Digitální piána rozdíly?
Digitální piána rozdíly?
Zdravím E-zone. Mám dotaz, v nedaleké budoucnosti se chystám pořídit si vyšší třídu digitálního piána. V rozmezí 50 až 60 tisíc sem si vyšlápl zatím na Yamaha CLP 470R   http://www.audiotek.cz/product-47129-ya ... va-clp470r a nebo tento od Roland  http://www.audiotek.cz/product-42884-roland-rd-700-nx .... Měl bych, ale dotaz. U Yamahy se mě hodně líbí ta natural wood klávesnice a taky zvuk mají Yamahy vždy dost dobrý. Ale pak sem viděl stránky a hru od této umělkyně  http://www.vkgoeswild.com/   a ta používá tento roland i na své koncerty. Zvuk je taky hodně pěknej a klaviatura má zase jiné vychytávky. Má někdo s těmato piánama zkušenost?  A co by ste vybrali vy? Nebo pokud měl možnost někdo hrát na oba, že by vypíchl plusy a mínusy každého nástroje? Díky

- 
				Pavel Hošek

Re: Digitální piána rozdíly?
Taky zdravím.
Sice nevlastním ani jeden výše zmiňovanej ale asi bych šel do toho rolanda. Vyrábí se v různejch mutacích už spoustu let,myslím že je to i masterkeyboard a v pohodě ho můžete přenášet z místa na místo,pro případ že s ním budete chtít zvesela křepčit na pódiu před fanynkama.
 Tu yamahu bych volil v případě, že bych zařizoval učebnu lidušky. Bezesporu nádhernej kus nábytku,asi i skvěle zní ale mobilita na bodu mrazu.Ale pokud tohle neřešíte tak bych si je asi nejdřív vyrazil oba nejdřív vyzkoušet a pak bych se rozhodnul.Ještě by možná stálo za zvážení RD 300 nx. Cena oproti RD 700 výrazně nižší.
Tak šťastnou ruku při výběru nástroje přeju. Pavel

Sice nevlastním ani jeden výše zmiňovanej ale asi bych šel do toho rolanda. Vyrábí se v různejch mutacích už spoustu let,myslím že je to i masterkeyboard a v pohodě ho můžete přenášet z místa na místo,pro případ že s ním budete chtít zvesela křepčit na pódiu před fanynkama.
Tak šťastnou ruku při výběru nástroje přeju. Pavel
... ještě bych k příspěvku od Pavla doplnil, že zmíněný Roland nemá vlastní ozvučení (což plyne z jeho primárního určení jako stage piana). Je tedy potřeba počítat s nutností pořídit k němu nějakou ozvučovací aparaturu ...

zdravím, díky za odpovědi. No jelikož žádné koncerty ( prozatím ) neabsolvuju, tak kompaktnost neřeším. Taky s tím ozvučením to moc nehrotím, popřípadě mám tu nějakou zvukárnu a monitory. Spíš co mě nejvíc zajmá je klaviatura ( dobrá a težká ), sem zvyklý hrát na korg sp250, která je hodně těžká. No a dále pak zvuk at nmi vydrží co nejvíc a at je co nejpřirozenější. Hlavní jsou tyto dva aspekty. Je tady mezi pánama nějakej odborník, který by mě zasvětil víc do hloubky? Díky

- SoundsFine

me doporuceni je stale stejne.
Kawai MP10 (cena okolo 2100E)
./post259203.html#p259203

Kawai MP10 (cena okolo 2100E)
./post259203.html#p259203
Ahoj, mám zkušenost s výšezmíněnými digitálními piany.
Máme na obchodě kompletní nabídku všech digitálních pian Yamaha + Kurzweily, Kawaie, Rolandy, Casia. Nechci tady nějak dělat reklamu ale máme jich na jendom placu nejvíc v celé CR,. Takže jestli ti můžu doporučit zajed se knám podívat a nástroje si sám odzkoušíš a hned poznáš co je lepší, či horši. Jen z letité zkušenosti strručně řeknu že Yamaha je na tom skutečně nejlépe. Pokud budeš chtít nástroje přehrát od odborníka, máme tu profesionálního klavíristu. Když tak mi napiš PM a domluvíme se.

Máme na obchodě kompletní nabídku všech digitálních pian Yamaha + Kurzweily, Kawaie, Rolandy, Casia. Nechci tady nějak dělat reklamu ale máme jich na jendom placu nejvíc v celé CR,. Takže jestli ti můžu doporučit zajed se knám podívat a nástroje si sám odzkoušíš a hned poznáš co je lepší, či horši. Jen z letité zkušenosti strručně řeknu že Yamaha je na tom skutečně nejlépe. Pokud budeš chtít nástroje přehrát od odborníka, máme tu profesionálního klavíristu. Když tak mi napiš PM a domluvíme se.
Zdravím, díky o5 za odpovědi. c9000 už dostal mou SZ. No jinak SoundsFine: Proč zrovna doporučujete Kawai? Už sem se na něj podíval a vypadá moc dobře. Výkon a provedení supr. Můžete mi napsat o tom nástroji víc? Díky

Nejdůležitější je osobní zkušenost.
O Kawai MP10 už tu na fóru bylo psáno celkem dost.
Je to vážně přelom ve vývoji klaviatury, ale i zvuku.
Co je ale fakt neexistuje univerzální klávesnice. Na Klavír motřebuješ Hammer a na ostatní zvuky (bicí, synth) zcela jiný typ.
Někomu sedí Fatar, někomu Kawai a někomu Yamaha.
Musíš sám dlouho zkoušet.
Tady je každá rada drahá.

O Kawai MP10 už tu na fóru bylo psáno celkem dost.
Je to vážně přelom ve vývoji klaviatury, ale i zvuku.
Co je ale fakt neexistuje univerzální klávesnice. Na Klavír motřebuješ Hammer a na ostatní zvuky (bicí, synth) zcela jiný typ.
Někomu sedí Fatar, někomu Kawai a někomu Yamaha.
Musíš sám dlouho zkoušet.
Tady je každá rada drahá.
Ako konkurenciu k RD700xx by som od Yamahy bral skor S90Es/Xs, i ked to nieje stagepiano. V tomto porovnani vsak Roland taha za omnoho kratsi koniec.