to může být vodítko

Naposledy upravil(a) judik dne 18 kvě 2022 21:32, celkem upraveno 1 x.
- Greyhound90
judik: děkuji za odpověď. Ten Novation jsem také postřehnul
Asi to bude jak říkáš. Budou to jen masterkeyboardy. Takže co tím ovládají čert ví..

Ahoj, já byl teď na tom pražskym koncertě (mimochodem – paráda!) a taky jsem nad tim přemejšlel... přišlo mi, že tam maj nějakou hroznou elektrárnu někde za plentou... kdoví, třeba to jedou už všechno z compu, vysamplovaný ty starý zvuky (zdálo se mi, že to dost kopíruje to, co znam z alb)? Jinak ale oni nepoužívaj podle mě nic extrémně sofistikovanýho ani vytříbenýho, má to takovou jemnou early digital estetiku a vlastně je super inspirativní, co dokázali s relativně skromnym vybavenim (viz rozhovor s Brendanem Perrym tušim v Tape Op). Všechno to hlavně utápěj v nějakym docela lacině znějícim reverbu, kterej tomu ale dává ten správněj šmrnc 

P.S. ale jestli to někoho opravdu hodně zajímá, zkusil bych kontaktovat toho týpka, co s nima teď hraje na klávesy - jules@julesmaxwell.com (vypadal dost v pohodě, tak třeba odpoví)